Asus eeePC 900 Το παρήγγειλα

Όταν είσαι freelancer και η κύρια απασχόλησή σου είναι το ίντερνετ, δεν έχεις ούτε έδρα ούτε ωράριο. Μπορείς να δουλέυεις από παντού οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας (και Σαβατοκύριακα) αρκεί να έχεις πρόσβαση στο ίντερνετ. Και από ίντερνετ άλλο τίποτα, ADSL στο σπίτι/γραφείο, ADSL στο εξοχικό όχι όμως και στην παραλία. Προχθές το μεσημέρι είπα να πεταχτώ να ρίξω μια βουτιά στη Σαρωνίδα μιας και κατά τις 11:00 είχα τελειώσει τις περισσότερες υποχρεώσεις μου. Έλα όμως που υπολόγιζα χωρίς τον ξενοδόχο. Όπου ξενοδόχος, οι διαφημιστικές εταιρείες!

Φτάνω λοιπόν στην αμουδιά, στήνω ομπρέλα (Hitachi), απλώνω πετσέτα (Epson) και κάθομαι στον ήλιο να πάρω λίγο (ακόμα) χρώμα. Δεν είχα σταθεί ούτε 15 λεπτά και χτυπάει το κινητό. Στην άλλη άκρη της γραμμής η επαφή μου από τη διαφημιστική εταιρεία που μας έδωσε το banner της HP για το iPAQ 614. Που είναι το banner με ρωτάει, ποιο banner απαντάω. Σου το έχω στείλει από την προηγούμενη Παρασκευή μου λέει, δεν έχω λάβει τίποτα του λέω, προλαβαίνω αν το ανεβάσω σήμερα; Προλαβαίνεις μου λέει αρκεί να το βάλεις αμέσως! Μαζεύω όπως είμαι τα tools της παραλίας και επιστρέφω άρον άρον στο γραφείο.

Κατά την επιστροφή, πήρα την απόφαση. Πρέπει να έχω ίντερνετ παντού ακόμα και στην βάρκα όταν πάω για ψάρεμα. Και δεν αναφέρομαι σε κάποιο κινητό ή PDA για απλό σερφάρισμα και email. Πρέπει να έχω ένα μικρό laptop με σύνδεση broadband για να μπορώ να κάνω και άλλα πράγματα, όπως το να ανοίγω ένα FTP ή κάποιο πρόγραμμα Web Design.

Αποφάσισα λοιπόν και εχθές το απόγευμα παρήγγειλα από το eBay ένα ολοκαίνουργιο Asus eeePC 900 σε μαύρο χρώμα με Linux το οποίο μου στοίχησε με τη μεταφορά 403 ευρώ (625 δολάρια). Το μωράκι μου έρχεται από Αμερική και παρακολουθώ τη διαδρομή του με το tracking code της UPS. Αναμένεται να το έχω στα χέρια μου στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και μόλις το παραλάβω θα κάνω το καθιερωμένο unboxing και first power on, μέσα από το techblogTV.

Δεν αρκεί μόνο το eeePC, θέλω και ίντερνετ γιατί μπορεί να έχει Wi-Fi όμως δεν βρίσκεις εύκολα hotspot κάτω από την ομπρέλα. Έψαξα λίγο τα πακέτα των Cosmote και Wind για broadband internet και πιστεύω ότι θα με καλύψει το πακέτο της Cosmote με τα 5GB και κόστος 34.5 ευρώ/μήνα κομπλέ (30GB έως 30/09). Αυτό που σκέφτομαι είναι αν το προγραμματάκι που έχει μέσα το USB stick για τη σύνδεση θα τρέχει στην έκδοση Xandros Linux που φοράει το eeePC, δεν θέλω να το χαραμίσω και να του βάλω Windows.

Asus eeePC 900 Linux
8,9 οθόνη
1GHz AMD
1GB RAM
20GB (SSD) δίσκος
Wi-Fi
3xUSB
990γρ.

