Δείτε τις ταινίες σας όπως θα έπρεπε να είναι

0

Sony KDL-40V3000Η νέα σειρά τηλεοράσεων Sony BRAVIA V3000 προσφέρει ανάλυση 1080p Full HD εξαιρετική ποιότητα εικόνας και γνωρίσματα που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν, όχι μόνο τις ταινίες σας, αλλά ακόμα και τις ψηφιακές σας φωτογραφίες να φαίνονται εκπληκτικές.

Χρησιμοποιώντας λάμπα CCFL οπίσθιου φωτισμού ευρέως χρωματικού φάσματος (Wide Colour Gamut Cold Cathode Fluorescent Lamp ή WCG-CCFL), τα μοντέλα της σειράς V3000 μπορούν να πραγματοποιήσουν αναπαραγωγή περίπου 30% περισσότερων χρωμάτων από ότι οι τηλεοράσεις LCD που είναι εξοπλισμένες με απλές λάμπες CCFL. Η αύξηση του χρωματικού φάσματος είναι μεγαλύτερη στις περιοχές του κόκκινου και του πράσινου χρώματος, κάτι που βελτιώνει σημαντικά τη φυσικότητα των αποχρώσεων του ανθρώπινου δέρματος και της βλάστησης, τομείς οι οποίοι είναι παραδοσιακά προβληματικοί για τις τηλεοράσεις LCD.

Με το συνδυασμό της λάμπας WCG-CCFL και της επεξεργασίας σήματος σε πραγματικό χρόνο από το μηχανισμό BRAVIA ENGINE, η αναπαραγωγή των χρωμάτων και η ποιότητα της εικόνας φθάνουν σε νέα επίπεδα. Η περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο αυτών παραγόντων ονομάζεται Live Colour Creation και αποτελεί βασικό στοιχείο της μοναδικής απήχησης των μοντέλων της σειράς.

Οι τηλεοπτικές εκπομπές και οι ταινίες του Χόλυγουντ δημιουργούνται με πολύ διαφορετικούς τρόπους. Είναι λογικό λοιπόν να τις αντιμετωπίζει κανείς διαφορετικά, όπως ακριβώς κάνουν και τα μοντέλα της σειράς V3000. Κατόπιν συνεννοήσεων με επαγγελματίες στο χώρο των ταινιών, οι μηχανικοί της Sony δημιούργησαν τη λειτουργία Theatre Mode, η οποία προσαρμόζει τις ρυθμίσεις της εικόνας έτσι ώστε να αξιοποιούν στο έπακρο τεχνικές κινηματογραφικών παραγωγών στην οθόνη της τηλεόρασης.

Η σειρά V3000 διαθέτει άλλο ένα γνώρισμα το οποίο θα αγαπήσουν οι λάτρεις του Home Theatre που επιζητούν να αναδημιουργήσουν μια κινηματογραφική εμπειρία, και το όνομα αυτού είναι 24p True Cinema. Οι κινηματογραφικές κάμερες καταγράφουν 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο, όμως οι τηλεοράσεις λειτουργούν σε υψηλότερο ρυθμό προβολής καρέ, έτσι η μετατροπή είναι – παραδοσιακά – απαραίτητη. Το αποτέλεσμα της μετατροπής είναι μια απόκλιση από το πρωτότυπο κατά 4%. Η ταινία προβάλλεται στην τηλεόραση κατά 4% ταχύτερα και ο ήχος έχει αυξημένη χροιά κατά επίσης 4%. Όταν όμως συνδέσετε ένα μοντέλο της σειράς V3000 σε κάποια συσκευή αναπαραγωγής ταινιών όπως ένα Blu-ray Disc player, τα πρωτότυπα 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο αναπαράγονται ακριβώς όπως τα κατέγραψε αρχικά η κάμερα. Βλέπετε – και ακούτε – αυτό ακριβώς που θα έπρεπε.

Δείτε επίσης:
> Τα νέα blu-ray players της Sony
> Samsung: Τρίτη γενιά Blu-ray players
> Philips Aurea: Σαγήνη και Επιθυμία

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα