Πρώην μηχανικός της Sony υποστηρίζει πως το Xbox Series S θα είναι ιδανικό για τη νέα γενιά

, Πρώην μηχανικός της Sony υποστηρίζει πως το Xbox Series S θα είναι ιδανικό για τη νέα γενιά

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα, όμως το Xbox Series S για πολλούς είναι ήδη γεγονός, καθώς η κονσόλα βρίσκεται εδώ και καιρό στην επικαιρότητα και γνωρίζουμε ήδη κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που απογοήτευσαν τους gamers ήταν η πολύ πιο αδύναμη GPU της κονσόλας, σε σχέση με το δυνατότερο Xbox Series X. Η απόδοση της GPU, σύμφωνα πάντα με τις μέχρι τώρα αναφορές, θα φτάνει στα 4TFlops, πολύ κατώτερα δηλαδή από τα 12TFlops του Series X. Όμως, ακόμα και έτσι, η κονσόλα θα έχει τον ίδιο επεξεργαστή και τον ίδιο SSD με το ακριβότερο μοντέλο, κάτι που ίσως ανεβάσει τις επιδόσεις.

Σε απάντηση στο Tweet του Tom Warren από την ιστοσελίδα The Verge, ο Matt Hargett, πρώην μηχανικός της Sony, εξηγεί πως το Xbox Series S είναι όντως έτοιμο για τη νέα γενιά. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, 20 υπολογιστικές μονάδες RDNA2 στα 5nm φαίνονται ιδανικές για μία φορητή συσκευή gaming που θα αναπαράγει στα 720p ή στα 1080p και θα είναι συμβατή με 900 παιχνίδια.

Τι εννοεί όμως ακριβώς ο Hargett; Αρχικά, με το “φορητή” εννοεί ότι το Xbox Series S θα είναι πολύ πιο μικρό από τις υπόλοιπες κονσόλες της γενιάς, άρα θα είναι και η πιο εύκολα μετακινήσιμη. Όσο για τα 900 παιχνίδια που αναφέρει, είναι απλά ένας τρόπος να εκφράσει τα εκατοντάδες παιχνίδια που θα βγουν για το επόμενο Xbox, τα οποία θα παίζουν κανονικότατα και στο οικονομικό μοντέλο.

Εσείς τι λέτε; Θέλετε ένα πιο οικονομικό Xbox με μικρότερες δυνατότητες ή επιθυμείτε το πιο δυνατό μηχάνημα που υπάρχει στην αγορά;

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Όνομα*

Απο τη στιγμή που η TV μου είναι στα 1080p, δεν βλέπω λόγο αγοράς του series Χ.

Last edited 3 years πριν by Όνομα*
George

Αν πάρεις ps5 ή series x όμως θα βγάζεις καλύτερα fps σε 1080 και καλύτερα γραφικά και textures.
Επίσης ποτέ δεν ξέρεις μπορεί σε λίγο καιρό να θες να πάρεις 4K

Last edited 3 years πριν by George
Nickolas

Προσωπικά θα πάω για το πιο δυνατό μοντέλο, αλλά μέχρι τώρα απ’οτι έχω ακούσει η συγκεκριμένη κονσόλα θα είναι πλήρως συμβατή με τη νέα γενιά. Λένε θα υποστηρίζει και ray tracing και αν τα παιχνίδια κλειδώνουν στα 1080 60fps θα είναι πολύ καλή επιλογή.

Αλέξανδρος

Οποίο παίρνει δισκάκια θα πάρω εγώ προσωπικά. Έχω αρκετά που δεν τα έχω παίξει σε αυτήν την γενιά, και θέλω να έχω και την επιλογή περισσότερων αγορών. Τα γραφικά και τα FPS περνάν σε δεύτερη μοίρα εφόσον είτε 720 είτε 1080 παίζεις το ίδιο παιχνίδι….

John

Τα 900 παιχνιδια τα αναφερει λογω backwards compatibility με ολες τις προηγουμενες γενιες xbox.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games Microsoft Xbox

Η Microsoft απαγορεύει τα ‘μη εξουσιοδοτημένα’ χειριστήρια και αξεσουάρ τρίτων για το Xbox

Η Microsoft αποφάσισε να αναλάβει δράση και έχει αρχίσει να απαγορεύει χειριστήρια και αξεσουάρ Xbox τρίτων.