Δάσκαλος κάνει μαθήματα γεωμετρίας μέσα από το Half-Life: Alyx

Το Half-Life:Alyx μπορεί να προσφέρει διασκέδαση και ατελείωτους εφιάλτες, ανάλογα πόσο αντέχει ο καθένας. Ή, μπορεί να δώσει την ευκαιρία σε έναν δάσκαλο να πραγματοποιήσει μαθήματα εξ αποστάσεως.

Τα μαθηματικά του Alyx

Στις 23 Μαρτίου, ο Charles Coomber, ένας μαθηματικός από το San Diego, δημοσίευσε στο YouTube ένα βίντεο με τον τίτλο “Let’s Play: Angle Vocabulary Review (in Half-Life: Alyx)”.

Δεν είναι ένα κλασικό βίντεο gameplay. Απευθύνεται στους μαθητές του Coomber, και όποιον ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα μαθηματικά, παρακολουθώντας έναν παίκτη του Half-Life: Anyx που χρησιμοποιεί για πίνακα το τζάμι ενός θερμοκηπίου.

Το ενδιαφέρον σε αυτό το βίντεο δεν είναι απλά η ιδέα του ότι κάποιος διδάσκει μαθηματικά στο περιβάλλον ενός VR παιχνιδιού, αλλά και η άνεση με την οποία κινείται ο Coomber. Ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το Alyx κυκλοφόρησε την ίδια μέρα.

Δεν εντόπισε απλά το θερμοκήπιο, κάτι που όλοι οι παίκτες θα καταφέρουν σχεδόν άμεσα, αλλά ενώ βρισκόταν στο εικονικό περιβάλλον του Half-Life: Alyx κατάφερε να περνά την απόλυτη αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην τάξη, με τον καθηγητή στον πίνακα.

Half-Life: Alyx, Δάσκαλος κάνει μαθήματα γεωμετρίας μέσα από το Half-Life: Alyx

Μπορεί ο κάθε επίδοξος θεατής να απογοητευτεί από το Let’s Play του Coomber, διότι δεν μοιάζει με όλα τα άλλα. Αλλά στην τελική, το βίντεο δίνει μία γεύση για κάποιους χώρους του Half-Life: Alyx. Άσε που στο τέλος έχεις μάθει και κάτι ακόμα, από μαθηματικά.

Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα πρωτότυπο και μακάρι περισσότεροι καθηγητές να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Coomber, διότι σίγουρα ο τρόπος διδασκαλίας του είναι πιο ενδιαφέρον από έναν δάσκαλο σε μία κλειστεί αίθουσα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.