Games

Niantic: Πήρε 5 εκατ. δολάρια από δημιουργούς cheat για το Pokémon GO

Το 2019, η Niantic είχε καταφέσει μήνυση ενάντια σε δημιουργούς cheat για τα παιχνίδια της. Για όσους δεν γνωρίζουν, η συγκεκριμένη εταιρεία είναι δημιουργός των AR παιχνιδιών Pokémon GO, Ingress, και Harry Potter Wizards Unite.

Η μήνυση αφορούσε μία ομάδα hacking η οποία ονομάζεται Global++ και είχε αναπτύξει τα cheats PokeGO++, Potter++, και Ingress++. Τελικά, η υπόθεση έκλεισε με διακανονισμό, ο οποίος μεταξύ άλλων απαιτεί από την ομάδα των χάκερς να πληρώσει στην εταιρεία 5 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής.

Τα πάντα για τα cheats των Pokémon GO, Ingress, και Harry Potter Wizards Unite

Τα τρία εργαλεία που δημιούργησε η Global++ ήταν τροποποιημένες εκδόσεις των αυθεντικών παιχνιδιών της εταιρείας και επέτρεπαν στους παίκτες να πλαστογραφούν το GPS τους, να χρησιμοποιούν λειτουργίες όπως το “auto-walk”, και τα λοιπά.

Για να πετύχουν κάτι τέτοιο, οι δημιουργοί των cheats δεν χρησιμοποιούσαν μόνο τον κώδικα και τα assets των παιχνιδιών, αλλά και όλα τα δεδομένα χαρτών της Niantic.

Το περιεχόμενο του διακανονισμού

Ο διακανονισμός, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι εκτός από το χρηματικό ποσό, η Global++ υποχρεούται να μη δημιουργήσει ξανά εργαλεία και συστήματα cheating ή να βγάλει κέρδος από τέτοια προγράμματα, και απαγορέυεται να αντιγράψει δεδομένα ξένων οντοτήτων.

Επιπλέον, σημειώνει ότι απαγορεύεται η ομάδα και τα μέλη της να έχουν από εδώ και στο εξής οποιαδήποτε σχέση με τα Pokémon GO, Ingress και Harry Potter Wizards Unite, τη Niantic, τους servers της εταιρείας, και τα δεδομένα των παιχνιδιών της.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.