Η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Havok από την Intel

Η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Havok από την Intel. Η Havok είναι η εταιρεία που δημιούργησε τη 3D Physics Engine, μια μηχανή γραφικών περιβάλλοντος που βλέπουμε σε αρκετούς τίτλους όπως τα Assasin’s Creed, Call of Duty, Dark Souls και Destiny.

Η 3D Physics Engine είναι το μεγαλύτερό της επίτευγμα ως σήμερα και έχει παραχωρήσει την άδεια σε πολλά Studio ως προς τη χρήση της.

Η μηχανή αυτή έχει χρησιμοποιηθεί σε εκατοντάδες τίτλους, ακόμα και στο Halo που τα δικαιώματα ανήκουν στην ίδια τη Microsoft. Πιο πρόσφατοι τίτλοι είναι το Mortal Kombat Χ, Dark Souls 2 και το Watch Dogs.

Σκοπός της Microsoft είναι να δημιουργήσει την καλύτερη και την πιο ολοκληρωμένη εμπειρία βασισμένη στο σύννεφο, της οποίας τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται από παιχνίδια όπως το Crackdown 3.

Σύμφωνα με δηλώσεις από το περιβάλλον της Microsoft, η εξαγορά αυτή δε σημαίνει την άμεση διακοπή χρήσης της μηχανής από τις εταιρείες που τη χρησιμοποιούν, για δική της αποκλειστική χρήση, αλλά θα συνεχιστούν κανονικά όλες οι υπάρχουσες συνεργασίες όπως για παράδειγμα με τις κονσόλες της Sony και της Nintendo.

Τα οικονομικά δε συζητήθηκαν καθόλου, ούτε οι αλλαγές στο προσωπικό με δηλώσεις πως η μετάβαση θα είναι ομαλή χωρίς περαιτέρω ενέργειες αυτή τη στιγμή.

Επεξεργάστηκε την 14 Φεβρουαρίου 2022 13:05

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Δημήτρης Μηλόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.