Sony ICD-SX, Digital voice recorders

Οι νέες συσκευές εγγραφής ICD-SX της Sony, με την κομψή τους σχεδίαση και την πλήρως λειτουργική τους οθόνη, είναι σίγουρα ξεχωριστές. Τα συγκερκιμένα μοντέλα απευθύνονται σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, από τη δημοσιογραφία και τη δικηγορία, όπου η καθαρή ηχογράφηση μιας συνέντευξης είναι ζωτικής σημασίας, μέχρι την υπαγόρευση, τη μουσική παράσταση ή τη ζωντανή ηχογράφηση στο πεδίο.

, Sony ICD-SX, Digital voice recorders

Τα Sony ICD-SX χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό από τρία ενσωματωμένα μικρόφωνα για να διασφαλίσουν ότι κάθε ηχογράφηση είναι λεπτομερής και καθαρή. Υποστηρίζουν διάφορα φορμά και πρότυπα ήχου, όπως MP3 LPEC long play και η λειτουργία Linear PCM είναι αυτή που δίνει ποιότητα εγγραφής CD όταν είναι απαραίτητη η υψηλή ευκρίνεια ήχου.

Όλα τα μοντέλα διαθέτουν προχωρημένη λειτουργία ψηφιακής επεξεργασίας του σήματος για βελτιωμένη εγγραφή και αναπαραγωγή. Στα άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται λειτουργία εξουδετέρωσης θορύβου, ένα φίλτρο χαμηλής συχνότητας, κουμπί Index για την ένθεση ‘σελιδοδείκτη’ κατά την ηχογράφηση, ώστε να είναι εύκολη η εύρεση σημαντικών σημείων και κουμπί ψηφιακής ρύθμισης του τόνου (pitch control) για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας της φωνής κατά την αναπαραγωγή. Η φωνητική ενεργοποίηση εγγραφής (voice activated recording) είναι ένα χαρακτηριστικό που διαθέτουν όλα τα μοντέλα.

Το μοντέλο Sony ICD-SX800DR συνοδεύεται και από το λογισμικό Dragon NaturallySpeaking Recorder Edition έκδοση v10 για γρήγορη και ακριβέστερη μεταγραφή του λόγου σε κείμενο. Απλά συνδέστε το ICD-SX σε έναν υπολογιστή μέσω θύρας USB και με μερικα ‘κλικ’ του ποντικιού η μετατροπή του λόγου σε κείμενο ξεκινάει. Επιπλέον, η εσωτερική μπαταρία του ICD-SX φορτίζεται μέσω της σύνδεσης USB.

Σχετικά με τη χωρητικότητα, δίνεται η δυνατότητα επιλογής μεταξύ του ICD-SX700 με 1 GB μνήμη ή του ICD-SX800 με 2 GB μνήμη, σε μαύρο ή ασημί χρώμα. Όλα τα μοντέλα είναι συμβατά τόσο με PC όσο και με Apple Mac.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.