Games

H ΕΕ επιθυμεί την ολοκλήρωση της συμφωνίας Microsoft και Activision

Η ετοιμότητα της Microsoft να προσφέρει συμφωνίες άδειας χρήσης σε ανταγωνιστές είναι πιθανό να ικανοποιήσει τελικά τις αντιμονοπωλιακές ανησυχίες της ΕΕ σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard. Αυτό αναφέρει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το Reuters επικαλούμενο τρία άτομα «με γνώση του θέματος».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναμένεται να απαιτήσει από τον αμερικανικό κολοσσό του λογισμικού να πωλήσει συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία για να κερδίσει την έγκρισή της, ανέφεραν οι πηγές του δημοσιεύματος.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, δήλωσε, μετά από σχετική κλειστή ακρόαση των ευρωπαϊκών θεσμών, ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να προσφέρει στους ανταγωνιστές της άδειες χρήσης ώστε να καθησυχαστούν οι ανησυχίες περί δημιουργίας μονοπωλίου στην αγορά του gaming. Ωστόσο, είχε διευκρινίσει ότι δεν ήταν στις προθέσεις της Microsoft η εξαίρεση από την συμφωνία εξαγοράς του πλέον κερδοφόρου τμήματος της Activision, του franchise «Call of Duty».

Η Microsoft δήλωσε από την πλευρά της ότι «δεσμεύτηκε να προσφέρει αποτελεσματικές και εύκολα εφαρμόσιμες λύσεις που αντιμετωπίζουν τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Σπύρος Τζάνης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.