PlayStation 5: Τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά μέχρι σήμερα

PlayStation 5 τεχνικά χαρακτηριστικά, PlayStation 5: Τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά μέχρι σήμερα

Ένα χρόνο πριν από την κυκλοφορία του νέου PlayStation 5 και ήδη γνωρίζουμε αρκετά τεχνικά χαρακτηριστικά του. Η Sony Ιαπωνίας ανακοίνωσε κάποια συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5, βγάζοντας μικρές αλλά ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Σύμφωνα με τη Sony, η κονσόλα διαθέτει επεξεργαστή x86-64-AMD Ryzen Zen2 με οκτώ πυρήνες και 16 νήματα (threads), ενώ δέχεται δίσκους Blu-ray 100GB και έχει 4K Blu-ray player.

Ακολουθούν τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του PlayStation 5 που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα:

Console

Custom SSD for ultra-high speed access
AMD custom chip-CPU: x86-64-AMD Ryzen “Zen2”, 8 cores / 16 threads
GPU: AMD Radeon RDNA (Radeon DNA) -based graphics engine
3D audio processing unit
Up to 8K resolution output for games
Designed for compatibility with PlayStation4 titles
PlayStationVR compatible

Controller

Equipped with haptic technology
Adopting an adaptive trigger that makes L2 and R2 buttons feel resistance

Physical media

Ultra HD Blu-ray
Capacity as a game disc is 100GB

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Greg

Για τον AMD Ryzen επεξεργαστή δεν μπορούμε να πούμε και πολλά αφού δεν γνωρίζουμε κάτι μιας και είναι ένας Custom επεξεργαστής ειδικά για το PlayStation 5, μπορεί να αποδειχθεί σκυλί και Super, μπορεί να αποδειχθεί και μάπα το καρπούζι. Για την κάρτα γραφικών (AMD Radeon RDNA) δεν γνωρίζω τίποτα, τo 4Κ ήταν το φυσιολογικό ότι θα έπρεπε να υπάρχει άρα το ότι θα έχει Ray-tracing και θα κάνει Up to 8K resolution για τα Games είναι πολύ καλή είδηση, αρκεί τα παιχνίδια που θα βγαίνουν να υποστηρίζουν την 4Κ και 8Κ ανάλυση και το Ray-tracing και να μην βγαίνουν ως 1080p όπως τώρα και μετά απλά η κονσόλα και η 4Κ TV να προσπαθούν να κάνουν θαύματα για να δεις κάτι από 4Κ και όχι πραγματικό 4Κ, τα καλά νέα συνεχίζονται με την νέας γενιάς χειριστήριο το οποίο αλλάζει ριζικά, με αυτά που θα έχει όπως η ανάδραση haptic feedback και τα ρυθμιζόμενα L2 και R2 ένα είναι το σίγουρο, θα μεγαλώσει γιατί πρέπει να χωρέσουν όλα εκεί μέσα αλλά θα έχουμε πολύ καλύτερη εμπειρία Gaming και άρα τα AfterMarket Pro χειριστήρια που δίναμε 100€-150€ για να τα πάρουμε θα είναι περιττά. Αυτά όμως που με κάνουν να σκέφτομαι αρνητικά… Συνέχεια »