Ευτυχισμένος κάτοχος ενός Eee PC 900

Επεξεργάστηκε την 5 Σεπτεμβρίου 2012 10:52

Σχόλια

  • Θέλω και εγώ, αλλά θέλω με 7"...!!! Να ρωτήσω το συγκεκριμένω Notebook μήπω θα είναι λίγο αργό??

  • @Rem Grwthy: Με την οθόνη 7 ιντσών είναι πιο μαζεμένο σε διαστάσεις και βάρος, όμως επειδή σε πρόσφατο ταξίδι μου στο εξωτερικό το είδα να το δουλεύουν παρατήρησα ότι δεν βολεύει καθόλου, η οθόνη είναι πολύ μικρή και η κοπέλα που το είχε, είχε βάλει το κεφάλι της μέσα! Γενικά τώρα με τον επεξεργαστή 1GHz δεν θα είναι και μηχάνημα για να πολλά-πολλά όπως επεξεργασία βίντεο και games. Αλλά για ένα serfing, email και δυο άλλα πραγματάκια που μπορεί να σου χρειαστούν όταν είσαι έξω και δεν μπορείς να τα κάνεις με ένα PDA, νομίζω ότι είναι super. Έχω laptop με Dual Core, αυτό το παίρνω σαν gadgetάκι!

    @John Karakatsanis: Θα φέρει λέει ένα μαγαζί που ξέρει ο tasosvel αλλά στα μέσα Ιουλίου. Δεν μπορούσα να περιμένω!!!

    Στην Ταιβάν ανακοινώθηκε και το νέο μοντέλο eeePC 1000 με οθόνη 10 ιντσών, το νέο επεξεργαστή Intel Atom, 2GB RAM και Wi-Fi 802.11n.

  • Και οι 3 εταιρίες απ' ότι βλέπω με 29,5€ δίνουν 5GB, με πιο συμφέρουσα την προσφορά της Cosmote με τα 30GB μέχρι 30/9.

    Τα 34,5€ σε τι αναφέρονται?

  • Καλο αλλα ειναι αρκετα μικρο, πιστευω οτι για μενα οι 10" ειναι οι μικροτερες που μπορω να δουλεψω εστω και για 5-10 λεπτα. Περιμενω το Wind που ειναι καλυτερο απο το eeePC αλλα να δουμε ποτε θα υπαρξει διαθεσιμοτητα...

    Αληθεια, απο Αμερικη πως γινεται και το παιρνεις χωρις τελωνειο?

  • Oταν σε πήρα τηλ εγώ τον Κινέζο όμως,ε?
    συμφωνα με πληροφορίες του neolaia.tv ο Μr. Βλαχάκης ήταν στο πιο κοντινό beachoμπαρο με το Futzitsuuuu αγκαλια και μία pina-colada.
    Aντε καλο καλοκαίρι και ΜΕ YΓΕΙΑ με το νέο μωράκι!

  • @thomas: Ναι, για τα 5GB ήθελα να γράψω (το διόρθωσα) και δωρεάν το HSPA USB Stick! :)

    @kalaviotis: Ξέρω ότι μέχρι πρότεινος έλεγες σε αυτόν που στο έστελνε να γράψει ότι είναι δώρο ή δωρεάν διάθεση και γλίτωνες τελενείο και φόρους. Αλλά νομίζω ότι το έχουν πάρει χαμπάρι το κόλπο και κάτι έχει αλλάξει. Κάτι είχε πάρει το αυτί μου...

    @nmpardakis: Fujitsu? Τι εννοείς, κλιματιστικό, αφού laptop δεν είχα! Εις υγεία Nick, καλό καλοκαίρι!

  • @thomas: ...το πακέτο της Cosmote με τα 5GB και κόστος 34.5 ευρώ/μήνα "κομπλέ".
    Είναι 29,5 +5 ευρώ τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας που κατά τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να μπαίνει σε υπηρεσίες δεδομένων.

  • Τα ψιλά γράμματα που λέμε...

