Games

Απολαύστε το Half-Life: Alyx χωρίς VR

Μετά την ανακοίνωση του Half-life: Alyx και τη γνωστοποίηση πως ο τίτλος θα είναι διαθέσιμος μόνο για VR συσκευές, πολλοί φανατικοί της σειράς απογοητεύτηκαν, προσδοκώντας μία πιο παραδοσιακή εμπειρία με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Φαίνεται πως οι ευχές τους εισακούσθηκαν.

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του τίτλου, modders κατάφεραν να προγραμματίσουν τον τίτλο να τρέχει σχεδόν απροβλημάτιστα μόνο με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Να θυμήσουμε ότι ο τίτλος είναι σχεδιασμένος να τρέχει με Oculus Rift, HTC Vive, Valve Index ή συσκευές Windows Mixed Reality.

Τα εμπόδια σε ένα τέτοιο επίτευγμα ήταν πολλά, καθώς οι modders έπρεπε να αντιστοιχήσουν κάθε κίνηση του χειριστηρίου των VR σε κάποιο αντίστοιχο πλήκτρο, γεγονός που απαιτεί αρκετά πλήκτρα για τη σωστή κίνηση του παίκτη. Κι όμως, οι δημιουργεί του mod κατάφεραν να ξεπεράσουν τις περισσότερες δυσκολίες και έτσι να προσφέρουν το Half-Life: Alyx σε όλους.

Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα κάποια προβλήματα, όπως κάποια δύσκολα σημεία του παιχνιδιού που απαιτούν περίπλοκο motion χειρισμό, κάτι που είναι δύσκολο να “μεταφραστεί” σε πλήκτρα. Επίσης, μπορεί κάποιοι να συναντήσουν κόκκινη οθόνη. Οι ελπίδες βέβαια παραμένουν ζωντανές και η προσπάθεια των modders αξίζει επιβράβευση.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 14 Απριλίου 2020 8:07

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.