PS5 vs Xbox Series X: Αναλυτική σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

, PS5 vs Xbox Series X: Αναλυτική σύγκριση στα τεχνικά χαρακτηριστικά

Η Sony και η Microsoft παρουσίασαν επίσημα πλέον, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των επόμενων τους κονσολών, οι οποίες ακούνε στο όνομα PlayStation 5 και Xbox Series X. Ας μην χάνουμε όμως χρόνο με τα εισαγωγικά και πάμε αμέσως στην σύγκριση των τεχνικών χαρακτηριστικών των δύο κονσολών.

Τόσο το Xbox Series X όσο και το PlayStation 5 ενσωματώνουν επεξεργαστή με 8x Zen 2 Cores, στην περίπτωση του PS5 όμως έχουμε χρονισμό στα 3.5GHz ενώ στο Xbox οι πυρήνες χρονίζονται στα 3.8GHz. Το PS5 έχει μία κάρτα γραφικών η οποία αποτελείται από 36 Compute Units με 10.28TFLOPS και χρονισμό 2.23GHz και βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA 2. Η κονσόλα της Microsoft όσον αφορά τα γραφικά αγγίζει τα 12TFLOPS με 52 Compute Units και χρονισμό 1.825GHz, βασισμένη στην αρχιτεκτονική RDNA 2.

Η χωρητικότητα της μνήμης RAM και στις δύο κονσόλες ανέρχεται στα 16GB και είναι τύπου GDDR6. Ο αποθηκευτικός χώρος στο Xbox ανέρχεται στο 1TB και είναι τύπου NVMe SSD ενώ το PS5 εξοπλίζεται με 825GB SSD. Και οι δύο κονσόλες υποστηρίξουν επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο.

Τέλος, στην περίπτωση του Xbox One X έχουμε 2.4GB/s (Raw) και 4.8GB/s (Compressed) I/O Throughput ενώ το PS5 έχει I/O Throughput, 5.5GB/s (Raw) και Typical 8-9GB/s (Compressed). Φυσικά, και οι δύο κονσόλες υποστηρίζουν 4K UHD Blue-Ray Drive.

Disclaimer: Το γεγονός ότι μία κονσόλα είναι πιο δυνατή από μία άλλη στα νούμερα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει απαραίτητα να αγοράσετε αυτήν όταν θα κυκλοφορήσει. Σημαντικός παράγοντας στις κονσόλες είναι τα παιχνίδια και καλό θα ήταν να σκεφτείτε ποια παιχνίδια από τις δύο εταιρείες θέλετε να παίξετε περισσότερο.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bart

Όπως επίσης τα Teraflops δεν λένε όλη την ιστορία από μόνα τους, όπως είπε ο Cerny 😉

Rizo

Αν η σύγκριση αφορούσε nvidia vs amd θα συμφωνούσα. Πάντα η amd έχει πιο δυνατές κάρτες σε Teraflops, στα ίδια fps, αλλά όταν συγκρίνουμε amd και ειδικά ίδιας αρχιτεκτονικής rdna2, τότε είναι προφανές ποιά κονσόλα θα είναι πιο ισχυρή. Πόσο μάλλον όταν έχει και πιο γρήγορο επεξεργαστή. Και ειδικά από την στιγμή που τα 10,28 Teraflops του ps4 είναι overclocked. Continously δηλαδή θα βγάζει λιγότερα. Και δεν μιλάμε για παιχνίδια, αλλα για την δύναμη καθαρά. Γιατί ακόμα θυμάμαι όταν το xbox δεν μπορούσε να τρέξει σε 1080 πολλούς τίτλους που μπορούσε το ps4 και όλοι το κράζανε για την δύναμη του. Λογικό θα είναι τώρα να δούμε το αντίθετο.

Vtr

Μιλάμε ακριβώς για την ίδια εταιρία που σημαίνει πήρε την αδύναμη έκδοση στο ps5 και την δυνατή έκδοση στο siries x λογικά έγινε αυτό για να βγάλει μοντέλο xbox με 9teraflop περίπου αργότερα και να χτυπήσει τιμες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.