    Μεγειά το μικιό, περιμένουμε εντυπώσεις

  • @sakis: Ένας συνάδελφός μου έχει σε λευκό αυτό που παρήγγειλα και εγώ (Linux με 20GB) και μου είπε ότι by default το Xandros Linux τρώει 400-500MB. Τώρα με Win XP Home γιατί το δίνουν με τον 12άρη που λογικά θα καταλαμβάνει ήδη αρκετό χώρο, δεν μπορώ να καταλάβω.

  • Μάλλον για να μειώσουν το κόστος μιας και τα XP δεν είναι διαθέσιμα δωρεάν.

  • 403 ευρώ (625 δολάρια) μαζί με τα έξοδα Τελωνίου …? :evil:
    Παρήγγειλα το Swift 3D 5 από Αμερική και πλήρωσα τελώνιο 80 και κάτι ευρώ …. (250$ κόστος Swift 3D 5)

  • Είμαι λίγο πριν αγορά του , Κώστα θα περιμένω να το παραλάβεις και στο επόμενο opencoffee θα είμαι εκεί με τις ερωτήσεις μου!!!
    Καλορίζικο και πολλές διαφημίσεις να ανεβάσεις!!!

  • @ProBlog: Μίλησα μαζί με τον αποστολέα και μου είπε ότι το έχει δηλώσει σαν ανταλλακτικό υπολογιστή αλλά δεν μπόρεσε να δηλώσει χαμηλότερη τιμή. Θα τηλεφωνήσω αύριο στα γραφεία της UPS στην Αθήνα, μήπως ξέρουν αυτοί ακριβώς.

    @Γιώργος: Θα το κρατάω μαζί μου ;)

    Το πακέτο έφτασε σήμερα το μεσημέρι στην πόλη Κολωνία της Γερμανίας :)

  • Πω πω, λες να εχει φαει κοπανηματα και πεταμα απο'δω κι απο'κει και να σε δουμε περιεργα στο βιντεακι του unboxing..?!
    xα xα xα xα :-D Πλακα κανω!! Αντε με το καλο να φτασει και παντα χρησιμο! (δηλαδη ακομα περισσοτερες διαφημισεις, ακομα περισσοτερα μπανια κι ακομα περισσοτερο ψαρεμα με καμια βαρκα που θα παρεις μιας και θα'χεις ακομα περισσοτερα λεφτα.!)
    Τι μπορει να σου κανει ενα mini laptpάκι εεε(900)!

  • @giannis k.: Βάρκα έχουμε και βγάζουμε κάνα ψαράκι, μαγιάτικα, τονάκια, κυνηγούς, μπαλάδες, λιθρίνια... :)

    Πήρα τηλέφωνο σήμερα στη UPS και έμαθα ότι το πακέτο θα το κρατήσουν στο τελωνείο (Ελ. Βενιζέλος) και θα πληρώσω 25 ευρώ για τα έξοδα εκτελωνισμού και μάλλον και ΦΠΑ 19%.
    Αν το βαρεθώ και το πουλήσω μην μου λέτε να σας το δώσω κάτω από 400 ευρώ :p

  • Το μωρό μου έφτασε Αθήνα. Από σήμερα το μεσημέρι βρίσκεται στο Ελευθέριος Βενιζέλος και θα πάω αύριο το πρωί να το εκτελωνίσω. Μυρίζομαι επιπλέον έξοδα... grrrr

  • Καλά έκανες και το αγόρασες, μια φορά έκατσε διαφήμιση γιατί είχαν πεταμένα λεφτά, κρίμα να τη χάσεις...

    καλά πληκτρολογήματα!

    μ**** να υπάρχουν τελωνεία και άλλες χρεώσεις να μην μπορούμε να ψωνίζουμε ελεύθερα απ' όπου θέλουμε. Ζήτω το παγκόσμιο εμπόριο!

  • @Diafimistis Online: Κανένας δεν πετάει λεφτά σήμερα.
    Με 40.000 unique visitor το μήνα, ξέρουν πολύ καλά που επένδυσαν.

