Games

PlayStation 5: Τόσο γρήγορο στο φόρτωμα παιχνιδιών όσο το Netflix στις ταινίες

Με τη Sony να κρατάει την ανάπτυξη του PlayStation 5 ως επτασφράγιστο μυστικό, δεν έχουμε μάθει πολλά πράγματα για το νέο λειτουργικό αλλά και για τις δυνατότητες της κονσόλας, πέραν από τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, οι νέες αναφορές κάνουν λόγο για τεράστια διαφορά στις ταχύτητες loading.

Σύμφωνα με τον συντάκτη της ιστοσελίδας Kotaku, Jason Schreier, φαίνεται πως η επιθυμία της Sony είναι ένα σύστημα που θα δίνει στους παίκτες του PlayStation 5 ελάχιστο χρόνο αναμονής φορτώματος των παιχνιδιών, με την ίδια την εταιρεία να το συγκρίνει με το Netflix.

Τα games θα φορτώνουν αμέσως

“Θέλουν να κάνουν να νιώθουν οι παίκτες πως το εκάστοτε παιχνίδι θα φορτώνει αμέσως και να ξέρουν ακριβώς πόσο χρόνο θα τους πάει η κάθε δραστηριότητα. Θέλουν οι χρήστες να νιώθουν πως μπορούν εύκολα να παίξουν σε μικρά διαστήματα από το να ανοίγουν την κονσόλα μόνο όταν έχουν αρκετές ώρες”, δηλώνει ο Schreier και προσθέτει: “Αυτό που τονίζουν στους developers είναι πως το παιχνίδι στο PS5 πρέπει να είναι τόσο εύκολο όσο το Netflix”.

Ήδη έχει ανακοινωθεί πως ο SSD του PlayStation 5 θα είναι σε θέση για άμεση απόκριση, χάρη στις αυξημένες ταχύτητες μεταφοράς σε σχέση με το PlayStation 4. O συνδυασμός αυτός με το νέο hardware μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, αν και είναι κάτι που αναμένουμε να δούμε.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 26 Μαρτίου 2020 15:29

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.