Fortnite: Συγκέντρωσε 144 εκατ. δολάρια για την Ουκρανία

fortnite, Fortnite: Συγκέντρωσε 144 εκατ. δολάρια για την Ουκρανία

Μέσα σε δύο εβδομάδες, το Fortnite κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 144 εκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία.

Λίγο πριν ξεκινήσει η καινούργια σεζόν, η Epic Games δήλωσε ότι θα δωρίσει όλα τα έσοδα από το παιχνίδι, μαζί με αυτά της Microsoft, σε ανθρωπιστικές προσπάθειες για την Ουκρανία, για διάστημα δύο εβδομάδων.

Στην πρεμιέρα του, το παιχνίδι συγκέντρωσε 36 εκατομμύρια δολάρια, με την Epic να ανακοινώνει το τελικό ποσό των 144 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα χρήματα θα διατεθούν σε διάφορες ανθρωπιστικές ομάδες βοήθειας, όπως η Direct Relief, η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα.

Όμως η Epic δεν είναι η πρώτη εταιρία που διαθέτει μέρος των εσόδων της για να στηρίξει την Ουκρανία. Αρκετοί προγραμματιστές παιχνιδιών έχουν προχωρήσει ήδη σε παρόμοιες πρωτοβουλίες. Ένας ακόμα κολοσσός στο χώρο των games, η Riot games, με το δημοφιλές League of Legends, συγκέντρωσε 5,4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ένα πακέτο 1000 παιχνιδιών στο Itch.io κέρδισε περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια και το Humble Bundle κατάφερε να συγκεντρώσει 20 εκατομμύρια δολάρια.

Σε άλλα νέα, η καινούργια σεζόν του Fortnite επιφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη στους παίκτες. Στην αρχή, η Epic αποφάσισε να αφαιρέσει ένα αμφιλεγόμενο, αλλά κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού: το building. Στη συνέχεια θέλησε να ανακατέψει την τράπουλα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους δεν τους αρέσει να κατασκευάζουν τους περιβόητους τοίχους, να έχουν μια πιο “καθαρή” εμπειρία μάχης με τη λειτουργία Zero Build, ενώ για τους λάτρεις του building επανέφερε το συγκεκριμένο mode στο battle royale.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software App Store Apple featured

To Fortnite επιστρέφει στις συσκευές iOS στην Ευρώπη – H Apple απέσυρε την απαγόρευση

Η Apple πήρε πίσω την απόφασή της να απαγορεύσει τον λογαριασμό προγραμματιστών της Epic Games δύο μέρες αργότερα.

Business App Store Apple Apple iOS

Apple: Έκλεισε τον λογαριασμό προγραμματιστή της Epic Games – Το αποκάλεσε “απειλή” για το οικοσύστημα iOS

Ο πόλεμος μεταξύ Epic και Apple δεν έχει τελειωμό, με την πρώτη να κοινοποιεί πως το Κουπερτίνο έκλεισε τον λογαριασμό προγραμματιστή της.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.

Games Apple Fortnite iOS

To Fortnite επιστρέφει στο iPhone (στην Ευρώπη)

Μετά την ανακοίνωση της Apple ότι επιτρέπει εναλλακτικά app store για χρήστες iOS στην ΕE, η Epic Games θα επαναφέρει το Fortnite.