Games

Xbox 360: Η Microsoft σταματά την παραγωγή του

Το Xbox 360 είναι 10 χρονών και η Microsoft αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσει την κονσόλα. Η ίδια επιβεβαίωσε σήμερα ότι σταματά την παραγωγή του Xbox 360 και ο επικεφαλής Phil Spencer δήλωσε ότι το Xbox 360 σήμαινε πολλά για όλους στη Microsoft.

Ωστόσο, έφτασε η ώρα να “σταματήσει η παραγωγή ενός προϊόντος που μετρά 10 χρόνια ζωής”. Ο Spencer προσθέτει ότι η Microsoft θα συνεχίσει να πουλά τα αποθέματα που έχει από τις κονσόλες του Xbox 360, η διαθεσιμότητα θα διαφέρει από χώρα σε χώρα, αλλά δεν θα βγουν νέα κομμάτια στην αγορά.

Το Xbox 360 κυκλοφόρησε το 2005 και αποδείχθηκε μεγάλη επιτυχία για τη Microsoft, βοηθώντας την να εδραιώσει τη θέση της ως κατασκευάστρια αξιόπιστων κονσολών. Από τότε έχει καταφέρει να πουλήσει 80 εκατομμύρια κομμάτια σε όλο τον κόσμο. Το 2013 η Microsoft ήρθε με το Xbox One, το οποίο έχει επίσης θετική αποδοχή.

Τέλος, η Microsoft ξεκαθαρίζει ότι σταματά μόνο την παραγωγή και όχι την υποστήριξη του Xbox 360 και δεν αλλάζει τίποτα απ όσα ισχύουν σήμερα (τουλάχιστον για τώρα).

Πηγή

Σχόλια

  • μια κονσονα οροσημο για το συγχρονο gaming αποσυρεται , λογικο ωστοσο μιας και οι πιο πολλοι προτιμουν πλεον next gen

  • Pano θα νου επιτρέψεις να διαφωνήσω στην λέξη "ορόσημο". Σίγουρα τα πήγε πολυ καλύτερα απο το 1 αλλα κατά την 7η γενια κονσολων η ms έκοψε και πάλι τρίτη το νήμα των πωλήσεων. Γενικά όμως ήταν ένας υπολογισιμος αντιπαλος του ps3 και του Wii

  • Η καλύτερη κονσόλα ίσως μαζί με το PS1. Πέρασα 6 υπέροχα χρόνια με 300 τερματισμένα παιχνίδια και πολύ Online. Το Insane Coop του Gears Of War, ότι καλύτερο έχω παίξει σε παιχνίδι. Καλό και το PS3 αλλά άργησε πολύ να πάρει μπροστά, τώρα κάτι Killzone, Resistance και κουραφέξαλα, που μας τα παρουσιάζανε και σαν αποκλειστικά, απλά δεν τα θεώρησα ποτέ σοβαρά παιχνίδια. Σαν κι αυτά κυκλοφορήσανε εκατοντάδες τα τελευταία 20 χρόνια.

    Τώρα σχετικά με τις πωλήσεις, ποτέ δεν κατάλαβα σε τι ακριβώς αποσκοπούν σε μια δημόσια συζήτηση, σαν επιχείρημα; Απο πότε οι πωλήσεις δείχνουνε την ποιότητα του οποιουδήποτε προϊόντος κυκλοφορεί στην αγορά; Τι με νοιάζει αν 200.000.000 Ιάπωνες παίζουνε πρωί βράδυ Super Mario, εγώ δεν το θεωρώ αυτό σοβαρό Gaming, όπως και δεν κατάλαβα ποτέ γιατί το Halo ήτανε το Ν1 Online παγκοσμίως. Θα έπρεπε να παίζω και εγώ Halo δηλαδή, επειδή είχε μέσα 9 εκατομμύρια πιτσιρικάδες, όπως και το Call Of Duty; Έχω παίξει πολύ καλύτερα παιχνίδια με λιγότερο αλλά σοβαρότερο και ποιοτικότερο κοινό. Hardcore Gamers και όχι παιδάκια 12 ετών με τα Snipers.