  • Oxi den to exo dokimasei, oute kan to exo agorasei to usb modem. Vrika simera kalodio ide to usb gia na sindeso to 900 me ena ide DVD drive kai na tou peraso ta XP. Tha tsekaro kai gia Xandros alla den eimai sigouros oti tha peksei.

    p.s. afto to sxolio to egrapsa me to eee PC 900 apo to Sidagma. Akoma den exo ellinika mono agglika kai kinezika, omos enas sinadelfops mou simera mou eipe oti mporo na valo kai ellinika kai perimeno pos kai pos na mou steilei me mail tin diadikasia.

  • ενδιαφέρομαι και γω για κάτι τέτοιο. Απο πού το πήρες; Έχεις κανα λινκ από το ebay (το συγκεκριμενο item). Πόσο κόστισε όλο μαζί με μεταφορικά;

    Ευχαριστώ

  • Afto einai to link tou magaziou apo opou to pira sto ebay https://myworld.ebay.com/multiwavevideo/ psakse sta items tous.

    Afto einai ena endeiktiko link me to Asus pou pira ego
    https://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=200232874451

    Sxolio apo to https://techblog.gr/notebook/asus-eeepc-900-unboxing-first-power-on
    Τελικά μου κόστισε 115 ευρώ παραπάνω. 403 ευρώ αγορά και αποστολή. 15e για έκδοση διατακτικής, 15e στον εκτελωνιστή για να ετοιμάσει τα χαρτιά (μπορείς να τα γλιτώσεις), 74 ευρώ ΦΠΑ (θα τα βάλω στην εφορία), 12e έξοδα αποθήκευσης-εργατικά = 519 ευρώ. Αν βγάλεις δηλαδή τα 74e, μου κόστισε 445 ευρώ και σχεδόν 1 ώρα ταλαιπωρία από γκισέ σε γκισέ στο Ελ. Βενιζέλος.

  • Kosta, επειδη θα το αγορασω και εγω με ενδιαφερει το πως θα περασεις τα ΧΡ. Τι καλωδιο ειναι αυτο που βρηκες και απο που το πηρες και ποσο ? ( για να μην αγορασουμε εξωτερικο USB DVD drive )

  • Ναι και εγώ επειδή δεν ήθελα να αγοράσω εξωτερικό DVD θα καταφύγω στη λύση του καλωδίου. Την ιδέα για το καλώδιο είχε ο συνεργάτης μου Tasovel και μου είπε ότι το βρήκε από το κατάστημα http://www.alfa4.gr. Δεν το έχω δει ακόμα αλλά από ότι κατάλαβα είναι ένα καλώδιο που συνδέει IDE συσκευές σε θύρα USB! Άρα θα χρησιμοποιήσουμε ένα IDE εσωτερικό DVD που θα βγάλουμε από desktop PC. Πραγματικά είμαι πολύ επιφυλακτικός για το αν θα δουλέψει γιατί σε περιβάλλον Linux υπάρχουν πολλές ασυμβατότητες με τις εξωτερικές συσκευές και τα στικάκια USB.

    Αύριο μάλλον θα φέρει το καλώδιο από εδώ για να δοκιμάσουμε την εγκατάσταση Windows XP σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει μέσα το Αγγλικό manual του Eee PC 900. Αν το αναγνωρίσει, θα ετοιμάσουμε βίντεο με τη διαδικασία!

    Επίσης όπως γράφω και λίγο πιο πάνω, αναμένω email από συνάδελφό μου με το step-by-step για να φανερώσω την ελληνική γλώσσα στα Linux Xandros που φοράει το 900. Γιατί όπως μου είπε η γλώσσα υπάρχει ήδη μέσα στο laptopάκι!!! Ίδωμεν...

  • Kosta, περιμενω να μου πεις πως θα παει η εγκατασταση. Οσο για τα ελληνικα δες το link που εδωσα παραπανω ...ισως σε βοηθησει.

  • Φοβερο το video σου !!! ομορφο εργαλειο . Περιμενω να μας πεις αν με το υπαρχων λειτουργικο παιξει το Stick με την cosmote .

