PlayStation 5: Εξαντλήθηκε και στην Ελλάδα

, PlayStation 5: Εξαντλήθηκε και στην Ελλάδα

, PlayStation 5: Εξαντλήθηκε και στην Ελλάδα

Πριν λίγες ώρες η Sony απολογήθηκε για την περιορισμένη διαθεσιμότητα των PlayStation 5 παγκοσμίως, λέγοντας πως η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα υπάρξουν περισσότερα τεμάχια πριν το τέλος του έτους. Τώρα, βλέπουμε πως η κατάσταση και στην ελληνική αγορά έχει πλέον δυσκολεύσει.

Όπως μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες, οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ενημερώνουν πλέον τους πελάτες πως τα διαθέσιμα τεμάχια της πρώτης παραλαβής έχουν εξαντληθεί. Αυτό σημαίνει πως όσοι έκαναν παραγγελία μέχρι και σήμερα θα παραλάβουν κανονικά τις κονσόλες τους στις 19 Νοεμβρίου, ενώ όσοι προχωρήσουν σε προ-παραγγελία τώρα θα μπουν σε σειρά προτεραιότητας, όταν θα υπάρξει νέα παραλαβή.

Δυστυχώς δε γνωρίζουμε πότε θα υπάρξει νέα παραλαβή, ενώ άλλα καταστήματα ενημερώνουν πως ισχύει μόνο 1 τεμάχιο ανά παραγγελία. Όσοι δεν προ-παραγγείλατε ακόμα αλλά θέλετε να το έχετε μέχρι το τέλος του έτους καλό θα ήταν να κάνετε ακόμα και τώρα την προ-παραγγελία.

Πάντως, οι αναγνώστες του Techblog έδειξαν την προτίμηση τους στις νέες κονσόλες της Sony, με το Poll του Σαββατοκύριακου να δείχνει πως το 58% των αναγνωστών θα μπουν στη νέα γενιά με κάποιο από τα δύο PlayStation 5.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μακης

Εγω προλαβα ευτυχως και εκανα προπαραγελια απο mediamekt πριν λιγες μερες..Το ειχα γραψει και σε προηγουμενα ποστ να τρεξετε να το παρετε γιατι θα εξαντληθει αμεσως..Οπως και στο εξωτερικο εγιναν τα ιδια και χειροτερα!!Τωρα υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να μην το βρισκετε μεχρι Γεναρη!!!Καντε προπαρραγελια αμεσα μολις ξαναβγει..Χριστουγεννα χωρις demon souls remake δεν λενε!!!!

Γιωργος

Εγώ ακόμη αναζητώ τα 500€.

Μάνος

Να τρέξουμε γιατί αν το πάρουμε τον αλλο μηνα την βαψαμε!

JCBtractor

Σωστός ο Μάνος, επίσης κάτι μου λέει πως από εκεί που μιλάνε για εξάντληση των τεμαχίων να δεις που ως δια μαγείας μέσα στον Δεκέμβριο τα καταστήματα θα είναι γεμάτα με PS5, επίσης No2 να τρέξω να κάνω προ παραγγελία 2 μήνες μπροστά γιατί? θα έχω έκπτωση στην τιμή ??? ‘ΟΧΙ, θα πάρω δώρο ένα παιχνίδι ??? ΌΧΙ, θα πάρω δώρο ένα 2ο χειριστήριο ??? ΌΧΙ, θα μου δώσουν δώρο μια PS Plus συνδρομή ??? ΌΧΙ, ΆΡΑ??? γιατί να κάνω προ παραγγελία ??? σε τι κερδίζω ??? ο εισαγωγέας και τα καταστήματα θα βγουν κερδισμένα, θα ξέρουν ακριβός πόσα τεμάχια να πάρουν και θα έχουν τα χρήματα μπροστά, εγώ σαν καταναλωτής τι κέρδος θα έχω που θα πληρώσω 2 μήνες μπροστά για μια κονσόλα που δεν έχω δει από κοντά ακόμα και δεν ξέρω ακόμα πότε θα κυκλοφορήσουν τα Games που θέλω για αυτήν την κονσόλα, και δεν μπορώ ούτε να κάνω real time σύγκριση ανάμεσα στις 2 κονσόλες για να αποφασίσω ποια θα μου αρέσει καλύτερα και το κυριότερο ??? δεν ξέρω αν επειδή θα πάρω την πρώτη παρτίδα των κονσολών που φτιάχτηκαν κάτω υπό πίεση χρόνου αν θα έχω παθογένειες στην κονσόλα και εκεί που βιαζόμουν να την… Συνέχεια »

