noobwars.gr | Νέο design και εμπλουτισμένη θεματολογία μόνο για gamers

8

noobwarsΗ ενημέρωση των επισκεπτών γίνεται μέσα από τις ειδήσεις που επιμελείται η συντακτική ομάδα του site ενώ τις απόψεις τους για θέματα που αφορούν τη gaming σκηνή και την τεχνολογία γενικότερα καταθέτουν συντάκτες του ειδικού Τύπου. Οι παρουσιάσεις hardware και videogames έχουν εξελιχθεί πλέον σε σημαντικό τμήμα της θεματολογίας του site απολαμβάνοντας το δικό τους, ξεχωριστό χώρο ενώ οι προτάσεις αγοράς όπως «το PC του μήνα» αποτελούν το “κερασάκι στην τούρτα” της ενημέρωσης. Τα προαναφερθέντα νέα χαρακτηριστικά πλαισιώνονται από τα fora που μετρούν πάνω από 30.000 ενεργούς χρήστες και τους gaming servers, συνθέτοντας έτσι ένα από τα πληρέστερα games portal/community sites.

Noobwars
Το noobwars.gr αποτελεί ένα portal με θέμα το gaming. Οι στόχοι του είναι η δημιουργία τουρνουά, πρωταθλημάτων και ladders σε συγκεκριμένα, επιλεγμένα παιχνίδια και η δημιουργία ενός δικτυακού τόπου συνάντησης των gamers. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δημιουργία και η συντήρηση game servers όπου θα διεξάγονται οι αγώνες.

Από το 2003 που ξεκίνησε σε 4 χρόνια το Noobwars έχει διοργανώσει περισσότερα από 50 τουρνουά και events διαθέτει περισσότερα από 30.000 μέλη ενώ δέχεται 9.000 μοναδικούς επισκέπτες (unique visitors) την ημέρα.

Διαθέτει 30 game servers για διεξαγωγή παιχνιδιών ενώ 9 από αυτούς διατίθενται στο κοινό με το όνομα FORTHnet-Gnet servers λόγω της συνεργασίας FORTHnet-Gnet και Noobwars σε επίπεδο servers. Είναι γεγονός ότι σήμερα το 50% των gamers στην Ελλάδα χρησιμοποιούν GNET servers για το παιχνίδι τους.

Το Noobwars σήμερα είναι το μεγαλύτερο on line gaming community στην Ελλάδα ενώ έχει και αρκετούς επισκέπτες από το εξωτερικό και κυρίως στις χώρες της βαλκανικής και την Πολωνία.

Οι επισκέπτες του έχουν τη δυνατότητα:
-Να παίξουν on line στους servers
-Να επικοινωνήσουν μέσα στο forum και τα ειδικά sections
-Να ενημερωθούν για νέα και εξελίξεις στον χώρο του Gaming
-Να προκαλέσουν σε πρωταθλήματα άλλους Gamers

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
8 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Sugar

Γνωρίζω ότι το θέμα με το Noobwars.gr δεν είναι το content, αλλά το community και οι game servers.

Αλλά το νέο design είναι επιεικώς απαράδεκτο. Το όποιο content χάνεται κάτω από τόνους διαφημίσεων και διάφορων άλλων modules, με αποτέλεσμα να είναι τελείως unreadable.

Κρίμα, θα ήθελα πολύ να δω ένα νορμάλ gaming site στην Ελλάδα.

(νορμάλ = να διαβάζεται)

Sugar

Δεν μιλάμε καθόλου για παιχνιδιάρικο ή web 2.0 σχεδιασμό στην συγκεκριμένη περίπτωση. Τα περισσότερα “web 2.0 friendly” sites καταρχήν έχουν δώσει την απαραίτητη προσοχή στην τυπογραφία και διαβάζονται.

Και το gamespot.com είναι site για παιχνίδια αλλά διαβάζεται το content του. Στο noobwars δεν υπάρχει καν η έννοια ευχρηστίας – απλά συμβιβάζεσαι με ότι σε αναγκάζει να κάνεις ο designer.

Sorry αλλά σεβόμενη την community του site και τη δουλειά των υπευθύνων, το θεωρώ μεγάλη αποτυχία σχεδιαστικά.

stelabouras

Όταν ακούμε redesign κάποιου website, περιμένουμε κάτι καλύτερο από το προηγούμενο και at least κάτι που να βοηθάει τον χρήστη να πλοηγηθεί στις σελίδες του. Δυστυχώς στην περίπτωση του noobwars.gr ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο.

Μήπως να ξανακάνουν redesign; Αυτή την φορά λίγο πιο σοβαρό; [Usability usability usability usability]

Sugar

Ok, θα σου βάλω ένα τεστ.

Κάνε κλικ σε οποιοδήποτε από τα (ενδιαφέροντα) θέματα της κεντρικής και παρατήρησε τι συμβαίνει.

Παρατηρείς να αλλάζει τίποτα; Εγώ όχι.

Σε 1920×1200 πρέπει να κάνω scroll down για να δω το θέμα στο οποίο μόλις έκανα κλικ.

Αυτό κατά την ταπεινή μου άποψη είναι αρκετό για να θεωρώ το layout τραγικό.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα