To Metacritic θα επιτρέπει τα review των χρηστών 36 ώρες μετά την κυκλοφορία των παιχνιδιών

, To Metacritic θα επιτρέπει τα review των χρηστών 36 ώρες μετά την κυκλοφορία των παιχνιδιών

Ένα από τα trend της εποχής είναι και το λεγόμενο review bombing, το οποίο ισχύει ειδικά σε ιστοσελίδες όπως το Metacritic. Το review bombing είναι η αρνητική βαθμολόγηση ενός παιχνιδιού ή μίας ταινίας την ημέρα κυκλοφορίας τους, κάτι που είδαμε πολύ έντονα να γίνεται στο The Last of Us Part II.

Η ιστοσελίδα Metacritic φαίνεται πως θέλει να δώσει τέλος στα παραπάνω, καθώς ενσωμάτωσε ένα νέο σύστημα για τις κριτικές, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάσουν review 36 ώρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του εκάστοτε παιχνιδιού. Σύμφωνα με το Metacritic, αυτή η κίνηση έγινε ώστε να διασφαλίσουν ότι οι παίκτες είχαν όντως χρόνο να παίξουν και να γράψουν κριτική, κάτι που πάλι βέβαια δε δίνε 100% τη λύση για τα fake reviews.

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί χρήστες της ιστοσελίδας γράφουν κριτικές χωρίς καν να έχουν παίξει το παιχνίδι για το οποίο γράφουν, συνήθως ως κίνηση διαμαρτυρίας για κάποιο στοιχείο ή κάποιο σημείο της ιστορίας που δε τους αρέσει. Αυτή όμως η μορφή διαμαρτυρίας κάνει τελικό κακό στους μελλοντικούς αγοραστές, καθώς δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα του παιχνιδιού για το οποίο θέλουν

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Xbox Xbox One Xbox Series S

Palworld: Πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις μόλις μέρες

Τώρα το Palworld σημειώνει νέο ρεκόρ, τόσο προσωπικό, όσο και για τον κόσμο του gaming γενικότερα. Πούλησε 4 εκατ. αντίτυπα σε τρεις μέρες.

Games PlayStation PlayStation 4 PlayStation 5

Playstation 2023 Wrap-Up: Αναδρομή στη gaming χρονιά σας και δωράκι από τη Sony

Το Playstation Wrap-Up 2023 της Sony είναι πλέον διαθέσιμο, με την εταιρεία να κάνει και ένα δωράκι στους παίκτες της.