Playstation 5: Χαρακτηριστικά, σχεδιασμός, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

, Playstation 5: Χαρακτηριστικά, σχεδιασμός, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

Το επόμενο Playstation αλλά και το επόμενο Xbox το τελευταίο διάστημα έχουν τραβήξει πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας καθώς όπως γνωρίζουμε μέχρι σήμερα οι δύο νέες κονσόλες θα κυκλοφορήσουν προς το τέλος του 2020. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε όλες τις φήμες γύρω από το Playstation 5 το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη ποτέ θα παρουσιάσει η Sony.

Χαρακτηριστικά

Η νέα κονσόλα της Sony αναμένεται να ενσωματώνει έναν επεξεργαστή με 8 πυρήνες της AMD ο οποίος βασίζεται στην αρχιτεκτονική των 7nm Zen 2 ενώ τα γραφικά θα αναλάβει μια custom GPU επίσης της AMD η οποία θα είναι της σειράς Radeon Navi και φυσικά, θα υποστηρίζει ray-tracing. Πιο συγκεκριμένα, η κάρτα γραφικών λέγεται ότι θα έχει χρονισμό στα 1.8GHz, 56CU και 12.9Teraflops. Όσον αφορά την μνήμη RAM αυτή ίσως ανέρχεται στα 24GB.

, Playstation 5: Χαρακτηριστικά, σχεδιασμός, ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή

Ένας νέος ταχύτατος SSD θα φροντίσει να εκμηδενίσει τα loading times ενώ στον τομέα του ήχου θα υπάρχει 3D audio εξάρτημα το οποίο θα αυξήσει σημαντικά την απόδοση του ήχου.

Το controller τώρα φημολογείται ότι θα έχει ένα νέο σύστημα haptic feedback το οποίο θα αναλάβει να μεταδώσει στα χέρια του χρήστη τις κινήσεις στο περιβάλλον του παιχνιδιού με μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με την δόνηση. Επιπλέον, ίσως δούμε και ένα σύστημα αναγνώρισης φωνητικών εντολών και επιπλέον κουμπιά στην πλάτη του τα οποία θα δώσουν μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις.

Σχεδιασμός

Για την εμφάνιση της κονσόλας έχουμε δει μερικά πράγματα. Αρχικά, κυκλοφόρησαν πολλές φωτογραφίες οι οποίες ανήκουν στο PS5 ωστόσο πληροφορίες υποστηρίζουν ότι αυτά ήταν dev kit. Μια άλλη προσέγγιση αποκαλύφθηκε το προηγούμενο διάστημα η οποία παρουσιάζει έναν εντελώς δαιφορετικό σχεδιασμό με γωνίες που μοιάζει ελαφρώς με το PS4.

Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας

Το PS5 αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020, ακολουθώντας τα βήματα των PS3 και PS4 τα οποία κυκλοφόρησαν επίσης φθινόπωρο. Ένας αναλυτής υποστηρίζει ότι η Sony θα κυκλοφορήσει την νέα γενιά κονσολών τον Νοέμβριο ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί. Η τιμή του τώρα λέγεται πως θα διαμορφωθεί στα 499 δολάρια Αμερικής, 100 δολάρια πιο ακριβό από το PS4.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ρομπερτο Στρακοσα

Απο Οτι Βλεπω το Playstation Φαινεται Τερας με Αυτα τα χαρακτηριστικα

νωντας

Αν βγει στα 13 τεραφλοπς θα μπορει να παιζει 4κ 60αρι τα περισσοτερα παιχνιδια καθως θα ειναι φτιαγμενα για κονσολες..πω πω αναμενω το επομενο GOD OF WAR σαν τρελος στην καινουργια LG C9 oled που ειναι οτι καλυτερο για παιχνιδια παγκοσμιως,με βραβεια παρακαλω,κατσε καλα..!!

Spyros1980

Και εγω C9 εχω!Τηλεορασαρα!!Πάντως όλες οι φήμες λένε για 9.2 teraflops,μονο εδω διαβαζω για 12.9..

Δημήτρης

Φίλε καλή η τηλεόραση σου αλλά σαν την Q90R της Samsung δεν είναι. Επίσης για να ξέρεις έτσι πληροφοριακά οι Samsung τηλεοράσεις αποδίδουν καλύτερα για gaming.

νωντας

https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1566209962
1η η lg c9 oled 3η η σαμσουνγκ..καλη ειναι και αυτη,αλλα σαν την αυτοκρατειρα δεν ειναι..Ετσι πληροφοριακα..

νωντας

Για αυτο στα βραβεια των τηλεορασεων βγηκε τελευταια η samsung και η c9 1η και κυριως για gaming hdr απολυτη νικητρια!!!!!!!!!!!Ετσι πληροφοριακα στο λεω..Δεν ειναι κακο να εχεις την 4η καλυτερη,απλα η 1η εχει αλλη χαρη,και φτηνοτερη εδω Ελλαδα,αρα….

Ρετζινο

Μπρο δεν θα βγει τόσο.

Κώστας

Sorry που θα στο πω αλλά ο Χρονισμος είναι λάθος τα tf επίσης είναι λάθος από 9-10 tf θα εχει.

KnightRider

Οριακά για 4Κ 60fps – στο PES 2021 και μετά το βλέπω να υπάρχουν πάλι fps drops + οι προγραμματιστές θα κακογραφουν σε ορισμένα παιχνίδια (όπως και σήμερα που τα μισά παιχνίδια εχουν fps drops στο PS4)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.