Halo: Reach, Review

Φτάσαμε αισίως στο 2010 και στο πέμπτο παιχνίδι Halo, το πολυαναμενόμενο Halo: Reach. Ανεξάρτητα από το πόσο καλό ή κακό είναι τελικά το Reach, έχει ξεχωριστή σημασία γιατί αποτελεί το κύκνειο άσμα της Bungie όσον αφορά την εν λόγω σειρά. Το Halo: Reach είναι το τελευταίο Halo game του στούντιο και ευτυχώς αυτό το τέλος εποχής σφραγίζεται όπως πρέπει. Η δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή εμπλουτίζεται με κάποια νέα στοιχεία, αλλά στα βασικά παραμένει απαράλλαχτη.

Halo Reach

Αν είστε φαν της γενικότερης ιστορίας του Halo, γνωρίζετε για τον πλανήτη Reach, o oποίος είναι (ήταν) ένας από τους σημαντικότερους για την ανθρωπότητα. Ο πλανήτης καταστράφηκε από τους Covenant πριν τα γεγονότα του πρώτου Halo, κάτι που γνωρίζαμε εξαρχής. Το παιχνίδι αφηγείται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες πριν την καταστροφή, δηλαδή είναι prequel ολόκληρης της σειράς. Αναλαμβάνετε τον ρόλο ενός νέου μέλους της λεγόμενης Noble Team, μιας ομάδας ειδικών αποστολών, που απαρτίζεται από έξι συνολικά Spartans. Τόσο ο δικός σας χαρακτήρας, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας έχουν ξεχωριστό και ενδιαφέρον backstory. Η εξέλιξη του παιχνιδιού είναι δραματική και απλά θα σας πω ότι σεναριακά συνδέεται με την αρχή του Halo: Combat Evolved και το σημαντικότερο, αποκαλύπτει την προέλευση της Cortana. Tώρα, ως προς την ποιότητα του ίδιου του σεναρίου, μην περιμένετε πολλά πράγματα, καθώς από τη στιγμή που μιλάμε για prequel, υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί.

To campaign του παιχνιδιού είναι ένα κλασικό campaign τίτλου Halo. Ως Spartan, προχωράτε και καθαρίζετε δεκάδες Covenant διαφόρων ειδών, στην προσπάθειά σας να ολοκληρώσετε την κάθε αποστολή και φυσικά στο πλευρό σας πολεμούν πάντα κάποια από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Ο πλανήτης Reach έχει τις δικές του ιδιομορφίες, με συνέπεια να επισκέπτεστε όμορφες περιοχές με χλωρίδα και πανίδα που διαφέρουν από τα περιβάλλοντα των προηγούμενων παιχνιδιών, αποκομίζοντας έτσι μια απαραίτητη αίσθηση ανανέωσης (έστω και περιορισμένης). Τα περισσότερα όπλα που βρίσκονται στη διάθεσή σας είναι γνωστά, αλλά υπάρχουν και ορισμένες νέες, εκπληκτικές προσθήκες, όπως το target locator με το οποίο καλείτε βομβαρδισμό σε συγκεκριμένο σημείο/εχθρό. Η ποικιλία πάντως είναι εξαιρετική. Το εχθρικό ΑΙ, ειδικά στους υψηλότερους βαθμούς δυσκολίας, είναι άριστο και πραγματικά η Bungie αποδεικνύει ότι σε αυτόν τον τομέα λίγοι μπορούν να την ανταγωνιστούν στη βιομηχανία. Δυστυχώς, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για το ΑΙ των συντρόφων σας, οι οποίοι μένουν πίσω σε αρκετές μάχες και… όπως πάντα δεν μπορούν να οδηγήσουν και πολύ καλά τα οχήματα.

Διαβάστε ολόκληρο το χορταστικό Review του Halo: Reach στο Game20.gr

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation 5 Sony

PlayStation 5 Digital που είχα παραγγείλει το Νοέμβριο, παραλαμβάνω την επόμενη εβδομάδα

Συγκεκριμένα με ρώτησαν αν συνεχίζω να θέλω τπo PS5 επειδή έχουν περάσει 3 μήνες από τότε έκανα την παραγγελία και φυσικά τους απάντησα ότι το θέλω σαν τρελός!

Games PlayStation 5 Sony

PlayStation 5: Εχει ξεπεράσει τις 4.5 εκατομμύρια πωλήσεις

Εκατομμύρια είναι οι gamers ανά τον κόσμο που περιμένουν κάθε φορά το νέο μοντέλο της επιτυχημένης παιχνιδοκονσόλας.

Games PlayStation 5 Sony

Καταναλωτές εναντίον της Sony σχετικά με πρόβλημα στο DualSense Controller του PS5

Οι ενάγοντες καλούν τη Sony να προχωρήσει σε ανάκληση ή δωρεάν πρόγραμμα αντικατάστασης των ελαττωματικών DualSense Controller.

Games Google Google Stadia

Google: Στέλνει έπαινους πριν το κλείσιμο για τους υπαλλήλους των Stadia Studios

Παρόλο που η Google είχε λάβει την απόφαση να παύσει τη λειτουργία των Stadia Studios, έστειλε επαίνους στο προσωπικό τους.