Jimmy

Πολυ σωστα τα λες φιλε μου

SUPS 👨‍⚖️

Σωστος!Αυτο που λες γραφεις παντως ισχυει γενικα για οποιοδηποτε προιον που δεχεται προ-παραγγελιες..Ειναι απορροια του hype κ τ μαρκεντινγκ…

Αύγουστος Καπογιάννης

Well said

Μακης

Καλα περιμενε εσυ να πας να το παρεις τον αλλο μηνα ετσι απλα..Γεια σας ηρθα να αγορ…Ε ελατε απο Γεναρη κυριε και αν..

JCBtractor

Ε ναι… τι άτυχος θα είμαι αν μου πουν πως θα πρέπει να πάω από Ιανουάριο για να το πάρω, ειλικρινά δεν θα μπορώ να κοιμηθώ εως τότε, ρε φίλε πλάκα μας κάνεις? τι είμαι 6 χρονών να χτυπιέμαι στους διαδρόμους και να κλαίω για να μου πάρει ο μπαμπάς παιχνίδι ??? στην ζωή έχουν άλλα πράγματα προτεραιότητα, όχι οι κονσόλες, αυτές μπορούν να περιμένουν, τι ένα μήνα μπροστά τι 3 μήνες πίσω το ίδιο είναι δεν αλλάζει τίποτα.

Τάσος Άσος Σος

Αχαχαχαχαχααχαχαχααααα. Θα τρέξω και θα παρακαλέσω για να δώσω τα λεφτά μου;;; αχαχαχαχααχααχαχαχαχα

JCBtractor

Δεν ξέρω τι stock από PS5 έχουν τα καταστήματα ηλεκτρικών στην Ελλάδα αλλά να ζητάνε από τον Έλληνα 499€ 2 μήνες μπροστά χωρίς να του δίνουν ούτε μια μικρή έκπτωση στην τιμή, ή ένα παιχνίδι δώρο, ή μια PS Plus δώρο, την ώρα που ο Έλληνας έχει φάει στην μάπα 3μήνες Lock Down, χιλιάδες εποχικοί δεν εργάστηκαν το καλοκαίρι και ζουν με επιδόματα, μερικοί χιλιάδες χάσανε την δουλειά τους, τα μισά μικρομεσαία καταστήματα στην Ελλάδα να αναρωτιούνται αν θα βγάλουν τον χειμώνα ή αν θα κλείσουν, η Θεσσαλία και μερικά νησιά πνίγηκαν και τα καταστήματα να σου λένε τρέξτε να κάνετε προ παραγγελία δείχνει ότι τα καταστήματα ηλεκτρικών στην Ελλάδα μάλλον ζουν ή σε άλλο πλανήτη ή σε άλλη χώρα. Προσωπικά δεν θα τρέξω καθόλου μα καθόλου… την άνοιξη και βλέπουμε αν και πως και ποια.

SUPS 👨‍⚖️

Το γεγονος οτι δεν εφαγε καπελο η τελικη τιμη λογω του υψηλοτατου φπα (το απορροφησε ο εισαγωγεας) ηταν ενα καλο νεο σαν αποτελεσμα οσων εγραψες.