    Αλλά μιάς και ανοίξαμε το θέμα των πωλήσεων, οκ το PS3 πούλησε κάνα δυο εκατομμύρια πάνω (τιμής ένεκεν, αφού ολοκληρώθηκε η προτελευταία γενιά το 13-14 γιατί μέχρι τότε έτρωγε σκόνη) αλλά έμπαινε και μέσα σαν εταιρία καμιά 500αριά ευρώ για κάθε κονσόλα που πουλούσε με Bluray.Ήτανε και ο βασικός λόγος που υπήρχε σαν κονσόλα μέχρι και το 2010 που το έπιασε στα χέρια του ο Geohot, Bluray Player, τα 700 ευρώ ήτανε μισή τιμή απο τους Players της αγοράς που κοστίζανε 1200-1500 ευρώ. Για ενα χρόνο αυτά βέβαια, γιατί το BR είχε και αυτό ημερομηνία λήξεως, σε όλα τα Phat βασικά. 1 χρόνο μετά, νέα κονσόλα, καινούριες πωλήσεις αλλά ίδιοι "πελάτες" για την εταιρία και την κάθε εταιρία.

  • Και μην μου πεί κανένας ότι δεν ήξερε το λιγότερο 10 άτομα, που είχανε αγοράσει PS3 μόνο και μόνο για το Bluray του, γιατί θα πεί ψέματα. Ένα Bluray Player μέτριας κατασκευής. Ας είναι καλά ο Geo που έδειξε στο κοινό, ότι αυτό το μαύρο κουτάκι που είχανε στο σπίτι τους, με ενα στικάκι μπορεί να γίνει και παιχνιδομηχανή για τον πιτσιρικά :P

  • Νίκο συμφωνώ στα περισσότερα που λες. Κι εγώ για παράδειγμα δεν μου αρέσει να παίζω Σ. Μάριο ωστόσο οφείλω να παραδεχτώ πως κάποια παιχνίδια έχουν πάρει από τις καλύτερες βαθμολογίες από reviewers κι ότι έχουν πουλήσει πολλά εκατομμύρια αντίτυπα. Απλά θεωρώ πως η λέξη ¨ορόσημο¨ δεν ταιριάζει στο 360. Προς το τέλος της κονσόλας η εταιρία έκανε αρκετά λάθη και το μεγαλύτερο από αυτά πιστεύω ότι ήταν πως την παράτησε λίγο, πως επαναπαύτηκε στις δάφνες της. Ωστόσο η σόνυ το εκμεταλεύτηκε αυτό και μετέτρεψε τα λάθη της σε σωστά.

    Πχ. ορόσημο θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί το PS2 που έχει βγάλει μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια, είχε τη μεγαλύτερη γκάμα παιχνιδιών (ίσως ακόμη την έχει) και τις περισσότερες πωλήσεις από κάθε άλλη κονσόλα. Ωστόσο στο 360 οφείλω να αναγνωρίσω πως έσπασε την πρωτοκαθεδρία της Σόνυ που με το ps3 είχε πιάσει πολύ ψηλά τον αμανέ.

  • Ναι, εκτός του ότι παράτησε νωρίς το 360 ενώ είχε ακόμα ψωμί απο το 13 και μετά και 2-3 αποκλειστικότητες, την μεγαλύτερη @@ την έκανε πρίν 2-3 χρόνια με τις ανακοινώσεις για το One, Kinect, μόνιμα Online με κάμερα κτλ και κατάφερε και ξενέρωσε τον κόσμο που την εμπιστεύθηκε. Τώρα έχει τις μισές πωλήσεις απο το PS4 και καλά να πάθει. Αυτό είναι θετικό βέβαια για τους Gamers, γιατί βλέπω πολύ σύντομα το "σπάσιμο".

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.