  • Σίγουρα θα παίξει, αφού το stick υποστηρίζει Vista, XP και Mac OS X.
    Ένα κανονικό laptop είναι και αυτό με Windows XP. Στο update μου ζητάει να βάλω το SP3 και το σκέφτομαι... Λένε ότι αν κάτι παίζει καλά δεν χρειάζεται να το αλλάξεις, αλλά σκέφτομαι να το δοκιμάσω.

    Έχει βάλει κανένας το XP SP3 να μου πει πόσο χώρο πιάνουν επιπλέον, γιατί είναι και αυτό ένα θέμα που με απασχολεί με τον 20άρι "σκληρό".

  • Kaloriziko Signomi gia ta greeklish alla edo pou eimai den exo elinika.
    Epeidi endiaferome na fero ki ego ena apo to ebay otan les oti pliroses 74 euro gia fpa alla tha ta pareis apo tin eforia ti ennoeis Pos ta perneis? Serotao giati einai i proti fora pou ferno apo ebay kai den ksero tis diadikasies
    Euxaristo
    babis

  • @bmagigr: Έχω ατομική επιχείρηση και θα το περάσω στα έξοδά της, σαν εξοπλισμό. Μπορείς να βρεις και εσύ κάποιο συγγενή ή φίλο να το αγοράσεις στο όνομά του και να σου επιστρέψει το ποσό του ΦΠΑ.

  • Costa, μπορεις να αλλαξεις την αναλυση της οθονης σε 800χ600 ? Μηπως ειναι πιο ξεκουραστη (πιο μεγαλα γραμματα)? Η οθονη του ειναι καθαρη ή θαμπη ?

  • Η οθόνη μπορεί άνετα να παίξει σε 800x600, τα εικονίδια γίνονται μεγάλα και ευανάγνωστα αλλά λείπει η λεπτομέρεια που έχει η ανάλυση 1024x600.
    Η οθόνη δεν μπορώ να πως ότι έχει καταπληκτική απόδοση, δηλαδή ακόμα και σε πλήρη φωτεινότητα δεν είναι τόσο φωτεινή όσο θα ήθελα ή τουλάχιστον όσο έχω συνηθίσει από το άλλο laptop μου με την 15,4 οθόνη. Δεν είναι ακριβώς θαμπή ούτε όμως και κρύσταλλο.

  • Costa , προβλεπω τρομερη μαχη μεταξυ Asus EeePC 900 και MSI Wind !!!

    Συγχαρητηρια για την καταπληκτικη δουλεια που κανετε στο techblog.gr.

    Costa ,μπορουμε πιστευεις να κανουμε ενα image σε μια SD 4GB με το Acronis true image ,για παραδειγμα ?
    (ωστε να επαναφερουμε παλι τα windows xp σε περιπτωση "ατυχηματος")

  • @kostis: Ναι τα netbook, όπως ονομάζει η Intel αυτή την κατηγορία υπέρ-φορητών υπολογιστών θα μας απασχολήσουν ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα. Η κόντρα αυτή τη στιγμή παίζεται ανάμεσα στα Asus EeePC 901, MSI Wind και Acer Aspire One, όλα με τον αναμενόμενο επεξεργαστή Intel Atom.

    Δεν το έχω δουλέψει καθόλου το Acronis αν και έχω ακούσει να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά του. Συνήθως κάνω format όταν καταστρέφονται τα windows...

  • costa,και εγω format κανω οταν καταστρεφονται αλλα εδω ειναι δυσκολο να ξαναπερνας τα windows !!!

  • Εγώ το πήρα από αυτόν εδώ:
    https://myworld.ebay.com/multiwavevideo/
    και μου στοίχησε συνολικά όπως γράφω και πιο πάνω, 514 ευρώ.
    Δηλαδή 113 ευρώ παραπάνω από ότι το δίνει σήμερα το e-shop... αλλά το έχω ήδη 1+1/2 μήνα τώρα... και σε μαύρο κακό χρώμα!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.