Σε μία κίνηση για αποτροπή του review-bombing, το Metacritic θέλει να είναι σίγουρο ότι οι χρήστες έπαιξαν όντως το παιχνίδι πριν το review.
Ένα από τα trend της εποχής είναι και το λεγόμενο review bombing, το οποίο ισχύει ειδικά σε ιστοσελίδες όπως το Metacritic. Το review bombing είναι η αρνητική βαθμολόγηση ενός παιχνιδιού ή μίας ταινίας την ημέρα κυκλοφορίας τους, κάτι που είδαμε πολύ έντονα να γίνεται στο The Last of Us Part II.
Η ιστοσελίδα Metacritic φαίνεται πως θέλει να δώσει τέλος στα παραπάνω, καθώς ενσωμάτωσε ένα νέο σύστημα για τις κριτικές, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάσουν review 36 ώρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του εκάστοτε παιχνιδιού. Σύμφωνα με το Metacritic, αυτή η κίνηση έγινε ώστε να διασφαλίσουν ότι οι παίκτες είχαν όντως χρόνο να παίξουν και να γράψουν κριτική, κάτι που πάλι βέβαια δε δίνε 100% τη λύση για τα fake reviews.
Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί χρήστες της ιστοσελίδας γράφουν κριτικές χωρίς καν να έχουν παίξει το παιχνίδι για το οποίο γράφουν, συνήθως ως κίνηση διαμαρτυρίας για κάποιο στοιχείο ή κάποιο σημείο της ιστορίας που δε τους αρέσει. Αυτή όμως η μορφή διαμαρτυρίας κάνει τελικό κακό στους μελλοντικούς αγοραστές, καθώς δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα του παιχνιδιού για το οποίο θέλουν
Η Santa Monica Studio ετοιμάζει νέα franchise στο σύμπαν του God of War με πρωταγωνίστρια τη Λάουφεϊ. Ανακοίνωση πιθανή το καλοκαίρι, κυκλοφορία το 2027.
Η Nvidia παρουσίασε μοναδική RTX 5090 Pragmata Edition με εικαστικό από το sci-fi της Capcom, με πρωταγωνιστές τους Hugh και Diana. Δεν θα κυκλοφορήσει εμπορικά.
Σχόλια