Xbox Series X: Η Microsoft ερευνά γιατί το PS5 έχει καλύτερες επιδόσεις σε κάποια παιχνίδια

Xbox Series X, Xbox Series X: Η Microsoft ερευνά γιατί το PS5 έχει καλύτερες επιδόσεις σε κάποια παιχνίδια

Με τα πρώτα συγκριτικά που βγήκαν βλέπουμε σε κάποια παιχνίδια καλύτερες επιδόσεις του PS5 έναντι του Xbox Series X, κάτι που ερευνά η Microsoft. Συγκεκριμένα, αν και έχουμε δει το νέο Xbox να έχει καλύτερες επιδόσεις σε 4K με Ray Tracing στα 60fps, το PlayStation 5 διατηρεί πιο σταθερά τα 120fps σε FHD ανάλυση, κάτι που προβληματίζει την εταιρεία.

Το Xbox Series X είναι η δυνατότερη κονσόλα της αγοράς, κάτι που το γνωρίζουμε όλοι. Όμως, το ότι το PS5 μπορεί να ξεπεράσει τις επιδόσεις του, ακόμα και μόνο στα 120fps με FHD, είναι κάπως περίεργο, όχι μόνο για τη Microsoft αλλά και για τους παίκτες. Επίσης, το Assassin’s Creed Valhalla είναι το πιο ανησυχητικό παράδειγμα, αφού το νέο Xbox σε κάποια σημεία πέφτει αρκετά κάτω από τα 60fps.

Η Microsoft πάντως εργάζεται μαζί με τους developers για να εξαλείψει τα προβλήματα, καθώς από την αρχή δε θα έπρεπε να υπάρχουν. Το Xbox Series X έχει αρκετό προβάδισμα στη δύναμη σε σχέση με το PS5 στα χαρτιά, οπότε αυτό που μπορεί να φταίει είναι πως οι developers είχαν περισσότερο χρόνο με την κονσόλα της Sony παρά με το Series X. Μένει να δούμε μελλοντικά αν όντως θα αλλάξουν τα πράγματα ή αν υπάρχει κάποια αστοχία στο σχεδιασμό του νέου Xbox.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Καλά η ms υποσχόταν NATIVE 4Κ στο Valhalla και δεν το έδωσε..
Και δεν φταίει μόνο η ubisoft.. Όταν χρησιμοποιείς ένα παιχνίδι για να διαφημίσεις την κονσόλα σου ως το τέλειο και βγαίνει αυτό που είδαμε, το λες και φιάσκο..
Μετά η sony λέει ψέματα για τις αναλύσεις και είναι η κακιά…

Ironman 47
Ovelix

Καλά στα χαρτιά και το προηγούμενο Xbox One S ήταν ισχυρότερο από το Playstation 4 Pro αλλά στο real life Gaming στα μισά παιχνίδια ήταν χειρότερο και στα υπόλοιπα ήταν ισοδύναμο με το Playstation 4 Pro και δεν έβγαλε πουθενά την παραπάνω δύναμη που είχε στα χαρτιά. Ε! μάλλον έχουμε ακόμα μια τέτοια περίπτωση. Για να κλείσω πραγματικά Next Gen κονσόλες μέχρι στιγμής δεν είδαμε, αναβαθμισμένα PS4 Pro και Xbox One S είδαμε, όχι Next Gen.

George

Xbox One X λεγόταν χαχα

KnightRider

Οι προγραμματιστές φταίνε που βάζουν σκουπίδια κώδικες/ports (συνολικά κακό optimization)..
Είναι τραγικό το να κοιτάμε κι εκεί αν τα fps είναι οκ ή αν έχει tearing στις κονσόλες που υποτίθεται είναι παιχνιδομηχανές…

Last edited 3 years πριν by KnightRider
SUPS 👨‍⚖️

Μόνο ο χρόνος θα δείξει αν υπάρχει κάποια δυσκολία των developers με το οικοσύστημα του νέου xbox. Παρολ αυτά δεν θα είναι πρώτη φορά που πιο αδύναμη κονσόλα στα χαρτιά έχει καλύτερες επιδόσεις πχ ps3 xbox 360

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.