Kudos στην Communication Effect

3

Viva Pinata promotionΚαθημερινά παραλαμβάνω αρκετά press kit είτε στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο είτε μέσω courrier και απλού ταχυδρομείου. Εχθές το πρωί έλαβα με courrier ένα πακέτο από τη Microsoft το οποίο περιείχε το νέο videogame Viva Pinata για το Xbox360. Η αλήθεια είναι ότι με τόσα και τόσα press kit που έχω λάβει δεν συγκινούμε εύκολα με το περιεχόμενο, πόσο μάλλον όταν είναι ένα παιχνίδι για μικρά παιδιά, όπως το Viva Pinata.

Το πακέτο ήταν αρκετά βαρύ και στην αρχή χάρηκα μήπως και περιείχε ένα Xbox360 που είχα ζητήσει από την εταιρεία, όμως τελικά δεν ήταν αυτό. Μαζί με το παιχνίδι ήταν ένα γυάλινο βάζο με ζελατίνια Haribo! Δεν ξέρω γιατί μου έκανε τόση εντύπωση όμως χάρηκα πραγματικά με αυτό το απρόσμενο δώρο και πιστεύω ότι όσοι συνάδελφοι το έλαβαν θα είχαν την ίδια αίσθηση. Ορισμένες φορές το μάρκετινγκ δουλεύει προς όφελος των εταιρειών άλλες φορές πάλι όχι. Όπως στην περίπτωση εταιρείας που διαθέτει τίτλους videogames στη χώρα μας και μου στέλνει τα δελτία τύπου στα Αγγλικά, λες και εγώ δεν ήξερα να πάω να τα βρω στο ίντερνετ. Στέλνοντάς μου λοιπόν ξερά τα δελτία τύπου έχει την εντύπωση ότι θα μπω στη διαδικασία να τα διαβάσω και να τα καθαρογράψω στα ελληνικά. Αυτή η εταιρεία μάλλον χρειάζεται τις συμβουλές τις Communication Effect που “τρέχει” τις ενέργειες του Xbox360 της Μicrosoft.

3
Σχόλια

avatar
3 Συνολικά σχόλια
0 Απαντήσεις
0 Ακόλουθοι
 
Το σχόλιο που αντέδρασαν οι περισσότεροι χρήστες
Το πιο δημοφιλές σχόλιο
3 Σχολιαστές
costaselnina_makche guevara Πρόσφατοι σχολιαστές
  Παρακολουθήστε τα σχόλια  
νεώτερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Να ειδοποιηθώ όταν
che guevara
Επισκέπτης

Eργάζομαι στον χώρο της επικοινωνίας αρκετά χρόνια και από την πρώτη στιγμή θεωρούσα ότι οι πιο κακομαθημένοι συντελεστές του χώρου είναι οι δημοσιογράφοι.
Νομίζω ότι είναι προφανές πως ένας press kit κανονικά δεν θα πρεπε να είναι τίποτα παραπάνω από την παροχή των απαραίτητων πληροφοριών που χρειάζεται ένας δημοσιογράφος που με βάση την κρίση του θα επέλεγε να δημοσιεύσει ή όχι.
Σήμερα λοιπόν έχουμε φτάσει ο δημοσιογράφος να “βγάζει πιο πολλά” από τα εταιρικά δώρα, παρά από το μισθό του.
Τα δελτία τύπου είναι με τέτοιο τρόπο γραμμένα, που δεν χρειάζεται να κάνει κάτι περισσότερο από ένα copy paste.
Όποιος στείλει το πιο ακριβό Press Kit κέρδισε και τη θέση στη στήλη.
Οι δημοσιογράφοι σήμερα μοιάζουν περισσότερο με ξανθιές κακομαθημένες bimbo οι οποίες περιμένουν τον “χορηγό” που θα κερδίσει χώρο στη ζωή τους.
Και για να μην παρεξηγηθώ, ευτυχώς υπάρχουν δημοσιογράφοι που αποτελούν εξαίρεση.
Όπως επίσης υπάρχουν και χώρες στην Ευρώπη που ο χώρος της επικοινωνίας είναι ακόμα νηφάλιος από τέτοιες υπερβολικές εκφράσεις λείπουν.
Υπενθυμίζω ότι εργάζομαι και γω στην ίδια πλευρά μαζί σας και όχι στην αντίπερα όχθη.
Όμως το παραπάνω Post είναι προκλητικό.
Επίσης αν νομίζετε πως με το να σχολιάζετε αρνητικά το press kit μίας εταιρίας, ετσι θα κερδιθεί ένα new business για την Communication Effect. θα πρέπε τουλάχιστον να είχατε τη διακριτικότητα να γράψετε έστω ότι χρειάζονται μία εταιρία δημοσίων σχέσεων. Νομίζω πως ζείτε σε έναν άλλο πλανήτης ενός μικρού πρίγκιπα που ως Blogger – δημοσιογράφος – στέλεχος μίας εταιρίας επικοινωνίας νομίζετε πως το copy paste είναι η έφραση της πένας σας που πλέον δεν έχει άποψη, αλλά ακουμπάει το χαρτί μόνο όταν συνεισφέρει στην αποταμίευση του porsche cayenne!
ευχαριστώ! (ελπίζω τα γραφόμενα μου να αποτελέσουν αφετηρία αυτοκριτικής και όχι εκνευρισμού)

elnina_mak
Επισκέπτης
elnina_mak

Αγαπητέ συνάδελφε και συναγωνιστή Che Guevara -καθότι εργάζομαι και εγώ η ίδια στο χώρο της επικοινωνίας-,

