PlayStation 5: Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα κονσόλα της Sony

Η Sony εχθές το βράδυ έπαιξε το τελευταίο της χαρτί και αποκάλυψε επίσημα πλέον τον σχεδιασμό του νέου PlayStation 5 το οποίο αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Πιο συγκεκριμένα, η Sony εχθές στο live event παρουσίασε τις δύο νέες κονσόλες της, οι οποίες έχουν μία και μόνο διαφορά. Η μία έχει 4K Blue-Ray drive ενώ από την άλλη απουσιάζει. Τα δύο PlayStation ονομάζονται PlayStation 5 και PlayStation 5 Digital Edition.

, PlayStation 5: Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα κονσόλα της Sony

Σχεδιασμός

Το PS5 έχει σημαντικές διαφορές όσον αφορά τον σχεδιασμό σε σχέση με τον προκάτοχο. Αρχικά, έχει σχεδιαστεί για να κάθεται όρθια φυσικά όμως ο χρήστης μπορεί να το τοποθετήσει και κάθετα ενώ οι γωνίες που γνωρίσαμε στο PS4 απουσιάζουν. Επιπλέον, το PS5 είναι ντυμένο στα χρώματα μαύρο και άσπρο όπως συμβαίνει και με το DualSense controller που ανακοινώθηκε πριν αρκετό καιρό. Για ακόμη μία φορά βλέπουμε ότι η Sony αποφάσισε να χωρίσει το PS5 σε “φέτες”. Τέλος, η Digital Edition φαίνεται ελαφρώς πιο λεπτή εξαιτίας της απουσίας του 4K Blue-Ray drive.

Ενδιαφέρει επίσης: PlayStation 5: Αυτή θα είναι η τιμή της next-gen κονσόλας;

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony ετοίμασε και μερικά αξεσουάρ για όσους θέλουν να πάνε το gaming ένα βήμα παραπέρα. Πιο συγκεκριμένα τα νέα αξεσουάρ είναι ένα charging station για το controller, μία νέα HD κάμερα, ένα Pulse 3D wireless headset και ένα media remote.

, PlayStation 5: Ανακοινώθηκε επίσημα η νέα κονσόλα της Sony

Χαρακτηριστικά

Το PS5 θα έχει έναν επεξεργαστή AMD Zen 2 με 8 πυρήνες, μία custom RDNA-2 based κάρτα γραφικών, 16GB GDDR6 μνήμη και 825GB αποθηκευτικό χώρο. Η κονσόλα της Sony θα μπορεί να παρέχει 10.28 TFLOPS ιπποδύναμη.

Τιμή

Η τιμή των δύο PlayStation 5 θα διαφέρει με την Digital Edition να είναι φθηνότερη από την “κανονική” ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες πληροφορίες για το που θα κυμανθεί.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Τέλειος ο σχεδιασμός

Xarisgru

Επιτελους μια συσκευη η οποια δεν εμοιαζε με κανενα leak! Μπραβο στη SONY για τον σχεδιασμό

John

Δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει αλλα ειναι διπλασιο σε ογκο απο το ps4 pro και σχεδον τριπλασιο απο το απλο ps4.

GREG

1ον Από πλευράς σχεδιασμού-ομορφιάς της κονσόλας ούτε κρύο ούτε ζέστη, θα μπορούσαν τουλάχιστον να κάνουν την είσοδο του δίσκου κρυφή όπως ήταν στο PS4, δεν βρίσκω λόγο που έπρεπε να φαίνεται, πάντως μου αρκεί που θα είναι λευκή και που δεν μοιάζει με το (άσχημο) concept που κυκλοφορούσε τόσο καιρό (όσοι έχετε PS4-PS4 Pro σε λευκό με καταλαβαίνετε, είναι απλά πανέμορφο). 2ον Τα παιχνίδια που είδα στην παρουσίαση εκτός από ένα δύο παιχνίδια όλα τα υπόλοιπα δεν θα τα έπαιζα ακόμα και αν μου τα έδιναν τζάμπα, άρα απογοητεύτηκα. 3ον Από τα γραφικά που είδα και μπορώ να κάνω σύγκριση είναι στο GranTurismo 7 σε σχέση με το GranTurismo Sport που έχω, το τρέιλερ του παιχνιδιού το έχω δει 3 φορές σε 4K ποιότητα σε 4K TV 50” της Sony με HDR10+ για να κάνω σύγκριση και δεν είδα σχεδόν καμία διαφορά στα γραφικά ή τουλάχιστον όχι τέτοια που να με κάνει να πω πως πρόκειται όντως για νέας γενιάς παιχνίδι σε νέας γενιάς κονσόλας και να παρατήσω το PS4 Pro και να σκάσω 500€-600€-700€ για να πάρω το PS5, Δεν ξέρω για άλλους αλλά εμένα το Event με απογοήτευσε, είδα παιχνίδια με γραφικά και animation λες και έβλεπα κινούμενα… Συνέχεια »

