xCloud: Η streaming υπηρεσία της Microsoft έρχεται και στο PC [βίντεο]


Το φιλόδοξο game streaming Project xCloud της Microsoft φαίνεται πως θα γίνει διαθέσιμο και σε PC, μετά από την κυκλοφορία του σε Android. Η ιστοσελίδα Windows Central ανέβασε ένα νέο βίντεο στο YouTube, όπου βλέπουμε μία δοκιμαστική έκδοση της υπηρεσίας να τρέχει κανονικά σε συσκευή Surface.

Μάλιστα, η έκδοση που βλέπουμε στο βίντεο τρέχει στο Surface Pro X, δηλαδή σε ARM σύστημα, κάτι που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον, ειδικά με τις ανακοινώσεις της Apple και την κυκλοφορία συσκευών με M1 Silicon. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα, το streaming παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα, ακόμα και σε ARM συσκευή.

xCloud, xCloud: Η streaming υπηρεσία της Microsoft έρχεται και στο PC [βίντεο]

Η κυκλοφορία του xCloud και σε PC είναι αρκετά σημαντική, καθώς έτσι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα παιχνίδια του Xbox Game Pass ακόμα και άτομα που δεν έχουν δυνατό υπολογιστή. Φυσικά χρειάζεται ενεργή συνδρομή στην υπηρεσία, ενώ το streaming γίνεται σε ποιότητα 720p.

Βέβαια, η ταχύτητα που χρησιμοποιεί o Zac Bowden είναι, όπως δηλώνει η ιστοσελίδα, 200MB, όχι κάτι “ξεχωριστό”. Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός ότι μερικά παιχνίδια υποστηρίζουν touch controls, κάτι που θα τα κάνει ιδανικά για παιχνίδι σε tablet με Windows, όπως ακριβώς είναι οι συσκευές Surface. Το xCloud αναμένεται να κυκλοφορήσει σε PC το 2021.

Πηγή

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Kallergis07

Καλημέρα.

Ενδιαφέρουσα είδηση αν και αναμενώμενη.
Εχώ δεν έχω καταλάβει ακόμα, θα πρέπει να έχεις και xbox ή όχι;
Γιατι διάβαζα πως το Xcloud θα είναι για κάποιες συσκευές πχ android να μπορείς να παίζεις και από την παραλία πχ. Ενώ σε άλλες πχ PC ή και android παίζεις εντός του οικιακού δικτύου σε όποια συσκευή θες.

Διορθώστε με.

Ευχαριστώ.

Loukas

Υπάρχουν δύο τρόποι να στριμαρεις. Ο ενας θα ναι να έχεις xbox και να γίνεται render το παιχνίδι μέσω αυτού και εσύ να το βλέπεις σε κάποια συσκευή στο ίδιο δίκτυο (ακόμα και έξω από το δίκτυο αλλά θα πρέπει να χει πολύ γρήγορο upload, οπότε δύσκολο για Ελλάδα). Ο άλλος τρόπος θα ναι μέσω του cloud μέσω του οποίου θα γίνεται render το παιχνίδι στους server της Microsoft και θα μπορείς να παίζεις εσύ σε όποια συσκευή έχεις. Απο ότι γνωρίζω δε χρειάζεσαι xbox για το δεύτερο. Μόνο το game pass. Έχει κάνει στροφή η εταιρία και δεν περιμένει τόσα έσοδα από τα xbox όσα απο το game pass. Για αυτό σου παρέχει τις υπηρεσίες ακόμα και χωρίς xbox.

Kallergis07

Ευχαριστώ πολύ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.