Τηλεοράσεις OLED από τη Sony

OLEDΑυτό και αν είναι είδηση. Η Sony θα είναι τελικά η πρώτη εταιρεία που θα διαθέσει στην αγορά τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED (Organic light-emitting diode). Και ενώ οι εταιρειες Toshiba, Samsung και Canon διατυμπανίζουν εδώ και χρόνια τα πλεονεκτήματα της εν λόγο τεχνολογίας, με τις δύο πρώτες να έχουν ήδη παρουσιάσει πρωτότυπα μοντέλα στις Ευρωπαϊκές εκθέσεις τεχνολογίας, η Sony τους κάνει “ντρίπλα”.

Φαίνεται όμως ότι θα τους χαλάσει τα σχέδια η Sony με τα πρώτα μοντέλα να κάνουν την εμφάνισή τους ίσως και μέσα στη χρονιά που διανύουμε. Οι οθόνες OLED χρησιμοποιούνται ήδη σε συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα, digital cameras και MP3 players. Είναι πιο λεπτές από τις τις LCD (το πάνελ έχει πάχος 3χλστ.) και δε χρειάζονται backlight φωτισμό.

Η μεγαλύτερη τηλεόραση OLED είναι 40 ιντσών και την έχει δημιουργήσει η Samsung. Όμως το πρώτο μοντέλο που θα είναι εμπορικά διαθέσιμο φαίνεται να είναι αυτό της Sony στις 11 ίντσες… Είναι μια καλή αρχή!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τηλεοράσεις Samsung

Η νέα Smart Tv της Samsung έρχεται με AntiVirus;

Φήμες θέλουν την Samsung, να έχει προχωρήσει σε συμφωνία με εταιρεία software, προκειμένου οι νέες τηλεοράσεις της, να κυκλοφορούν με προ-εγκατεστημένο AntiVirus.

Τηλεοράσεις CES 2019 Samsung

Οι MicroLED τηλεοράσεις είναι το μέλλον, λέει η Samsung [CES 2019]

Οι τηλεοράσεις MicroLED είναι το μέλλον σύμφωνα με τη Samsung, παρουσιάζοντας μια ζωντανή επίδειξη στο CES φέτος για να αποδείξει αυτόν τον ισχυρισμό. Τα πάνελ MicroLED είναι σχεδιασμένα να είναι αρθρωτά, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθούν δύο πάνελ MicroLED μεταξύ τους.

Τηλεοράσεις CES 2018 IoT MediaTek

MediaTek: Νέο ασύρματο chipset φιλικό προς το IoT [CES 2018]

Ένα νέο chipset, το MT7622 παρουσίασε η MediaTek στη CES 2018, το οποίο ξεχωρίζει καθώς είναι βελτιστοποιημένο για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και προορίζεται για την αυτοματοποίηση του σπιτιού.

Τηλεοράσεις CES 2018 Sony Sony 4K TV

Sony: Νέες 4K Android τηλεοράσεις με υποστήριξη HDR [CES 2018]

Τις νέες 4Κ Android τηλεοράσεις παρουσίασε η Sony στο πλαίσιο της CES 2018. Η νέα σειρά περιλαμβάνει μοντέλα OLED και LCD καθώς και υποστήριξη HDR.