Games

AMD Ryzen 4000: Θα καθυστερήσουν μέχρι το 2021; [updated]

Η AMD κυκλοφόρησε τους προηγούμενους επεξεργαστές της τον Σεπτέμβριο και το ίδιο αναμενόταν να γίνει και με την Ryzen 4000 σειρά που βασίζεται στην Zen 3 αρχιτεκτονική. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η κόκκινη εταιρεία ενδέχεται να καθυστερήσει την κυκλοφορία των νέων επεξεργαστών έως και το 2021. Την πληροφορία αυτή αποκάλυψε στο Twitter ο χρήστης chiakokhua ο οποίος θεωρείται μία αξιόπιστη πηγή.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, η σειρά Ryzen 3000 έχει εξαιρετικές πωλήσεις και δεύτερον η AMD δεν αισθάνεται ότι υπάρχει λόγος να βιαστεί για την επερχόμενη κυκλοφορία καθώς δεν απειλείται από την Intel.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές των μητρικών, η πανδημία και ο ανταγωνισμός έκανε τόσο την AMD όσο και την Intel να αλλάζουν συνεχώς το χρονοδιάγραμμα τους. Αυτό προκαλούσε “πονοκέφαλο” στην αλυσίδα εφοδιασμού. Επιπλέον, η Nvidia και η AMD φαίνεται πως μένουν πιστοί στο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας των νέων GPU. Κρίνοντας από τις πωλήσεις των εταιρειών, η σειρά Ryzen 3000 της AMD που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2019 θα συνεχίσει να κάνει υψηλές πωλήσεις.

Τέλος, η μαζική παραγωγή των Ryzen 4000 αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος του έτους ενώ η κυκλοφορία τους θα ξεκινήσει από την CES του Ιανουαρίου.

Η AMD πήρε θέση στο θέμα και δήλωσε ότι οι αναφορές που υποστηρίζουν ότι θα καθυστερήσουν οι Ryzen 4000 που βασίζονται στην Zen 3 αρχιτεκτονική, είναι ψεύτικες.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 18 Ιουνίου 2020 16:56

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.