XFX Radeon R9 390 Double Dissipation: Οι πρώτες φωτογραφίες

Οι πρώτες φωτογραφίες της αναμενόμενης Radeon R9 390 κάρτας γραφικών της AMD έχουν ήδη διαρρεύσει. Μέσα από ένα κινέζικο φόρουμ βγήκαν στο φως φωτογραφίες από την κάρτα με chip της XFX.
Μαζί με τη φωτογραφία δεν έχουν κυκλοφορήσει χαρακτηριστικά, αλλά σύμφωνα με πρόσφατες φήμες αυτή θα είναι η κάρτα γραφικών ναυαρχίδα της AMD για την Radeon R300 οικογένεια προϊόντων.

Σαν διάδοχος της Hawaii, η Fiji θα προσφέρει καλύτερες επιδόσεις με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με τη χρήση μνημών HBM.

Σύμφωνα μάλιστα με παλιότερες φήμες, η κάρτα γραφικών θα έρχεται με 3840 stream processors, μνήμη HBM 4-8GB όπου ο δίαυλος θα ανέρχεται στα 4096-bit με 4 stack των 1024-bit και εύρος που θα φτάνει τα 640 GB/s. Η κάρτα φαινομενικά είναι ολοκληρωμένη κι έτοιμη για χρήση, μιας και όπως βλέπουμε η πλακέτα είναι συναρμολογημένη με τη βάση της και την ψύξη της και αυτό ίσως σημαίνει πως η AMD έχει ήδη φτιάξει κάποιο στοκ για να ξεκινήσει τις αποστολές. Η σύνδεση με την πηγή ρεύματος θα γίνεται από ένα 8πινο καλώδιο συν ένα 6πινο με συνολική ενδεικτική κατανάλωση 300 watt, μολονότι η πραγματική κατανάλωση θα είναι αρκετά πιο χαμηλή.

XFX Radeon R9 390 Double Dissipation: Οι πρώτες φωτογραφίες, XFX Radeon R9 390 Double Dissipation: Οι πρώτες φωτογραφίες

XFX Radeon R9 390 Double Dissipation: Οι πρώτες φωτογραφίες, XFX Radeon R9 390 Double Dissipation: Οι πρώτες φωτογραφίες

Η AMD για πρώτη φορά κάνει χρήση της τεχνολογίας XDMA Crossfire που έχει κάνει καταπληκτική δουλειά με τη χρήση πολλών GPU. Οι έξοδοι απεικόνισης περιλαμβάνουν DVI, HDMI και μία μίξη από DisplayPort που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το αριθμό ακόμα, αφού δεν μπορούμε να το δούμε στις εικόνες. Η πλακέτα είναι παρόμοια με τη R9 290X, ωστόσο μερικές αλλαγές είναι προφανείς, ειδικά η απουσία module μνημών, μιας και έχει αλλάξει χωροταξικά ο σχεδιασμός της.

Ο νέος σχεδιασμός της έκδοσης της XFX, με ψύξη Double Dissipation, είναι πολύ ωραίος και έχει ενδιαφέρον. Η προστασία των ψυχτρών αγκαλιάζει την άνω όψη της κάρτας γραφικών κι έχει ένα σχέδιο σαν διαμάντι όπου σε ίσες αποστάσεις φέρει δύο ανεμιστήρες 100mm με επιχρυσωμένες άκρες στις εγκοπές τους. Η ετικέτα της ονομασίας, R9 390, είναι φωτιζόμενη και φαίνεται μόνο πλευρικά.

Δεν έχει ακουστεί ακόμα κάτι για τη διαθεσιμότητα και την τιμή, αλλά σύμφωνα με φήμες η τιμή δε θα ξεπερνά τα $599 και θα είναι διαθέσιμη μέσα στην άνοιξη αυτού του έτους.

Συγκριτικά με άλλα μεγαθήρια
XFX Radeon R9 390 Double Dissipation: Οι πρώτες φωτογραφίες, XFX Radeon R9 390 Double Dissipation: Οι πρώτες φωτογραφίες

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured

LORGAR: Η έξυπνη επιλογή για τους ετοιμοπόλεμους gamers

Lorgar, η νέα πρόταση για gamers που θέλουν να ξεχωρίσουν, με ποιοτικό και προσιτό gaming εξοπλισμό, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας παίκτης από πολεμοφόδια.

Games PlayStation PlayStation 5 Xbox

PS5: Παιχνίδι του… Xbox πρώτο σε πωλήσεις στο Playstation Store

To Xbox αποφάσισε να μοιραστεί κάποια πρώην αποκλειστικά παιχνίδια της με το Playstation και ένα από αυτά κάνει πάταγο στο store.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Games Disney featured Fortnite

Η Disney επενδύει 1,5 δισ. δολάρια στην Epic – Έρχεται νέο σύμπαν παιχνιδιών μέσα στο Fortnite

H Disney ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για ένα «μερίδιο μετοχικού κεφαλαίου» στην Epic Games.