George

Είσαι αντικειμενικός ναι αλλά μην είσαι άδικος ξανά δες κάποια παιχνίδια καινούρια που έδειξαν, ποτέ δεν ξέρεις μπορεί να βγουν πολύ καλά..
Εννοείται έδειξαν και καρτουνιστικα όπως σε κάθε γενιά και του ps4 άθλια ήταν η παρουσίαση (όσο αφορά τα παιχνίδια) όπως άθλιο ήταν και το xbox event
Άρα ή κάτι πάει λάθος ή απλά είναι νωρίς ακόμα
 

Last edited 3 years πριν by George
GREG

Μα το λέω φίλε μου στο τέλος, Ότι με βάση με αυτά που είδα στο event αν σήμερα το πρωί κυκλοφορούσε στην αγορά το PS5 και με αυτά τα παιχνίδια απλά δεν θα το αγόραζα. Λυπάμαι αλλά τα παιχνίδια δεν μου άρεσαν, είναι στην κατηγορία που δεν θα τα έπαιζα ούτε τζάμπα και τα γραφικά, FPS κλπ που είδα δεν με εντυπωσίασαν. Αν στην Sony θέλανε να μας εντυπωσιάσουν και να μας κάνουν να θέλουμε να αγοράσουμε το PS5 τότε απέτυχαν παταγωδώς. Όσο για την παρουσίαση του X Box δεν την είδα καν γιατί απλά δεν με απασχολεί η κονσόλα της Microsoft γιατί ίσως το μόνο παιχνίδι που θα ήθελα και είναι αποκλειστικό της είναι τα Forza, όλα τα υπόλοιπα είτε τα βγαίνουν και για Playstation είτε βγαίνουν και για PC, άρα δεν υπάρχει λόγος να την αγοράσεις.

Nickolas

Σαν σχεδιασμός δεν είναι και άσχημη, φουτουριστική τη λες, το καλό είναι οτι μπορείς να τη βάλεις και οριζόντια γιατί να πω την αλήθεια δε θα έβαζα αυτό το πράμα όρθιο δίπλα στην τηλεόραση. Αυτό που κανείς δεν περίμενε ήταν η ανακοίνωση του Digital Edition. Δυο πράγματα μπορούν να κάνουν με αυτή την έκδοση ή να την αφήσουν όπως είναι και να ρίξουν την τιμή κανα 50ευρω, αν είναι 100 ευρώ κάτω θα είναι εξαιρετική τιμή με την προϋπόθεση οτι η βασική έκδοση θα έχει 500 ευρώ. Μπορούν όμως να προσθέσουν έξτρα αποθηκευτικό χώρο και να την αφήσουν ακριβώς ίδια τιμή με την άλλη και να είναι digital edition της προκοπής, γιατί κακά τα ψέματα 800 giga δεν φτάνουν ούτε για ζήτω. Απ’οτι καταλαβαίνω όμως τιμές θέλει να ανακοινώσει η Sony αφού ανακοινώσει η Microsoft τις δικές της και η Microsoft θέλει να κάνει το ίδιο, οπότε καλό Φθινόπωρο μέχρι να μάθουμε τι θα γίνει.   Τώρα από παιχνίδια, τα αποκλειστικά που έδειξαν και θα βγουν με την κονσόλα τις γιορτές είναι το spin off του Spiderman και Ratchet & Clank, δεν τα λες κακά, απλά δεν τρελάθηκα κιόλας, το Horizon 2 πολύ ωραίο αλλά δεν είπαν ημερομηνία μάλλον το… Συνέχεια »

Vultrus

Σιγά το διαστημικό design.Σιγά τα λάχανα.Εμένα με ενδιαφέρει να έχει backwards compatibility από το PS2 και έπειτα.Έχω ακόμα τίτλους που δεν έχω ξεκινήσει από όταν βγήκε το PS2.Και πραγματικά έχω σιχαθεί να έχω γεμίσει με κονσόλες το έπιπλο της τηλεόρασης.Δε φτάνουν καταρχήν τα input.Τα θέλω όλα σε ένα και συμμαζεμένα.Δεν έχω όρεξη να μαζεύω πάλι τίτλους που θα κάθονται στη βιβλιοθήκη δίπλά από τα βιβλία ή στην ψηφιακή βιβλιοθήκη των clusters του σκληρού και θα περιμένουν να τα παίξω.Οπότε η Sony ας παρατήσει τα διαστημικά design και τα άχρηστα virtual reality γραφικά και τις νέες κονσόλες και τα terraflops και ας μας δώσει απόλυτο και καθολικό backwards compatibility.Αλλιώς ούτε δεκάρα δε δίνω για το PS5.Ακούς Sony?
Έχουμε κι άλλα πράγματα να κάνουμε από το να παίζουμε όλη μέρα video games.Είπα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.