JCBtractor

Δεν υπάρχει θέμα ΦΠΑ, η τιμή είναι ίδια σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες είτε έχουν 10% είτε έχουν 20% ΦΠΑ, δεν απορρόφησε τίποτα ο εισαγωγέας ειδικά από την στιγμή που δεν ξέρουμε και σε τι τιμές τα έδωσε στον Έλληνα εισαγωγέα η Sony, μπορεί κάλλιστα την διαφορά να την απορρόφησε η ίδια η Sony, εξάλλου η οδηγία από την Sony είναι για 499.90€ σε όλη την Ευρώπη ανεξαρτήτου ΦΠΑ κάθε χώρας.

SUPS 👨‍⚖️

Ναι αυτο εννοουσα και εγω οτι η διαφορα του φπα δεν περασε στη τελικη τιμη με αποφαση της Sony(ποιος το φορτωθηκε αδιαφορο). Στα κινητα ομως βλεπουμε να εχουν ιδια τιμη σε ολη την ευρωπη και εδω ν τρωνε καπελο…

Νικος

Πολυ σωστο σε βρισκω φιλε μου.μπραβο για την εμπεριστατομενη αποψη σου που εχεις επι τουτου,ολα για την κονομα,παντως φιλαρακο μου να με συγχωρας αλλα καποια στιγμη θα το παρω το ps5,χαχαχα μου αρεσε η αποψη σου παντως γεια χαρα.

JCBtractor

Ε… λογικά κάποια στιγμή με βλέπω να την παίρνω και εγώ, αλλά από την στιγμή που δεν κερδίζω τίποτα γιατί να τρέξω ??? δεν είμαι δα και 12 χρονών να μην βάζω όρια και υπομονή στα θέλω μου.

SUPS 👨‍⚖️

Ενταξει υπαρχει Hype και χαμος στις προ-παραγγελιες επειδη ειναι ενα προιον που η καθε του νεα εκδοση βγαινει ανα 6-7 χρονια.Συνεπως η αναμονη ειναι πολυ μεγαλυτερη απο μια νεα ναυρχιδα κινητου. Φαντασου σε ενα παραλληλο συμπαν τι θα γινοταν το νεο iphone η το νεο galaxy εβγαινε ανα τριετια…Εκι να δεις τι θα γινοταν…

Chris

Μα δεν σου ζητάνε τα χρήματα από τώρα . 50 ευρώ χρειάζεται για την προπσραγγελια και το υπόλοιπο ποσό το δίνεις την ημέρα της παραλαβής.

JCBtractor

Τα 500€ θα τα δώσεις όταν έρθει η κονσόλα ??? θα τα δώσεις, άρα εν ολίγης σου τα έχουν πάρει ήδη.

αλεξ

δε χρειαζεται να δωσεις ουτε ενα ευρω(εκτος ενος καταστηματος,δε λεω ονομα)…προπαραγγελια ειναι,η πληρωμη θα γινει οταν την παρεις στα χερια σου..

DarkSpirit

Εγώ που έκανα το pre-order την πρώτη μέρα και με κάλεσαν σήμερα για να μου πουν ότι δυστυχώς δεν θα πάρω την κονσόλα στις 19/11 τι να σχολιάσω…Αθάνατη Ελλάδα που όλα γίνονται με το μέσον και χωρίς αυτό η σειρά προτεραιότητας πάει περίπατο…

Γιωργ6

Από ποιο κατάστημα αν επιτρέπεται?

Χρηστος

Το ps4 δεν έχει ωραία παιχνίδια και πολύ φθηνά, θα το πάρω μετά από ένα χρόνο το ps5 θα έχει πέσει η τιμή του και θα έχουν βγάλει και παιχνίδια περισσότερα

Σπύρος

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΩΝ (PS5 – X BOX SERIES X/S)

