Games

AMD: Polaris τον Ιούνη, Vega τον Οκτώβρη

Κι ενώ όλοι περίμεναν οι ανακοινώσεις και οι παρουσιάσεις να γίνουν στην έκθεση της Computex, η AMD αναφέρει ότι θα κάνει μια παρουσίαση εντός κλειστών θυρών για λίγους. Η έκθεση αυτή θα λάβει χώρα στο Μακάου, της Κίνας και πολύ πιθανό είναι να γίνει και μετάδοση live streaming. Η ημερομηνία σίγουρα θα είναι πριν την έναρξη της Computex στις 31 Μαΐου και σίγουρα γύρω από την ημερομηνία κυκλοφορίας της Nvidia GTX 1080.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως, η κορυφαία GPU της αρχιτεκτονικής Polaris σε καμία περίπτωση δε φτάνει σε δυνατότητες την GTX 1080 της Nvidia. Η σύγκριση θα ήταν δυνατή να γίνει μόνο με το μοντέλο GTX 980Ti, το οποίο «κοντράρει» σε τιμή (έχοντας τιμή σαν της GTX 970 ή και παρακάτω), φέροντας ανάλογες δυνατότητες (με την GTX 980Ti) και ίσως κάτι παραπάνω. Μόνο η αρχιτεκτονική Vega έχει τη δυνατότητα να κοντράρει τη 10η σειρά της Nvidia.

Η αρχιτεκτονική Vega θα κυκλοφορήσει κατά τον Οκτώβρη, για τα Low End και value και το Q1 του 2017 για τα Hi End μοντέλα, καθώς και τη ναυαρχίδα. Η σειρά Vega θα φέρει την αρχιτεκτονική GCN 4.0, με μνήμη HBM2 και πιθανόν ως και 4096 stream processors. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορούμε ευλόγως να περιμένουμε ότι ξεπενερνάει ό,τι η GTX 1080 μπορεί να προσφέρει.

Αυτή η κίνηση της AMD, ίσως αναγκάσει τους καλοκαιρινούς μήνες την Nvidia να εργαστεί πάνω σε μια δυνατή απάντηση, ώστε να καλύψει όποιο κενό δημιουργηθεί, αν και εφόσον η αρχιτεκτονική Vega έχει την επιτυχία που περιμένουν στο στρατόπεδο της Advanced Micro Devices.

Πηγές: 1, 2

Επεξεργάστηκε την 13 Φεβρουαρίου 2022 12:33

Σχόλια

  • Τι ωραίος που είναι ο ανταγωνισμός, πάντα προς όφελος μας λειτουργεί.

  • Θα τρεχει και δεν θα φτανει και στις καρτες γραφικων οπως το παει η amd... Ηδη επρεπε να εχει διαθεσιμες τις vega. Η nvidia ξεφευγει αρκετα...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Δημήτρης Μηλόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.