Microsoft Ε3 2011, It’s all about Kinect

H παρουσίαση της Microsoft στην Ε3 έστειλε ένα πολύ σαφές μήνυμα: it’s all about Kinect. Kinect εδώ, Kinect εκεί, Kinect παντού. Η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι η προσπάθεια της εταιρίας να πείσει τους core gamers να αγοράσουν το Kinect, ενσωματώνοντας τη χρήση του σε μεγάλα επερχόμενα blockbusters.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις και τα demos παρακάτω.

– Eντυπωσιακό demo του Modern Warfare 3. Χαμός στη Νέα Υόρκη, με τους Αμερικάνους καταδρομείς να καταλαμβάνουν ένα ρωσικό υποβρύχιο και να εκτοξεύουν τους πυραύλους του εναντίον άλλων ρωσικών πολεμικών πλοίων.

– Άλλο ένα εντυπωσιακό demo, του Tomb Raider αυτή τη φορά. Η Lara είναι παγιδευμένη, κυνηγημένη και φοβισμένη. Ατμοσφαιρικό, κλειστοφοβικό και πολύ scripted τo demo, αλλά υποτίθεται πως το παιχνίδι είναι open-world.

– Τέσσερις επερχόμενοι τίτλοι της ΕΑ Sports θα υποστηρίζουν το Kinect, συμπεριλαμβανομένου του FIFA 12.

– Sims 3: Pets συμβατό με το Kinect, όπως και το νέο Hasbro Family Game Night.

– Mass Effect 3 συμβατό με το Kinect – φωνητικές εντολές στους χαρακτήρες και επιλογή διαλόγων.

– Ghost Recon συμβατό με Kinect – πρωτοφανής εξατομίκευση εξοπλισμού και χρήση των όπλων με κινήσεις των χεριών. Επίσης φωνητικές εντολές.

– Όλα τα επερχόμενα Tom Clancy games θα υποστηρίζουν το Kinect.

– New Xbox Experience – δραστικά ανανεωμένο μενού του Xbox 360, σχεδιασμένο με βάση το Kinect. Υοutube και δυνατότητα αναζήτησης μέσω Bing στο 360. Ζωντανή τηλεόραση, πιθανότατα μόνο για τις μεγάλες αγορές.

– UFC στο Live, και πάλι πιθανόν μόνο στην Αμερική.

– Εντυπωσιακό demo του Gears of War 3 – o Marcus και η παρέα του αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο θαλάσσιο φρικιό. Πρώτη ματιά στη χρήση των mechs.

– Το Codename: Kingdoms της Crytek ονομάζεται Ryse, είναι Kinect game και διαδραματίζεται στην αρχαία Ρώμη.

– To remake του πρώτου Halo είναι γεγονός με όλους τους τομείς ανανεωμένους. Co-op και multiplayer στο Live. Θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

– Forza Motorsport 4 – Όμορφο in-game trailer, συμβατότητα με Kinect σε πολλούς τομείς, έρχεται τον Οκτώβριο.

– Fable: The Journey – Νέο Fable για το Kinect, το οποίο είναι… rail shooter. Fail.

– To Minecraft έρχεται το χειμώνα στο Xbox 360, συμβατό με Kinect. Win.

– Kinect Disneyland Adventures – Σαν το Kinect Adventures, αλλά με κόσμους της Disney. Κυκλοφορεί τέλη της χρονιάς.

– Kinect Star Wars – Αν και αποτελεί τη ναυρχίδα του Kinect για φέτος, φαίνεται απογοητευτικό και laggy. Περιμένουμε πολλά περισσότερα από αυτό… ή μήπως όχι;

– Sesame Street – Kinect game για παιδιά, βασισμένο στο Sesame Street. To demo ήταν fail.

– Kinect Fun Labs: Συλλογή από πρωτοποριακές εφαρμογές για το Kinect, όπως scanning ανθρώπων και αντικειμένων, και 3D ζωγραφιές με τα δάκτυλα. Διαθέσιμο από σήμερα στο Live.

– Kinect Sports Season 2 – Συνέχεια του επιτυχημένου Kinect Sports, με νέα αθλήματα, όπως γκολφ και τένις.

– Dance Central 2 – Συνέχεια του υπερεπιτυχημένου Dance Central, με δυνατότητα μεταφοράς όλων των τραγουδιών του πρώτου στο νέο παιχνίδι, και ταυτόχρονο multiplayer.

– Halo 4 – Τα λόγια είναι περιττά. Ο Master Chief επιστρέφει το 2012 σε μια περιπέτεια που αποτελεί απλά την αρχή μιας νέας τριλογίας. Έτσι μπράβο.

Κλείνοντας, η παρουσίαση της Microsoft στην Ε3 μας άφησε μουδιασμένους, ίσως ακόμα περισσότερο από την περσινή και την προπέρσινη. Καλές αλλά λίγες οι αποκλειστικότητες τύπου Gears 3 και Forza 4.

Πηγή: Game20.gr

Επεξεργάστηκε την 7 Ιουνίου 2011 11:57

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.