Games

To DualShock 4 θα δουλεύει στο PlayStation 5, αλλά μόνο στα παιχνίδια του PS 4

Όσο πλησιάζει η νέα γενιά, τόσο μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες από τη Sony και τη Microsoft, με τα φλέγοντα ζητήματα να είναι το backwards compatibility αλλά και το τι θα γίνει με τα περιφερειακά που έχουν ήδη οι χρήστες στην κατοχή τους. Η Microsoft ήταν ξεκάθαρη στο δεύτερο, καθώς όλα τα περιφερειακά του Xbox One εκτός του Kinect θα παίζουν και στο Xbox Series X.

Τώρα ήρθε η σειρά της Sony να μας γνωστοποιήσει ποια περιφερειακά του PlayStation 4 θα λειτουργούν στο PlayStation 5, με την απάντηση να είναι λίγο περίεργη. Όπως ανακοίνωσε από το επίσημο block της η εταιρεία, το DualShock 4 αλλά και τα υπόλοιπα χειριστήρια τρίτων κατασκευαστών που έχουν επίσημη άδεια, θα παίζουν στη νέα κονσόλα, αλλά μόνο στα υποστηριζόμενα παιχνίδια του PlayStation 4.

Επίσης, η επίσημη τοποθέτηση της εταιρείας για τα περιφερειακά ή τα αξεσουάρ που έχουν κυκλοφορήσει μπορεί να μη δουλεύουν στο PlayStation 5, οπότε οι χρήστες πρέπει να μάθουν από τους κατασκευαστές των περιφερειακών αν θα παίζουν και με ποιους περιορισμούς. Όμως, μερικά άλλα αξεσουάρ, όπως τα ασύρματα ακουστικά Platinum και Gold, θα παίζουν σίγουρα στη νέα κονσόλα, όπως και όλα τα ακουστικά τρίτων με θύρα 3.5mm ή USB.

Η Sony επισημαίνει ότι τα παιχνίδια του PlayStation 5 πρέπει να εκμεταλλεύονται τις νέες δυνατότητες του DualSense και όχι να περιορίζονται από τα παλαιότερα χειριστήρια. Αν και αυτό έχει μία λογική, τότε γιατί να υποστηρίζονται τα παλαιότερα χειριστήρια με τέτοιο περιορισμό; Εσάς ποια είναι η γνώμη σας;

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Ζώης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.