Games

Steam Cloud Gaming Addendum: Νέα gaming streaming υπηρεσία από τη Valve

Φαίνεται ότι είναι η χρονιά των cloud gaming και streaming υπηρεσιών. Πρόσφατα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι ενδεχομένως η Valve να εργάζεται στη δική της cloud gaming υπηρεσία για το Steam που θα ονομάζεται Steam Cloud Gaming Addendum.

Η νέα cloud gaming υπηρεσία της Valve

Το Steam Database, το οποίο παρακολουθεί τις αλλαγές που κάνει η Valve τόσο στο Steam όσο και στα παιχνίδια της, ανακάλυψε ότι στον κώδικα της ιστοσελίδας της εταιρείας υπάρχει καταχώρηση σχετική με κάποια cloud gaming υπηρεσία. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι η Valve ζητά από τους συνεργάτες της να συμφωνήσουν στη χρήση της “Steam Cloud Gaming Addendum”.

Από τη στιγμή που πρόκειται απλά για το όνομα της υπηρεσίας, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι θα παρέχει η Steam Cloud Gaming Addendum. Ωστόσο, μπορούμε πάντα να κάνουμε μερικές υποθέσεις.

Εφόσον η Valve χρησιμοποιεί τον όρο “Cloud Gaming” τότε σίγουρα η υπηρεσία θα είναι παρόμοια με τη Google Stadia και τη Microsoft xCloud. Η Steam Cloud Gaming Addendum θα χρησιμοποιεί τον κώδικα της εταιρείας και ενδεχομένως θα παρέχει πρόσβαση σε περισσότερους τίτλους, σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Πόσο πιθανό είναι η Valve να διαθέσει μια τέτοια υπηρεσία

Είναι απόλυτα λογικό η Valve να ετοιμάζει τη δική της cloud gaming υπηρεσία. Εκτός ότι αυτή τη στιγμή διαθέτει τη μεγαλύτερη πλατφόρμα παιχνιδιών, η εταιρεία προσφέρει ήδη αρκετές gaming streaming λύσεις, όπως το Steam Remote Play, το Steam Link και το Steam Link Anywhere.

Βέβαια, όλες αυτές οι λύσεις απαιτούν το PC του παίκτη να λειτουργεί ως server και φυσικά ο χρήστης πρέπει να διαθέτει μία αξιόλογη σύνδεση ίντερνετ. Οπότε, η δημιουργία της Steam Cloud Gaming Addendum θα έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες του Steam να παίζουν παιχνίδια από όπου και αν βρίσκονται απευθείας από τους servers της Valve.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.