Η Microsoft δέχθηκε μηνύσεις από gamers – Η εξαγορά της Activision θα εξαφανίσει τον ανταγωνισμό

Microsoft Activision, Η Microsoft δέχθηκε μηνύσεις από gamers – Η εξαγορά της Activision θα εξαφανίσει τον ανταγωνισμό

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε η Microsoft από μεγάλη μερίδα gamers, που κατέθεσαν αγωγή για να βάλουν “στοπ” στην εξαγορά της Activision Blizzard, καθώς όπως δηλώνουν κάτι τέτοιο θα “διαλύσει” τον ανταγωνισμό.

Η καταγγελία που υποβλήθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια έρχεται περίπου δύο εβδομάδες αφότου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) ακολούθησε τον ίδιο δρόμο και επιδιώκει να εμποδίσει τη Microsoft να ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη εξαγορά στον χώρο των videogames.

Η ιδιωτική αγωγή ζητά επίσης μια εντολή που εμποδίζει τη Microsoft να εξαγοράσει την Activision. Κατατέθηκε για λογαριασμό 10 παικτών βιντεοπαιχνιδιών στην Καλιφόρνια, το Νέο Μεξικό και το Νιου Τζέρσεϊ. Σε δήλωση, ο δικηγόρος των εναγόντων, Joseph Saveri στο Σαν Φρανσίσκο είπε: «Καθώς η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται, είναι κρίσιμο να προστατεύσουμε την αγορά από μονοπωλιακές συγχωνεύσεις που θα βλάψουν τους καταναλωτές μακροπρόθεσμα».

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
BABY

Η Microsoft καταφέρνει και πάλι να ξεχωρίσει, να θριαμβεύσει, να νιώσει πιο δυνατή από ποτέ για να δείξει ότι τίποτα δεν είναι πιο καλύτερο και πιο ξεχωριστό από όσα κάνει για μας. Αυτοδυναμία – Κυριαρχία.

Δημήτρης

εχουν χεστει πανω τους οι κατοχοι των PS με λιγα λογια…

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΑΙΣΧΟΣ!! Που τα βρήκαν τα λεφτά οι παραθυράκηδες? Οι λουσερς! Αφού δεν έχουν smartphone! Δεν έχουν allmighty ΤΕΡΑΤΑΚΙ ΒΙΟΝΙΚ . Ποιος ασχολείται μαζί τους? Έχετε δει εσείς κάποιον αληθινά επιτυχημένο επαγγελματία όπως ο Κος Κοκλώνης , η Κα Αλεξανδράκη μετά της κολλητής της ΤΟΥΡΛΟ ΤΟΎΝΗ να έχουν παραθυρα?
Προσπαθούν φιλότιμα οι φουκαράδες να μπουν στο gaming, ΑΛΛΑ το smooth ,βουτυρένιο ψάρεμα ποκεμον από IPHONE δε θα το φτάσουν ΠΟΤΕΕΕ ΠΟΤΕΕ ΠΟΤΕΕ ΑΠΟΛ ΜΟΥ ΟΕΕΕΕ ΟΕΕΕ ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.