Ντετερμινιστης

Τι να σου πω φιλε. Θα δειξει για την τιμη αν και κακα τα ψεματα 900 ευρω δεν τα λες και πολλα (προφανως και δεν αναφερομαι σε μισθους ελλαδας) οταν η RTX 2080 κανει τοσο περιπου απο μονη της και το PS5 φημολογηται να εχει αντιστοιχη αποδοση. Για να μην πουμε για επεξεργαστη και μητρικη που θα την κουμπωσεις πανω, το πακετο για ενα καλο PC ξεπερνα χαλαρα τα δυο χιλιαρικα (και μην ακουω μλκιες του στυλ με 500 και 800 ευρω φτιαχνεις PC το 2019). Αν τωρα το PS5 εχει και καλο optimization τοτε θα μπορουμε να λεμε ακομα και για τιμη ευκαιριας αφου θα κοντραρει στα ισια ενα αρκετα δυνατο PC. Προφανως και αναφερομαστε βεβαια για μετα απο ενα χρονο οπου θα εχουν βγει ακομα καλυτερες καρτες απο την 2080 ενω η τιμη της τελευταιας θα εχει ηδη πεσει και φυσικα το PS5 σχεδιαζεται με προοπτικη πενταετιας οποτε δεν μπορουμε να ξερουμε ποσο καλη η κακη επενδυση θα αποδειχτει μακροπροθεσμα αν σκεφτεται καποιος να το κρατησει για τα επομενα 5 χρονια. Παντως αυτο που ξερω (και ας με κραζουν τα φανμποις) ειναι οτι και τα iPhone κανουν 1700 ευρω και μαλιστα καθε χρονο βγαινει το καινουριο μοντελο, με… Συνέχεια »

Greg

Λοιπόν πάμε, 1ον δεν αγοράζω κινητό με 1.000€+ και ο λόγος δεν είναι γιατί δεν τα έχω αλλά γιατί ότι κάνει ένα κινητό με 1.000€+ το κάνει και ένα κινητό με 600€, αρκεί να ξέρεις να μην πέφτεις θύμα του Marketing, 2ον το PS5 δεν θα έχει την κάρτα γραφικών της Nvidia RTX 2080 των 900€ αλλά μια AMD Radeon RDNA που από ότι βρήκα λίγο ψάχνοντας στην καλύτερη περίπτωση βασίζεται στην Radeon RX 5700 των 350€ και όχι η Sony δεν δίνει 350€ για μια κάρτα γραφικών, ο επεξεργαστής κοστίζει 190€ αλλά όπως προ είπα η Sony δεν δίνει τόσα αλλά πολύ πολύ λιγότερα γιατί αγοράζει υπερχονδρική με συμφωνίες για εκατομμύρια κομμάτια, 3ον με ένα PC των 1.000€-1.500€ δεν παίζεις απλός, κάνεις πολλά περισσότερα και κατά περίπτωση είναι και εργαλείο δουλειάς, δεν έχεις OnLine Multiplayer επί πληρωμή με 60€ όπως έχεις στις κονσόλες αλλά είναι δωρεάν, έχεις παιχνίδια σχεδόν στην μισή τιμή από όσο έχουν τα παιχνίδια για τις κονσόλες, έχεις πολλά δωρεάν παιχνίδια και τέλος στα 5χρόνια δεν τον πετάς τον υπολογιστή, στην χειρότερη τον κρατάς άλλα 5χρόνια χωρίς να τον αναβαθμίσεις και συνεχίζεις να παίζεις όλα τα καινούρια παιχνίδια που θα βγαίνουν, τα έχεις όλα σε ένα… Συνέχεια »

KnightRider

Το θέμα είναι να υπάρχουν σταθερά 60fps στα 4Κ/μην είναι σαν το PES 2019 που στα replay να πούμε έχουν τρομερό fps drop !!!
Tο 8Κ είναι υπερβολικό…

Λεόν

Από ram που τουλάχιστον 16 θα πρέπει να φοράει, δίσκος ότι πουν βάλε αλλά τόσα γίγα να σε μέσα, cooler πόσο θα ακούγεται; τροφοδοτικό..Για μένα το καλύτερο ήταν του ps3 fat (τριφασικο σουκο) custom CPU ;δλδ πάλι πειραματόζωα γινόμαστε. πιστευω όπως προείπαν τα παιδιά όλα να βγουν καλά με κρατά το φαινόμενο backward μόνο (και με το ps3 fat που έχω και παίζει 1,2,3 θα έχω κ το 5 και έτσι σε 2 κονσόλες 5 γενιες😜

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.