Tim Cook: Έρχονται τεράστιες αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία

Στην περίπτωση που δεν το έχετε ακούσει (μάλλον απίθανο με όλες τις φήμες που κυκλοφορούν), η Apple λέγεται ότι ετοιμάζεται να μπει στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι μάλλον θα δούμε το λεγόμενο Apple Car κάπου μέσα στο 2019 (όπως έχει ακουστεί ή και αργότερα).

Ο CEO της Tesla έχει δηλώσει ανοιχτά ότι η Apple προσλαμβάνει όσους απολύει η ίδια, ενώ και άλλες εταιρείες αναφέρουν ότι η Apple προσεγγίζει τους δικούς τους υπαλλήλους.

Αν δεν σας έφταναν αυτά, ο ίδιος ο Tim Cook έρχεται να ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά των φημών. Ο CEO της Apple βρέθηκε στο WSJDLive conference της Wall Street Journal και μιλώντας για την αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι περιμένει τεράστιες αλλαγές στον συγκεκριμένο τομέα. “We’ll see what we do in the future. But I do think that industry is at an inflection point for massive change. Not just an evolutionary change”.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το software γίνεται όλο και πιο σημαντικό κομμάτι του αυτοκινήτου και ότι τα αυτοκινούμενα οχήματα γίνονται επίσης πιο σημαντικά.

Αυτή τη στιγμή η Apple θέλει να τελειοποιήσει το CarPlay project, αλλά υπάρχουν πολλές ενδείξεις για το ότι εργάζεται σε κάτι νέο το οποίο μπορεί να είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκινούμενο όχημα. Το μέλλον θα δείξει προς τα που κινείται η εταιρεία και τι θα καταφέρει να κάνει.

Tim Cook: Έρχονται τεράστιες αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία, Tim Cook: Έρχονται τεράστιες αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Costas

Άς βάλει καμιά μπαταρία της προκοπής στα κινητά της και μετά ας φτιάξει και τοστιέρα! Άκου εκεί ηλεκτρονικό αυτοκίνητο! Wallhangers!

shadgr

Δυστυχώς όλες οι εταιρείες αυτή την στιγμή μας θέλουν wallhangers.
Δεν μπορεί μετά από τόση τεχνολογία (10nm κατασκευής κλπ) να μην μπορουνε να βρούνε κάτι άλλο, κάτι που να κρατάει ένα state of the art κινητό 2 μέρες με καλή χρήση.. Αντίθέτως ξεζουμίζουν το software, κλείνουν διεργασίες.. Και σιγά σιγά θα έχουμε ένα dummy smartphone, που για να πάρει μια ειδοποίηση θα το παρακαλάς…
Τέλος πάντων.. Ο καιρός γαρ εγγύς που έλεγε και ένας τηλεοπτικός αστέρας :p

Kateriniotis

Κουνηστε το κεφάλι σας εκεί στην apple! Ή αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι κινητή ,, είναι άλλο είδος! Petrolheads….!!!

arislp

τοσες αυτοκινητοβιομηχανιες…τοσα χρονια μελετες και ερευνες απο ολους και θα ερθει η apple να κανει τις αλλγες..οκ

Animamundi

H apple είναι πραγματικά πανέξυπνη!Δεν στοχεύει όπως νομίζετε μερικοί στο να ξεπεράσει την toyota η την bmw σε πωλήσεις (πράγμα αδύνατον να γίνει και να ήθελε) αλλά ακόμα και τo 1% των πωλήσεων της παγκόσμιας αγοράς να πάρει σημαίνει τρελά φράγκα και σε συνδυασμό με την εξωφρενική τιμή που θα το πουλάει μόνο κακό δεν θα πάθει!
Εκτός αυτού δεν θα πουλάει ένα τυπικό συμβατικό αυτοκίνητο αλλά θα βασιστεί και στο software και τους εκατοντάδες αισθητήρες που θα το περιβάλουν.
Και επίσης η apple έχει προσλάβει πολύ καταξιωμένους ανθρώπους από το χώρο της αυτ/χανίας και όχι τον κυρ Μήτσο της γειτονιάς όπως πολύ νομίζουν.
Ίδωμεν….

Kostas

θα εχει ιδια μπαταρια με το iPhone?xaxaxxa καθε πεντε ωρες μας βλεπω να ψαχνουμε μπριζα μπας και κανουμε κανενα χιλιόμετρο παραπανω

Bloodmaster

Και φυσικα θα ερθει στην καταπληκτικη τιμη των 100000 ευρω η μπαταρια θα αδειαζει μονο για το ζεσταμα και αμα σου παθεις λαστιχο θα τους το πας και θα ζητανε και 500€. Καλα που ανεβαζετε και αρθρα με την Apple να εχουμε και κατι να γελαμε τετοιες που ειναι οι μερες

CLA45

Cars are meant to be driven. (φυσικά Petrolheads)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Διέρρευσε φωτογραφία που μοιάζει πραγματική – Αλλαγές στη διάταξη της κάμερας

Οι διαρροές σχετικά με τις ακυκλοφόρητες συσκευές iPhone είναι πολύ σπάνιες και οι όποιες πληροφορίες προέρχονται από προμηθευτές ή ειδικούς της βιομηχανίας.

Software Apple Chrome Google

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Η λειτουργία “Circle to Search” της Google επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα κάνοντας κύκλους γύρω τους μέσα σε εικόνες.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro Max: Φήμες ότι έρχεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η Apple στο iPhone 16 Pro Max θα χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας με αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.