Xbox Series X: Ο νέος E19 Master SSD προσφέρει τρομερές ταχύτητες

Xbox Series X, Xbox Series X: Ο νέος E19 Master SSD προσφέρει τρομερές ταχύτητες

Μπορεί η Sony να εργάζεται στην ανάπτυξη του PlayStation 5, αλλά η Microsoft έχει ήδη έτοιμο το Xbox Series X και φαίνεται ότι προσθέτει απλά τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο πανίσχυρος SSD

Πριν λίγες ημέρες, είδαμε τις πρώτες live φωτογραφίες ενός πρωτότυπου του Xbox Series X και τώρα διέρρευσαν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες για την επόμενης γενιάς κονσόλα της Microsoft.

Αν και το κείμενο αναφέρει πολλά, το σημαντικότερο κομμάτι είναι ο PS5019-E19 Master SSD. Πρόκειται για τον νέο τροποποιημένο SSD που χρησιμοποιεί το Series X και σύμφωνα με την αναφορά είναι μία DRAM-less PCIe 4.0 M.2 συσκευή αποθήκευσης.

Επιπλέον, ο διαχειριστής μνήμης PS5019-E19 της κονσόλας υποστηρίζει μέχρι 2TB αποθηκευτικού χώρου. Αυτό σημαίνει ότι το Xbox Series X θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με έως 2TB SSD.

Θεωρητικά, αυτού του είδους τα αποθηκευτικά μέσα πιάνουν ταχύτητες ανάγνωσης έως 3.600MB/s και εγγραφής 2.200MB/s. Παράλληλα, η τυχαία ανάγνωση αγγίζει τις 380.000 IOPS και η τυχαία εγγραφή τις 500.000 IOPS.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις ταχύτητες, ο νέος SSD του Xbox Series X θα είναι 36 φορές ταχύτερος από τον σκληρό δίσκο του Xbox One, ο οποίος περιστρέφεται με 5.400RPM και έχει ταχύτητες ανάγνωσης/εγγραφής έως 100MB/s.

Ο E19 Master SSD του Series X μπορεί και αγγίζει αυτές τις ταχύτητες χρησιμοποιώντας PCIe 4.0 σε 4 lanes. Πρόκειται για ένα chip 28nm το οποίο είναι εφοδιασμένο με μία ARM Cortex R5 CPU.

Αν και είναι λίγο νωρίς να σχολιάσουμε τη γενική ταχύτητα του Series X, σίγουρα ο SSD που διαθέτει μπορεί να εκμηδενίσει τους χρόνους φόρτωσης, και όχι μόνο. Από εκεί και έπειτα, περιμένουμε κάποια σημαντική διαρροή και για τα χαρακτηριστικά του PlayStation 5, και κυρίως τον δικό του SSD.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured OPPO OPPO Android smartphones

Oppo Find X8 Ultra: Έρχεται λεπτό και με εξαιρετικά μεγάλη μπαταρία

Η Oppo ετοιμάζει ήδη για το Find X8 Ultra, το οποίο θα είναι πιο λεπτό από τον προκάτοχό του, αλλά θα φέρει σημαντική βελτίωση στη μπαταρία.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Slim: Το νέο σούπερ λεπτό iPhone θα έρθει με μία μόνο κύρια κάμερα

Η Apple φημολογείται ότι θα σταματήσει να κυκλοφορεί το iPhone Plus από το επόμενο έτος και θα το αντικαταστήσει με το iPhone 17 Slim.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 9: Όλα τα μοντέλα της σειράς σε νέες εικόνες μαζί με τις προδιαγραφές της οθόνης

Η σειρά Google Pixel 9 αναμένεται να αποτελείται από τρία μοντέλα, το Pixel 9, το Pixel 9 Pro και το Pixel 9 Pro XL.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17: Αυτά τα 5 χαρακτηριστικά θα το κάνουν να ξεχωρίσει

Τα μοντέλα iPhone 16 θα μοιάζουν αρκετά με τα μοντέλα iPhone 15, αλλά οι φήμες υποδηλώνουν ότι η Apple θα κάνει μεγάλες αλλαγές το 2025.