H Microsoft θέλει να δημιουργήσει τη δική της υπηρεσία game streaming

, H Microsoft θέλει να δημιουργήσει τη δική της υπηρεσία game streaming

Με την ευκολία του Netflix, απλώς και μόνο με τη σύνδεση μέσα από μία smart TV, η νέα υπηρεσία της Microsoft θα προσφέρει cloud gaming. Σύμφωνα με την Microsoft το μέλλον του gaming βρίσκεται στο cloud, μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών.

Πέρα από το Xbox Cloud Gaming, φαίνεται πως η Microsoft επιδιώκει να υπάρχει μία σταθερή πρόσβαση σε ένα κεντρικό σημείο, μέσα από μία έξυπνη συσκευή που μπορεί να τη χειριστεί ο καθένας μέσα στο σπίτι. Ο σκοπός της Microsoft είναι να επεκτείνει τη δυνατότητα χρήσης του Xbox Cloud Gaming και σε άλλες πλατφόρμες, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα κοινό σημείο πρόσβασης στο gaming.

Ήδη η Microsoft έχει δώσει τη δυνατότητα πρόσβασης στο Xbox Cloud Gaming μέσα από έναν browser, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα δημιουργήσει και την αντίστοιχη υπηρεσία streaming που θα μπορεί να λειτουργεί σε smart TV. H Microsoft συνεργάζεται με παρόχους σε διάφορες περιοχές του κόσμου για την προσφορά υπηρεσιών cloud gaming σε Αυστραλία, Βραζιλία, Μεξικό και Ιαπωνία, ενώ έχει ανακοινώσει ότι θα προβεί και στην εξαγορά των Bethesda Studios έναντι 7.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στοιχείο που μαρτυρεί το πόσο σημαντική θεωρεί την επέκτασή της στο χώρο του gaming.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.