Genshin Impact: Περίεργο censoring σε λέξεις όπως Hong Kong και Putin

, Genshin Impact: Περίεργο censoring σε λέξεις όπως Hong Kong και Putin

Το Genshin Impact είναι ένα νέο free-to-play action RPG, με εμφανείς επιρροές από το The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Σε αντίθεση όμως με το BotW που κυκλοφορεί μόνο στα Nintendo Switch και Wii U, το Genshin Impact κυκλοφορεί για PlayStation 4, Android, Switch, iOS και υπολογιστές.

Αν και το παιχνίδι έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία κατά την κυκλοφορία του, υπάρχουν κάποια περίεργα πράγματα. Ένα από αυτά είναι το censoring στο chat μέσα στο παιχνίδι, το οποίο μέχρι στιγμής έχουμε δει να κρύβει λέξεις όπως Hong Kong, Taiwan, words και enemies. Επίσης, το παιχνίδι απαγορεύει κα κάποια ονόματα, όπως Putin, Stalin και Hitler. Βέβαια, για ένα παιχνίδι που αναπτύχθηκε και κυκλοφόρησε στην Κίνα είναι λογικό να υπάρχει αρκετή λογοκρισία.

Ο αναλυτής της Niko Partners, Daniel Ahmad, έδωσε τη δική του απάντηση στο Twitter. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Genshin Impact δεν είναι το μοναδικό παιχνίδι που κυκλοφόρησε παγκοσμίως, αλλά συνεχίζει να κρύβει αυτές τις λέξεις. Το studio ανάπτυξης Mihoyo πρέπει να συμμορφωθεί με τους τοπικούς κανονισμούς, οι οποίοι δηλώνουν ρητά ότι τα παιχνίδια δεν πρέπει να περιλαμβάνουν τίποτα που “απειλεί την εθνική ενότητα της Κίνας”.

Πηγή

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.