Το Sony NGP είναι το όνειρο του developer

Όταν η Sony δηλώνει ότι έχει μάθει πλέον από τα λάθη που έκανε με το PSP, και δεν θα τα επαναλάβει με το ΝGP, δεν αναφέρεται μόνο στην απήχηση του συστήματος στους καταναλωτές αλλά και στη δουλειά των developers. Και φαίνεται πως αυτό το μεγάλο στοίχημα αρχίζει να το κερδίζει με το καλημέρα, αν κρίνουμε από τις αντιδράσεις σε πρόσφατο event παρουσίασης του φορητού σε developers στην Αγγλία.

Σύμφωνα με ανεπίσημες δηλώσεις, το Sony NGP είναι «το όνειρο του developer», με τη Sony να κάνει επιτέλους αυτά που ζητούν οι δημιουργοί εδώ και χρόνια. Το dev kit είναι απλούστατο στο στήσιμο και στη χρήση, τα touch controls αφήνουν εξαιρετικές εντυπώσεις, και προσφέρονται διευκολύνσεις για cross-platform ανάπτυξη τίτλων σε PS3 και NGP. Εντύπωση προκαλεί επίσης η δύναμη του φορητού, το οποίο μπορεί να τρέχει το WipEout HD σε 60 frames το δευτερόλεπτο, χωρίς συμβιβασμούς. Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες εταιρίες ποτέ δεν αντιμετώπισαν σοβαρά το PSP, και γι αυτό έχει ευθύνη η Sony. Φαίνεται όμως πως με τον διάδοχό του η κατάσταση θα είναι αρκετά διαφορετική. To NGP αναμένεται στο τέλος της χρονιάς.

Πηγή: Game20.gr

Επεξεργάστηκε την 6 Φεβρουαρίου 2011 16:58

Σχόλια

  • Προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι εχει περασει η εποχη των συσκευων που ειναι αποκλειστικα για παιχνιδια. Η ταση ειναι συσκευες που συνδυαζουν πολλες λειτουργιες. Δεν ειναι βολικο να κουβαλας το NGP για παιχνιδια και ενα smartphone για κλησεις οταν με το δευτερο μπορεις να εχεις και εξαιρετικα παιχνιδια. Μια συσκευη αρκει για ολα

  • @Anastasios-Antonios Toulkeridis το αν το NGP δεν κάνει κλήσης δεν το ξέρουμε ακόμα ίσως η εταιρίες κινητής βγάλουν κάποια πακέτα αφού το ΝGP έχει 3G αν πάλι όχι υπάρχει και το Skype :)

  • Ολα καλα με το νεο PSP αλλα εχω 2 βασικες αποριες: 1) Σε τι θα χρησιμευει το πισω κομματι αφης, γιατι κατα την αποψη μου δεν προκειται να το χρησιμοποιησει κανενας και 2) Με την μνημη τι θα παιζει ? γιατι δεν εχουν πει τιποτα ακομα απο οσο ξερω. Οσο για τα παιχνιδια που λες κ. Anastasie-Antonie Toulkeridi, μεγαλη διαφορα τα παιχιδια και το Gameplay στο PSP και στα κινητα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.