Games

Google Game Builder: Παιχνίδι για να φτιάχνεις παιχνίδια χωρίς να γνωρίζεις προγραμματισμό

Το πειραματικό τμήμα της Google, Area 120, δημιούργησε ένα νέο πρωτότυπο παιχνίδι, το Google Game Builder. Το τμήμα Area 120 της Google είναι γενικά “φυτώριο” για πολλά πειραματικά project, μερικά από αυτά εξαφανίζονται γρήγορο, ενώ άλλα ενσωματώνονται σε προϊόντα της εταιρείας.

Το Google Game Builder είναι ένα sandbox παιχνίδι για όσους δεν γνωρίζουν προγραμματισμό ή δεν έχουν τις ικανότητες να δημιουργήσουν παιχνίδια από το μηδέν, αλλά παρ’ όλα αυτά θέλουν να φτιάξουν εφαρμογές με στιλ γραφικών παρόμοιο του Minecraft.

Το παιχνίδι μας επιτρέπει να κάνουμε drag and drop χαρακτήρες και σκηνικά σε ένα άδειο sandbox ώστε να κατασκευάσουμε έναν κόσμο όπως εμείς τον θέλουμε. Με τη χρήση προκαθορισμένων εντολών μπορούμε να στοιχειοθετήσουμε πως αλληλεπιδρούν τα αντικείμενα μεταξύ τους.

Επιπλέον, στο Google Game Builder θα βρούμε λειτουργία co-op μέσω της οποίας μπορούμε να δημιουργούμε παιχνίδια σε συνεργασία με άλλους παίκτες. Το Google Game Builder διαθέτει και workshop μέσω του οποίου μπορούμε να μοιραστούμε τις δημιουργίες μας και να δούμε τι παιχνίδια έφτιαξαν άλλοι χρήστες.

Αν και η ιδέα πίσω από το παιχνίδι είναι ότι δεν χρειαζόμαστε οποιαδήποτε γνώση προγραμματισμού, υπάρχει και η επιλογή να κάνουμε πιο προηγμένες ενέργειες με τη βοήθεια βασικών γνώσεων.

Το σύστημα αλληλεπιδράσεων λειτουργεί με JavaScript και με τη χρήση βασικών εντολών “if X then Y” μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας.

Ίσως το Google Game Builder να αντέξει στο χρόνο αφού είναι ήδη διαθέσιμο για Windows και Mac μέσω Steam. Ενδιαφέρον είναι ότι το Game Builder κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου, αλλά η Google το δημοσίευσε μόλις σήμερα στο blog της.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Ιουνίου 2019 1:21

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.