Minecraft Education Edition: Οι μαθητές θα μαθαίνουν παίζοντας

Από ότι φαίνεται η Microsoft πιστεύει ότι, το Minecraft εκτός από ένα πολύ καλό παιχνίδι, μπορεί να γίνει και ένα πολύ καλό εκπαιδευτικό εργαλείο. Για αυτό τον λόγο, σήμερα ανακοίνωσε μια νέα έκδοση του παιχνιδιού, το Minecraft: Education Edition, η οποία περιλαμβάνει μερικά εργαλεία για την τάξη, καθώς και έναν εύκολο τρόπο για την δημιουργία λογαριασμών για τους μαθητές.

Παρόλο που μιλάμε για μια νέα έκδοση, το Minecraft: Education Edition δεν διαφέρει δραματικά από το κανονικό Minecraft. Έχει το ίδιο gameplay, με την διαφορά να είναι η προσθήκη κάποιων εργαλείων για τους εκπαιδευτικούς. Ο δάσκαλος θα μπορεί να δει που είναι κάθε μαθητής στον χάρτη, να δώσει υλικά σε καθέναν ξεχωριστά και να τηλεμεταφέρει κάθε χρήστη όπου θέλει. Υπάρχουν επίσης και κάποια νέα in-game αντικείμενα, όπως μια κάμερα και ένας μαυροπίνακας.

Η Microsoft ελπίζει ότι το Minecraft θα κρατάει την προσοχή των παιδιών, καθώς ο εκπαιδευτικός θα τους δείχνει πράγματα στο παιχνίδι. Θα έχει την δυνατότητα να χτίζει ότι επιθυμεί, με σκοπό να μεταφέρει στους μαθητές την γνώση. Αυτό μπορεί να είναι από μια ιστορική κατασκευή ή ένα τεράστιο μοντέλο του ανθρώπινου ματιού, στο οποίο θα μπορείς να περιηγηθείς.

Οι κόσμοι του Minecraft με τα μαθήματα θα συγκεντρώνονται στο website του παιχνιδιού, αλλά δεν θα τους δημιουργήσει η Microsoft. Για αυτό τον σκοπό θα στηριχθεί πάνω στους εκπαιδευτικούς, που θα δημιουργήσουν κόσμους με διδακτικό υλικό και θα ενδιαφέρονται να τους μοιραστούν με την κοινότητα.

Το Minecraft: Education Edition ήταν υπό ανάπτυξη από τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και αγόρασε ένα mod το οποίο είχε φτιαχτεί με τον ίδιο σκοπό. Η έκδοση αυτή πέρασε δοκιμαστικό στάδιο αυτό το καλοκαίρι, με την Microsoft να θέλει να προλάβει το ξεκίνημα των σχολείων, χάνοντας όμως την προθεσμία για 2 μήνες. Πλέον, το Minecraft: Education Edition είναι έτοιμο και διαθέσιμο για Windows 10 και macOS. Θα κοστίζει 5 δολάρια τον χρόνο για κάθε μαθητή.

Minecraft: Education Edition schools Microsoft educational purposes, Minecraft Education Edition: Οι μαθητές θα μαθαίνουν παίζοντας

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos ms

ετσι να ηταν το σχολειο και καλα θα ημασταν τωρα

bezilys

@nikos ms υσχει :p

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.