Project Scarlett: 8K μέχρι 120fps, ray-tracing, μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης, SSD και GDDR6 [E3 2019]

Πριν μερικές ώρες ήταν το πρώτο μεγάλο keynote της E3 2019. Με τη Sony να λείπει από την εκδήλωση, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στη Microsoft, η οποία άδραξε την ευκαιρία να κάνει μερικές μεγάλες ανακοινώσεις όπως αυτή της επόμενης γενιάς Xbox με κωδικό όνομα Project Scarlett.

Η Microsoft δεν αποκάλυψε τα πάντα για την επόμενης γενιάς κονσόλα, αλλά μόνο μερικές λεπτομέρειες για το hardware της συσκευής.

Προηγούμενες φήμες ήθελαν τη Microsoft να κυκλοφορήσει δύο νέες Xbox κονσόλες το 2020, η μία θα είναι ο διάδοχος του Xbox One X και η άλλη ο διάδοχος του Xbox One S. Αν αυτές οι φήμες ισχύουν, τότε οι λεπτομέρειες που μοιράστηκε μαζί μας η εταιρεία αφορούν την ακριβή έκδοση.

Αρχικά, το Project Scarlett θα είναι εξοπλισμένο με ειδική CPU η οποία θα είναι βασισμένο στην Zen 2 της AMD και στην αρχιτεκτονική Radeon RDNA. Επιπλέον η κονσόλα θα έχει GDDR6 μνήμη RAM.

Project Scarlett, Project Scarlett: 8K μέχρι 120fps, ray-tracing, μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης, SSD και GDDR6 [E3 2019]

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η κονσόλα Project Scarlett θα είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρή από ένα Xbox One X και θα έχει ανάλυση και framerates που δεν έχουμε ξαναδεί.

Το Project Scarlett θα υποστηρίζει 8K γραφικά μέχρι 120fps, ray-tracing και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης. Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, ένας εκπρόσωπος της Xbox δήλωσε ότι η κονσόλα θα χρησιμοποιεί SSD.

Επίσης, ο εκπρόσωπος της Xbox τόνισε ότι η εταιρεία δημιούργησε μιας νέας γενιάς SSD ο οποίος θα χρησιμοποιείται και ως εικονική μνήμη RAM.

Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας, την τιμή, και τα λοιπά. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα του 2020, και εφόσον η Microsoft άρχισε να μιλά για το Project Scarlett, σίγουρα στο κοντινό μέλλον θα μάθουμε περισσότερα για αυτό.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spyros1908

Καλά αυτό με το 8κ το διαβαζω και μου γυρνάει το μυαλο!! 8κ δεν παίζει σήμερα ενα πανάκριβο PC ανω των 2000 ευρω και θα παιζει 8κ μια κονσολα των 500 με 600ευρω?Ας παιζουν ps5 και Xbox next 4k σε ultra γραφικα στα 60fps και μετα ξαναμιλάμε!
Edit: Πατήστε οσα dislike θελετε!Αυτό δείχνει πόσο άσχετοι είστε τεχνολογικά!!Εδω θα ειμαστε..Εαν δειτε 8κ παιχνιδια στης επόμενες κονσόλες(σε φυσιολογικα παιχνίδια οχι σε Tetris)Βαζω οτι στοίχημα θέλετε..

I am

Πιστεύεις ότι σε 1.5 χρόνο οι τιμές θα είναι ίδιες? Τα προϊόντα που είναι καινούργια πάντα είναι πανάκριβα. Όταν παράγονται μαζικά σε ένα πακέτο μετά από καιρό προφανώς η τιμή γίνεται υποδιπλασια τουλάχιστον. Επίσης στις κονσόλες γίνεται optimise για παιχνίδια και εκμεταλλευονται κάθε πόρο πολύ περισσότερο

Greg

PlayStation 4, Πρώτη ημέρα κυκλοφορίας 409€, 6 χρόνια μετά έπεσε στα 309€ γιατί βγάλανε το PS4 Pro το οποίο μάντεψε έχει 409€, με απλά λόγια η τιμή μιας παιχνιδοκονσόλας πέφτει μόνο όταν βγει μια νέα, όσο για τις τιμές του νέου Playstation 5 και του νέου Xbox θα είναι μεταξύ 550€ με 650€ και θα είναι ίδια για τουλάχιστον μια 5ετία ή όταν βγει νέα, αν εσύ περιμένεις να πέσει η τιμή σε 1μιση χρόνο τζάμπα θα περιμένεις.

I am

Δεν λέω αυτό αν μιλάτε σε εμένα
Το προϊόν θα βγει σε 1.5 χρόνο. Μέχρι τότε θα έχουν πέσει οι τιμές των εξαρτημάτων πέρα από κάθε συμφωνία

Spyros1908

Δεν πιστευω οτι σε 1.5 χρονο οι τιμες θα ειναι ιδιες,αλλά σήμερα για να τρέξει 1 pc σε 8κ ξέρεις για τι κόστος μιλαμε?Τουλάχιστον 5000 ευρω!!Σε 1.5 χρονο να έχει πέσει στα μισα?και πάλι το κόστος είναι τεραστιο..

