SteamOS, Η αναβάθμιση “Alchemist” υποστηρίζει AMD και Intel GPUs

Το πρώτο “build” που διέθεσε η Valve όσο αφορά στο SteamOS υποστήριζε μόνο Geforce GPUs της Nvidia. Με την αναβάθμιση ωστόσο “Alchemist” το SteamOS σας επιτρέπει να “φτιάξετε” το δικό σας Steam Box στο σπίτι χρησιμοποιώντας και κάρτες γραφικών της AMD, από την σειρά Radeon HD 5000 και μετά.

Επιπλέον η αναβάθμιση προσφέρει υποστήριξη και στα υποσυστήματα γραφικών της Intel, που βρίσκονται στο εσωτερικό των “Core” επεξεργαστών. Το SteamOS συνεργάζεται με όλα τα υποσυστήματα γραφικών της εταιρείας από την γενιά Intel HD Graphics 3000 και μετά. Όσο αφορά στις κάρτες γραφικών της AMD, μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στην λίστα συμβατότητας εδώ. Χρησιμοποιούνται οι drivers AMD Catalyst 13.11 Beta 9.9, που ακόμη έχουν ορισμένα προβλήματα με tearing και άλλα, ωστόσο η AMD εργάζεται για να λύσει τα μικροπροβλήματα το ταχύτερο δυνατόν.

Το SteamOS Alchemist φέρνει νέα χαρακτηριστικά αλλά και διορθώσεις σε αρκετά γνωστά bugs (δείτε τις αλλαγές εδώ). Για να δημιουργήσετε το δικό σας Steam Box στο σπίτι -πέρα από συμβατή κάρτα γραφικών- χρειάζεστε το λιγότερο επεξεργαστή με υποστήριξη 64-bit, 4GB RAM, 500GB σκληρό δίσκο και motherboard συμβατό με UEFI.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 10 Ιανουαρίου 2014 13:53

Σχόλια

  • το αστειο ειναι οτι εχω τερας pc (32 ram, 6 core, gtx 670, διπλό ssd σε raid) κλπ
    και δεν μπορώ να το βάλω γιατί δεν έχει η μητρική uefi............. ποιος τρελός έβαλε αυτή την απαίτηση και για ποιο λόγο?

  • Υπάρχει και τρόπος (πλάγιος προς το παρον) να το εγκαταστήσεις και χωρίς την παρουσία uefi στο pc. Αν και σήμερα πια πιστεύω δεν είναι ένα pc τέρας βασιζόμενο σε αριθμούς πυρήνων ή GB ram (μου θυμίζει λίγο την ιστορία με τα megapixel σε φωτογραφικές).

  • Ενα PC ειναι τερας η οχι αναλογα με το τι θες να κανει. Αν θες να εχεις PC για hardcore gaming μια συνθεση τυπου core i3, GPU Radeon HD 7750/Ge Force 640, 2-4 GB RAM οχι απλα δεν αρκει αλλα υπολοιπεται σημαντικα του στοχου που θετεις. Απο την αλλη η ιδια παραπανω συνθεση φτανει και περισσευει για εφαρμογες γραφειου, π.χ. λογιστικα φυλλα, WORD, κ.λπ. Αν, δε, πας για εξειδικευμενες επαγγελματικες εφαρμογες (VIDEO/3D rendering, ηχος, σχεδιαστικα προγραμματα για μηχανικους, κ.λπ.) τα λεφτα που πρεπει να επενδυσεις μετρουν σε μερικα χιλιαρικα. Ολα εχουν να κανουν με το ως τι αντιλαμβανεται κανεις το PC του (κονσολα, εργαλειο, "γραφομηχανη", κ.λπ.).

    Σχετικα με το post η Valve ειναι αυτο ακριβως που χρειαζεται το PC gaming (μαζι με την indie σκηνη) αν θελει να επιβιωσει στο μελλον.

  • Επιτελους θα δουμε και εμεις που κατεχουμε radeon gaming καρτα προ τι ο τοσος ντορος για αυτο το λειτουργικο.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ιωσηφίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.