Τεχνολογίες και τύποι τηλεοράσεων

0

LifestyleΔιαφημίσεις, περιοδικά, βιτρίνες καταστημάτων, μας “πυροβολούν” καθημερινά με λέξεις και όρους που δεν καταλαβαίνουμε. Λέξεις όπως HD ready και Full HD έχουν αρχίσει να ενσωματώνονται στο λεξιλόγιό μας και γίνονται αντικείμενο συζήτησης σε όλες τις trendy παρέες. Ενημερωθείτε και εσείς για αυτές τις τεχνολογίες, μαθαίνοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνουν και πως μπορούν να βελτιώσουν τη διασκέδασή μας.

Full HD
Για να ονομαστεί μια τηλεόραση Full HD θα πρέπει η ανάλυσή της να είναι 1920×1080 pixels. Όσο μεγαλύτερη είναι η ανάλυση της τηλεόρασης τόσο καλύτερη είναι και η εικόνα που αναπαράγει. Οι τηλεοράσεις Full HD είναι πλήρως συμβατές με όλα τα υπάρχοντα DVD player αλλά και με τα νέα Blu-ray και HD DVD.

LCD 100Hz
Οι σύγχρονες τηλεοράσεις LCD έχουν σάρωση 100Hz. Σάρωση είναι η ταχύτητα που χρειάζεται η τηλεόραση για να αναπαράγει κάθε καρέ της εικόνας. Όσο μεγαλύτερη είναι η σάρωση τόσο πιο γρήγορα δημιουργείται το κάθε καρέ με αποτέλεσμα η ποιότητα της εικόνας να είναι όχι μόνο καλύτερη, αλλά και πιο «ξεκούραστη».

Plasma
Οι τηλεοράσεις Plasma διαφέρουν εξολοκλήρου σε σχέση με την τηλεοράσεις LCD. Η λειτουργία των τηλεοράσεων Plasma βασίζεται σε φώσφορο ο οποίος ενεργοποιείται από το ρεύμα που περνάει μέσα από την τηλεόραση. Οι τηλεοράσεις plasma είναι «αυτόφωτες». Οι τηλεοράσεις LCD ενσωματώνουν μια λάμπα η οποία φωτίζει την οθόνη και θα λέγαμε ότι είναι «ετερόφωτες».

Οπίσθιας προβολής DLP
Οι τηλεοράσεις οπίσθιας προβολής τεχνολογίας DLP κρατούσαν πριν μερικά χρόνια, τα σκήπτρα στην μεγάλη εικόνα. Αυτό συνέβαινε γιατί ήταν και είναι πολύ οικονομικές σε σχέση με την διαγώνιο τους. Αν θέλετε λοιπόν να αποκτήσετε μια τηλεόραση πολλών ιντσών με πολύ χαμηλό κόστος με σχέση με τις ίντσες, οι τηλεοράσεις οπίσθιας προβολής είναι η λύση.

HD ready
Τηλεοράσεις HD ready χαρακτηρίζονται όσες τηλεοράσεις έχουν ανάλυση 1280×720 pixels και άνω και παράλληλα ενσωματώνουν μια τουλάχιστον ψηφιακή είσοδο DVI ή HDMI. Το λογότυπο HD ready δημιουργήθηκε για να προστατεύσει τον καταναλωτή από μη συμβατές τηλεοράσεις και να εγγυηθεί ότι είναι έτοιμες για την εποχή της υψηλής ευκρίνειας.

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα