Έρχεται streaming Xbox παιχνιδιών ακόμα και στην τηλεόραση

streaming, Έρχεται streaming Xbox παιχνιδιών ακόμα και στην τηλεόραση

Η Microsoft συνεχίζει να επεκτείνει την υπηρεσία streaming παιχνιδιών του Xbox και σε άλλες πλατφόρμες, ενώ θα έρθει ακόμα και στις τηλεοράσεις. Η γνωστοποίηση έγινε από το ίδιο το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, ο οποίος είπε μάλιστα πως είναι εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Αυτή τη στιγμή το xCloud, η ονομασία της streaming υπηρεσίας παιχνιδιών Xbox είναι διαθέσιμη για Android συσκευές, ενώ είδαμε και μία developer beta εφαρμογή για PC. Η εταιρεία ήδη εργάζεται στο να φέρει την υπηρεσία στο web, ώστε να είναι προσβάσιμη από συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS, οπότε δεν είμαστε μακριά για πρόσβαση στην υπηρεσία από οποιαδήποτε συσκευή.

Βέβαια, για ακόμη μία φορά ο Spencer δήλωσε πως αυτό δε σημαίνει πως είναι το τέλος των κονσόλων, καθώς θα είναι τα απόλυτα συστήματα για να παίξει κάποιος τα παιχνίδια. Από την άλλη, αν όντως έρθει εφαρμογή και στις τηλεοράσεις, τότε ο καθένας θα μπορεί χωρίς να δώσει τα λεφτά για νέα κονσόλα να έχει πρόσβαση στους αγαπημένους του τίτλους.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ιωάννης Βρέμη

Ναι αλλά το Playstation έχει δόνηση και κουμπάκι που πατιέται πιο σκληρά αυτές είναι καινοτομίες πιο cloud gaming τώρα… πιο smart delivery, πιο Quick resume… η δόνηση ειναι το μέλλον… αχ ρε microsoft μια ζωή πίσω είσαι… :/

irkutsk12

Όπως το πες, μια ζωή ακολουθεί. Ας κοιτάξει να φτιάξει το AC της που ήταν και το
console-game παιχνίδι του XBOX SX, καθώς ξεφτιλίζονται στα side by side videos με το PS5, και ας αφήσουν το όνειρο της Google για cloud gaming στην Google (που ήδη αποτυχαίνει παταγωδώς)

Last edited 3 years πριν by irkutsk12
Aggelos

Τα δυο μεγαλύτερα στρατόπεδα fanboys στον κόσμο της τεχνολογίας είναι οι Sony fans και οι Apple fans. Βλέπουν τις εταιρείες αυτές ως προσωπική τους υπόθεση λες και είναι μέτοχοι και δεν δέχονται καμία κριτική ακόμη και εκεί που αντικειμενικά υστερούν.
Και πάνω απο όλα είναι άσχετοι και γράφουν ανακρίβειες σαν τον άλλο που είδε ότι το αποδεδειγμένα 20-30% πιο ισχυρό XBOX series X ξεφτιλίζεται δήθεν απο το PS5 επειδή η εταιρεία δεν έκατσε να κάνει σωστό optimization για την ισχυρότερη κονσόλα στο AC Valhalla.Βέβαια για τα άλλα παιχνίδια όπως το Fortnite και το Call of Duty που τρέχουν πολύ καλυτερα στο Series X ουτε λόγος.

SUPS 👨‍⚖️

”Τέλος, ο Spencer αναφέρθηκε και στα fanboys και την τοξικότητα μεταξύ των “οπαδών” των δυο εταιρειών: “Ειδικά στις κονσόλες υπάρχει πολύ ισχυρός πυρήνας που φτάνει σε επίπεδα του τύπου θέλω ο άλλος να αποτύχει γιατί έτσι πιστεύω ότι αυτό που αγόρασα εγώ θα είναι πιο επιτυχημένο. Το λέω και για τις δυο πλευρές και γενικά δεν πιστεύω ότι πρέπει να βλέπουμε τους άλλους να αποτυγχάνουν για να θεωρήσουμε τους εαυτούς μας επιτυχημένους. Βρισκόμαστε στο χώρο της ψυχαγωγίας και αυτό είναι που μετράει τελικά. Προσπαθούμε μέσω cross-play και άλλων τρόπων να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που είναι κλεισμένος σπίτι του λόγω πανδημίας, αλλά υπάρχει ένας πυρήνας οπαδών που σιχαίνεται το προϊόν των άλλων εταιρειών.”

αφιερωμενο σε σενα και καθε αλλο fanboy της sony η της microsoft…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.