Δε θα διαφωνήσω μαζί σου στο πρώτο μισό της άποψής σου, γιατί όντως, τουλάχιστον στη χώρα μας, οι δημοσιογράφοι έχουν συνηθίσει σε πολύ καλή μεταχείριση σε σημείο που πολλές φορές γίνεται χάϊδεμα. Όπως θα συμφωνήσω ότι ο χαρακτήρας ενός Press Kit είναι πάνω από όλα πληροφοριακός και εναπόκειται στην κρίση κάθε εκπροσώπου του Τύπου πως θα περάσει στο “χαρτί” την είδηση. Αν σε κάποιους αρκεί το copy paste τότε ο μόνος που βλάπτεται από αυτή την ενέργεια είναι ο ίδιος ο άνθρωπος που το κάνει και γίνεται -επέτρεψέ μου να πω- ρόμπα στους συναδέλφους του.

Περνώντας στο δεύτερο μισό της απάντησής σου, δεν βλέπω για ποιο λόγο το γυρνάς σε προσωπικό επίπεδο προς τον άνθρωπο που έχει γράψει το ποστ και μάλιστα με επιθετικό τόνο. Ο Κώστας δεν έχει κάποιο συμφέρον από την παραπάνω δημοσίευση και προπάντων δεν νομίζω πως οφελείται κάνοντας κάποια διαφήμιση. Εξάλλου, σε ποιο σημείο σχολιάζει αρνητικά το press kit?

Αν έπρεπε να αναφερθώ κι εγώ προσωπικά σε κάποιον, τότε θα μιλούσα σε εσένα και αν έπρεπε να μαντέψω κι εγώ με τη σειρά μου, θα έλεγα πως εσύ αγαπητέ Che Guevara εργάζεσαι στην εταιρεία στην οποία αναφέρει το ποστ για το Δ.Τ. στα αγγλικά και θίγεσαι με το παραπάνω άρθρο επειδή αποδεικνύει ότι δεν είναι σωστή η προσέγγιση του να στέλνεις σε ελληνικό ΜΕΣΟ ένα ξερό αγγλικό κείμενο. Κι επιπλέον πίσω από την ασφάλεια της κρυφής ταυτότητας του “Che Guevara” φροντίζεις και βάλλεις ενάντια στον ίδιο τον δημοσιογράφο που γράφει το ποστ, ενάντια τόσο στη Microsoft που τόλμησε να πρωτοτυπήσει για να ξεχωρίσει από τον όχλο των Press Kit, αλλά και της C.Effect που αξιοποίησε με τρόπο δημιουργικό την προώθηση ενός videogame για παιδιά!

Έτσι λοιπόν θεωρώ πως είναι λάθος σου να παρερμηνεύεις τα γραφόμενα προσπαθώντας να μειώσεις την αξία ενός Press Kit, το οποίο κατά την προσωπική μου γνώμη είναι απόλυτα ταιριαστό με το concept του παιχνιδιού (λόγω του ότι τα Haribo παραπέμπουν στα ζωάκια του Viva Pinata), που δεν είναι ούτε ακριβό όπως αναφέρεις -προς θεού ζελεδάκια ήταν- και που α μην τι άλλο πετυχαίνει τον πιο σημαντικό στόχο.

Και αυτός ο στόχος είναι ότι…ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ, μέσα στη θάλασσα των προϊόντων και των υπηρεσιών που διαχειρίζονται και προωθούν οι εταιρείες επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και διαφήμισης!

Ελπίζω τα γραφόμενά μου να αποτελέσουν αφετηρία αυτοκριτικής και όχι εκνευρισμού από μέρους σου.

P.s. FYI Ο Κώστας είναι από τους πιο αξιόλογους δημοσιογράφους και blogger του χώρου.
p.s.2. Δεν εργάζεται για την Communication Effect, ούτε για καμία άλλη εταιρεία επικοινωνίας όπως λανθασμένα (υπο)νοείς.
p.s.3. Η Communication Effect είναι όντως εταιρεία δημοσίων σχέσεων (αν κοίταζες λίγο στο Google θα το έβλεπες) και όχι διαφημιστική
p.s.4. Θα ήθελα να μου πεις και εμένα το μυστικό πως τα ζελεδάκια Haribo τονώνουν την βιομηχανία των αυτοκινήτων και αυξάνουν τις πωλήσεις της Cayenne.

Με εκτίμηση,

Νάνσυ Μακρυκώστα

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης. Αποδοχή Περισσότερα