Microsoft: Έρχονται διαφημίσεις στα δωρεάν παιχνίδια του Xbox;

Σε ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει στα brands να προβάλλουν διαφημίσεις στα free-to-play παιχνίδια του Xbox εργάζεται η Microsoft, σύμφωνα με μια αναφορά του Insider. Όπως αναφέρουν πηγές-γνώστες του θέματος, οι διαφημίσεις δεν θα ενοχλούν στο παιχνίδι και μπορεί να εμφανιστούν σε μια διαφημιστική πινακίδα σε ένα παιχνίδι αγώνων π.χ.

Ακόμα, ίσως βάλει διαφημίσεις ως skins avatar ή ως βίντεο μέσα στα λόμπι παιχνιδιών. Σκεπτόμενη πως οι παίκτες μπορεί να ενοχληθούν από τις πολλές διαφημίσεις, η Microsoft σκέφτεται να επιτρέψει τη συμμετοχή στο πρόγραμμα σε συγκεκριμένα brands.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία δε σκοπεύει να πάρει μερίδιο από τα διαφημιστικά έσοδα αλλά θα επιτρέψει στον προγραμματιστή παιχνιδιών και τη διαφημιστική εταιρεία να μοιραστούν τα χρήματα. Αυτό που πιθανώς επιδιώκει είναι να προσελκύσει περισσότερους developers δωρεάν στην πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το Insider, η Microsoft δεν θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που συλλέγει από το Bing και άλλες υπηρεσίες για στοχευμένες διαφημίσεις στο Xbox. Αν και δε γνωρίζουμε αν έχουν γίνει συζητήσεις με τους διαφημιστές,  οι πηγές αναφέρουν ότι οι διαφημίσεις θα αρχίσουν να εμφανίζονται στο Xbox το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Επεξεργάστηκε την 19 Απριλίου 2022 8:31

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.