Xbox Series X: Ο νέος E19 Master SSD προσφέρει τρομερές ταχύτητες

Xbox Series X, Xbox Series X: Ο νέος E19 Master SSD προσφέρει τρομερές ταχύτητες

Μπορεί η Sony να εργάζεται στην ανάπτυξη του PlayStation 5, αλλά η Microsoft έχει ήδη έτοιμο το Xbox Series X και φαίνεται ότι προσθέτει απλά τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο πανίσχυρος SSD

Πριν λίγες ημέρες, είδαμε τις πρώτες live φωτογραφίες ενός πρωτότυπου του Xbox Series X και τώρα διέρρευσαν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες για την επόμενης γενιάς κονσόλα της Microsoft.

Αν και το κείμενο αναφέρει πολλά, το σημαντικότερο κομμάτι είναι ο PS5019-E19 Master SSD. Πρόκειται για τον νέο τροποποιημένο SSD που χρησιμοποιεί το Series X και σύμφωνα με την αναφορά είναι μία DRAM-less PCIe 4.0 M.2 συσκευή αποθήκευσης.

Επιπλέον, ο διαχειριστής μνήμης PS5019-E19 της κονσόλας υποστηρίζει μέχρι 2TB αποθηκευτικού χώρου. Αυτό σημαίνει ότι το Xbox Series X θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με έως 2TB SSD.

Θεωρητικά, αυτού του είδους τα αποθηκευτικά μέσα πιάνουν ταχύτητες ανάγνωσης έως 3.600MB/s και εγγραφής 2.200MB/s. Παράλληλα, η τυχαία ανάγνωση αγγίζει τις 380.000 IOPS και η τυχαία εγγραφή τις 500.000 IOPS.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ταχύτητες, ο νέος SSD του Xbox Series X θα είναι 36 φορές ταχύτερος από τον σκληρό δίσκο του Xbox One, ο οποίος περιστρέφεται με 5.400RPM και έχει ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής έως 100MB/s.

Ο E19 Master SSD του Series X μπορεί και αγγίζει αυτές τις ταχύτητες χρησιμοποιώντας PCIe 4.0 σε 4 lanes. Πρόκειται για ένα chip 28nm το οποίο είναι εφοδιασμένο με μία ARM Cortex R5 CPU.

Αν και είναι λίγο νωρίς να σχολιάσουμε τη γενική ταχύτητα του Series X, σίγουρα ο SSD που διαθέτει μπορεί να εκμηδενίσει τους χρόνους φόρτωσης, και όχι μόνο. Από εκεί και έπειτα, περιμένουμε κάποια σημαντική διαρροή και για τα χαρακτηριστικά του PlayStation 5, και κυρίως τον δικό του SSD.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon X Plus: 10πύρηνη CPU, ίδια GPU και NPU με τo Elite

Το Snapdragon X Elite είναι το μόνο προϊόν στη νέα σειρά chipset της Qualcomm που επικεντρώνεται στα Windows αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.