I am

Δεν νομίζω και 5.000
Σίγουρα δεν πέφτουν τόσο θεαματικά αλλά είναι τεχνολογίες που είναι καινούργιες και μέρα με την μέρα γίνονται πιο προσβάσιμες οι μισές δεν έχουν βγει καν και όταν βγουν θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και όλα τα άλλα. Δεν είναι μόνο ότι πέφτουν οι τιμές επειδή γίνονται πιο παλιά τα προϊόντα

Agnostos13

120fps σε 8K ή μέχρι 8K και μέχρι 120fps;

Spyros1908

Εαν τρολαρεις,χαιρομαι γιατι εχεις χιούμορ!Εαν ρωτας σοβαρά.. Τότε δεν εχεις ιδέα τι δυναμη χρειάζεται για να δεις 8κ παιχνιδι πόσο μαλλον σε κονσολα!
Εριξαν το δόλωμα του 8κ Sony και Microsoft και αμέσως τσιμπάτε ε?
Και πριν προλάβετε να πείτε ότι είμαι pc-fun να σας πω οτι μονο σε κονσολα παιζω τα τελευταία σχεδον 25 χρονια!
Αλλα αυτη η παπατζα του 8κ gaming δεν παλεύεται..

Agnostos13

Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με το gaming φίλε μου. Πάντως το να επιτύχουν 8K ανάλυση στα 24-30fps δεν μου φαίνεται απίθανο αλλά για μένα είναι και λίγο gimmick. Αν μιλάμε όμως για 8Κ στα 120fps σημαίνει οτι έχει γίνει σοβαρή δουλειά…

Spyros1908

Φίλε μου στο λεω από τώρα 8κ ούτε στα 10fps δεν θα πετύχουν σε κονσόλα που θα κοστίζει 600 ευρω maximum και ας μιλαμε κυκλοφορία που θα γίνει σε 1.5 χρονο από τωρα!
Παιζω battlefield V στο Xbox one X που υποτίθεται βγάζει 4κ στα 30fps και ναι μεν τα γραφικα γενικα ειναι αρκετά καλα,αλλά σε ορισμενα σημεία τα textures η βλάστηση κτλ θυμίζει γραφικό ps2!
Οταν σήμερα που μιλάμε για να δεις ενα pc να τρέχει σε ultra γραφικά 4κ στα 60fps θες 2.000ευρω δεν χρειάζεται καν να μιλάμε για 8κ..
Μην ξεχνας οι πιο πολλοι τώρα πήρανε 4κ τηλεόραση το 8κ μέχρι να γινει προσιτό το λιγότερο σε μια 5ετια..

kostas

120fps φυσικα σε 1080p ουτε καν σε 4K. και να το σηκωνε το xbox 8k σε 120fps θα ηθελες και τηλεωραση 8κ στα 120hz η οποια θα κοστιζε 5ψηφιο αριθμο 🙂

John Real

To Scarlett θα παίζει σύμφωνα με φήμες 1080p/120Hz , 4K/60Hz και 8K/30Hz. Δεν έχει νόημα να συζητάμε για τωρινές κάρτες γραφικών καθώς θα χρησιμοποιεί τσιπ και τεχνολογίες που είναι ακόμη στο εργαστήριο. Η τιμή θα είναι λογικά στην αρχή στα 499 ευρώ και η Microsoft θα μπαίνει μέσα τα πρώτα 2-3 χρόνια.

Spyros1908

Δυστυχώς φιλε μου 8κ δεν υπαρχει περιπτωση,στο υπογράφω απο τωρα,άσε τις φήμες να λενε! Θα είναι τεραστια έκπληξη εαν κανει απλό upscaling σε 8κ..

Μακης

Ρε φίλε μας τα έκανες 8k με την επιμονή σου ότι δεν γίνεται κάτι επειδή έτσι το λες εσύ.Οταν το playstasion διάβαζε δισκάκια bluray και κόστιζε όσο ένα οικιακό bluray player κάτι ασχετοι σαν και σένα έπαιζαν τετρις και νόμιζαν ότι είναι το τέλος του σύμπαντος.Αλλα φαίνεται ότι είσαι άσχετος όταν μας τσαμπουνας ότι έπαιζες κονσόλα πριν από 25 χρόνια.Για ποιο κόστος μιλάς? Το κόστος του υλικού είναι μηδέν.Τα υλικά της κάθε παπαριας από το pc των 500 ευρώ μέχρι το pc των 5000 ανάθεμα κι αν τους κοστίζουν μερικές 10αδες ευρώ.Τις τιμές τις κανονίζουν ανάλογα με το πόσο μπορούν να πουλήσουν κάτι.Αυτο ισχύει σε ότι κι αν βλέπεις γύρω σου.Απο τα ρούχα το φαγητό τα ηλεκτρονικά είδη κτλ κτλ.Συνελθε και κατάλαβε το.Οχι 8k και 120 fps με 500 ευρώ.Αμα γουστάρουν και τα 10 πλασια με 100 ευρώ μπορούν να φτιάξουν.Απλα πουλάνε ότι βλέπουν ότι συμφέρει ΤΩΡΑ.

Spyros1908

Ασχετος εισαι και φαίνεσαι!Οταν εγω επαιζα Τετρις εσυ δεν ήξερες καν τι ειναι η κονσολα!Και συμπεραίνεις ότι ειμαι ασχετος επειδη επαιζα πριν από 25 χρόνια,απο εκει να καταλάβεις τι IQ έχεις!!
Της τιμες οπως λες τις καθοριζουν οταν θέλουν να πουλήσουν κατι!Δηλαδη θες να μας πεις ότι διαφημίζουν το 8κ και καλά για να το προωθήσουν!
Οτι όλοι θα τρεξουν να πάρουν 8κ τηλεόραση που το κόστος ακόμα ειναι τεράστιο!!
Aκομα τωρα σιγά σιγα σχεδον όλοι αρχίζουν και παίρνουν 4κ τηλεοράσεις και μερικοί πιστεύουν οτι για να βγάλουν ενα παιχνιδι σε 8κ ειναι κατι εύκολο,που ακόμα και σήμερα που μιλάμε τα πανάκριβα pc με το ζορι βγαζουν 4κ σε 60fps!
Αλλα ειπαμε εσυ είσαι ο ξερόλας και εγω ο άσχετος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.