Games

Η Πολωνία άνοιξε δημόσιο server Minecraft για να κρατήσει τους έφηβους μέσα

Οι περισσότερες κυβερνήσεις κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τα παιδιά μακριά από τους υπολογιστές και να τα ωθήσουν στην ενασχόληση με εξωτερικές δραστηριότητες. Ωστόσο, η Πολωνική κυβέρνηση θέλει να κρατήσει τα παιδιά και τους έφηβους μέσα στο σπίτι, λόγω του κορωνοϊού. Γι’ αυτό, δημιούργησε μία πλατφόρμα η οποία μεταξύ άλλων διαθέτει και έναν δημόσιο server για το Minecraft.

Τι δυνατότητες απασχόλησης παρέχει η πλατφόρμα

Η Πολωνική κυβέρνηση δημιούργησε έναν μαθησιακό κόμβο/πλατφόρμα ο οποίος προσφέρει στα παιδιά και τους εφήβους τη δυνατότητα να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους, καθώς μένουν κολλημένοι στο σπίτι λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Μεταξύ των παρεχόμενων υπηρεσιών, υπάρχουν online session TTRPG, quiz για την Πολωνική ιστορία και γεωγραφία τα οποία παρέχουν δελεαστικά βραβεία, και ένας δημόσιος server του Minecraft.

Στον server του Minecraft που δημιούργησε η Πολωνική κυβέρνηση μπορούν να συμμετέχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, ή κολεγίου. Κάθε παίκτης έχει στη διάθεση του έναν χώρο 60×60 στον οποίο μπορεί να δημιουργήσει ότι θέλει. Στις 30 Μαρτίου, η κυβέρνηση θα επιλέξει τις καλύτερες δημιουργίες των χρηστών του server και θα μοιράσει ειδικά βραβεία.

Τέλος, ο μαθησιακός κόμβος/πλατφόρμα ονομάζεται Grarantanna και αναπτύχθηκε με τη συνδρομή της Neverlight, μιας πολωνικής οργάνωσης που ασχολείται με τα eSports, τα τουρνουά παιχνιδιών, και πολλά άλλα.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.