Είναι δυνατόν η Sony και η Microsoft να μας έχουν βομβαρδίσει με διαφημίσεις, (Μέσω μεγάλων εταιρειών), προωθητικές ενέργειες, προ παραγγελίες, Giveaway (μέσω unboxers) και να μην υπάρχει διαθέσιμη για ΑΓΟΡΑ καμία από τις 2 κονσόλες????
Κατανοητό σε ένα σημείο λόγω την πανδημίας.
Αλλά έχουν προμηθεύσει παράλληλα όλους αυτούς τους υποτιθέμενους ειδικούς και unboxers, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να διαφημίζουν την εταιρεία που τους έδωσε ΤΣΑΜΠΑ το προϊόν και να το προωθούν γιατί πολύ απλά δεν το έχουν ΠΛΗΡΩΣΕΙ !!!
Μόλις κάνεις αναζήτηση στο youtube για μία από αυτές τις κονσόλες, τότε βλέπεις δεκάδες βίντεο με διάφορους γνωστούς και άγνωστους unboxers που κάνουν όλοι το ίδιο πράγμα. Όλο αυτό σε κάνει να θες να το αγοράσεις. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Και ερωτώ τις εταιρείες: ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΟΘΕΜΑ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ???
Και αφού είχατε τότε γιατί δεν έχετε για εμάς τους υπόλοιπους???
Μήπως περιμένετε να το ΠΡΟ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΟΥΝ όλοι για να σας χρηματοδοτήσουμε να φέρετε εισαγωγές??? (Αναφέρομαι στις εταιρείες παραγγελιών).

ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΩΝ

Looky Look

Όχι φίλε μου. Καλό το σκεπτικό σου αλλά μπάζει από παντού. Οι εταιρίες που κάνουν μάρκετινγκ στα πρώιμα στάδια του κύκλου ζωής του προϊόντος δεν είναι υποχρεωμένες να έχουν απόθεμα επειδή εσύ το θες τώρα το προϊόν. Ένας λόγος που το κάνουν είναι για να δουν τη ζήτηση και να κάνουν σωστές προβλέψεις. Σωστή πρόβλεψη σημαίνει μικρή απόκλιση παραγωγής με ζήτηση, άρα μικρό απόθεμα ή έλλειμμα. Επίσης, οι youtubers/unboxers να είναι χιλιάδες? Εμείς που θέλουμε το προϊόν είμαστε εκατομμύρια. Η μόνη σχέση της Sony με τον Κωτσόβολο είναι εμπορική. Η Sony έχει παράξει το προϊόν, το έχει αποστείλει σε κεντρικό αντιπρόσωπο σε χώρες που αυτή με τη σειρά τους το έχουν πουλήσει στον κάθε Κωτσόβολο. Κάπου συγχέεις όλους αυτούς τους όρους. Μη νιώθεις σαν 5χρονο.

Γιάννης

Έχω κάνει παραγγελία από 19/9 με προκαταβολή 100 ευρω.Έκανα την ολική εξόφληση όπως μου ζήτησαν την Δευτέρα για να παραλάβω και εχθές μου έστειλαν μήνυμα ότι δεν παραλαμβάνω λόγω έλλειψης.Τους πέρνω τηλέφωνο και με γράφουν.Μία ώρα στην αναμμονή.Από Κωτσόβολο.Θα κάνω καταγγελία στο Συνήγορο του καταναλωτή.

Σπύρος

Από που πηγαίνετε και παραγγέλνετε και σας ζητάνε προκαταβολή ; το έκανα προπαραγγελία από κωτσόβολο 16 Σεπτέμβρη και τα ακουστικά από public και πλήρωσα μόλις ήρθαν σπίτι μου και έφτασαν και την πρώτη μέρα

Greek Ghost

Ξερει κανεις αν μετα απο Ιανουαριο θα ξαναφερνουν η θα τελειωσουν

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα, δυστυχώς δεν έχουν ενημερώσει κανέναν για το τι θα γίνει και πότε θα έρθουν νέα τεμάχια για παραγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Sony Sony Xperia Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI & 10 VI: Τα camera island που διέρρευσαν προδίδουν νέες μεγαλύτερες μονάδες

Τα προστατευτικά φακών από σκληρυμένο γυαλί για τα επερχόμενα Xperia 1 VI και 10 VI εμφανίστηκαν στο Rakuten Market της Ιαπωνίας.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.