Games

Neuralink: Εμφύτευμα στον εγκέφαλο πίθηκου επιτρέπει να παίζει videogames με το μυαλό του

Ο Elon Musk υποστήριξε ότι διαθέτει στην κατοχή του εξελιγμένης τεχνολογίας εγκαταστάσεις. Η ομάδα που απασχολείται σε αυτές προβαίνει σε ένα “πείραμα – μελέτη” πάνω σε μια μαϊμού, όπου μέσω ειδικά διαμορφωμένων καλωδίων θα μπορεί η μαϊμού να παίζει, στέλνοντας μηνύματα από τους νευρώνες του εγκεφάλου της, διάφορα video games.

Προφανώς η μελέτη και η πειραματική αυτή περίοδος στοχεύει ώστε να είναι εφικτό στο μέλλον να μπορούν άνθρωποι με σοβαρό τραυματισμό στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό μεσω της σύνδεσης εγκεφάλου – υπολογιστή να πραγματοποιούν βασικές ανάγκες βιοπορισμού και να νιώθουν κατά κάποιο τρόπο ανεξάρτητοι.

“Ο πίθηκος αυτός είναι ευτυχισμένος και προστατευμένος, βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της start-up μας “Neuralink Corp” στο Σαν Φρανσίσκο. Η μαϊμού με τα καλώδια αυτά θέλει να παίζει video games με άλλες μαϊμούδες” δήλωσε ο Elon musk ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, σε συζήτηση που παραχώρησε στο Clubhouse.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το clubhouse είναι μια δημοφιλης εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία πραγματοποιούνται κλήσεις και συνδιασκέψεις με 5 εκατομμύρια χρήστες, επομένως και ευρεία απήχηση.

Η μελέτη της διεπαφής μέσω εμφυτευμάτων και καλωδίων στον εγκέφαλο – υπολογιστή βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και μένει να δούμε τι μέλλει γενέσθαι.

Επεξεργάστηκε την 16 Φεβρουαρίου 2021 10:07

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.