Sony Reader PRS-700, Η δεύτερη γενιά ηλεκτρονικών βιβλίων

, Sony Reader PRS-700, Η δεύτερη γενιά ηλεκτρονικών βιβλίωνΗ νέα συσκευής ανάγνωσης βιβλίων ψηφιακών από τη Sony έρχεται με τα εξής δύο πλεονεκτήματα: οθόνη αφής 6 ιντσών και ενσωματωμένο φως για νυχτερινή ανάγνωση. Είναι εξοπλισμένη με στυλό ώστε να έχει δυνατότητα ο χρήστης να σημειώνει και υπογραμμίζει τα σημεία που τον ενδιαφέρουν και επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα Αναζήτησης μέσα στα κείμενα. Μπορεί να χωρέσει μέχρι και 320 βιβλία ενώ υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης κάρτας μνήμης.

Το μεγάλο της μειονέκτημα όμως σε σχέση με το ανταγωνιστικό Kindle της Amazon είναι ότι δεν μπορεί να κατεβάζει βιβλία ασύρματα, αλλά πρέπει να συνδεθεί με τον υπολογιστή για να φορτωθούν τα διαθέσιμα ψηφιακά βιβλία. Το παραπάνω σε συνδυασμό με το κόστος των περίπου 400 δολαρίων μάλλον κάνουν πιο δύσκολο το στόχο για κέρδη από τη μεριά της Sony.

, Sony Reader PRS-700, Η δεύτερη γενιά ηλεκτρονικών βιβλίωνH αγορά αυτής της κατηγορίας συσκευών στην Ελλάδα είναι ακόμα αδιαμόρφωτη και για αυτό δεν μπορώ παρά να δημοσιεύσω τη φωτογραφία επιβάτη που διάβαζε πρόσφατα το e-book του στον ηλεκτρικό!

17
30

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasper

Εγώ είμαι ο… επιβάτης… χαχαχαχα… ωραίος!!! Αν την έχεις ολόκληρη στείλε την στο email μου…

Κώστας Βλαχάκης

Έλα, σοβαρά!??? :p
Έτσι είναι η φωτογραφία, δεν την έχω κόψει!!!

vasper

ok… καλώς!!! ναι… εγώ είμαι!!! έχω ξεκινήσει και σχετικό blog αν και προς το παρών δεν έχει πολύ περιεχόμενο… https://greek-ebooks.blogspot.com/

Κώστας Βλαχάκης

Super! Ποια ebooks έχεις δουλέψει?

isidorosr20595

“Συντάκτης: Gogo.” Νέος συντάκτης;
Υπάρχουν δωρεάν e-books;
Το Samsung T10 που έχω νομίζω έχει e-reader. 😛
Τα e-books είναι .txt αρχεία;

vasper

@cVlachakis Από readers έχω δουλέψει το Kindle που το είχε ένας φίλος, το BeBook και το Cybook. Έχω δει σε εκθέσεις και τα readers της Sony.

@isidorosr20595 Τα ebooks μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική μορφή που διαβάζεται από το λογισμικό των readers. Ανάλογα τον reader, υποστηρίζονται διαφορετικά format, από απλά txt, html, pdf, doc μέχρι format με δυνατότητα drm όπως epub και mobipocket. Το δικό μου π.χ. υποστηρίζει txt, html, pdf και mobipocket (υποστηρίζει και epub με αλλαγή firmware αλλά λόγο ασυμβατότητας του drm πρέπει να γίνει επιλογή ανάμεσα σε epub και mobipocket).

Όπως καταλαβαίνεις οτιδήποτε μπορείς να βρεις στο Internet σε αυτά τα format, μπορείς να το διαβάσεις στο reader. Σχετικά με βιβλία λογοτεχνίας τώρα, δωρεάν είναι συνήθως βιβλία που έχουν παρέλθει 70 χρόνια από την συγγραφή τους ή βιβλία που έχουν “απελευθερωθεί” από δικαιώματα.

Κώστας Βλαχάκης

Έχεις κάποιες διευθύνσεις για να κατεβάσουν όσοι ενδιαφέρονται δωρεάν τίτλους ηλεκτρονικών βιβλίων?

vasper

Για Ελληνικά:
https://www.e-bookshop.gr/

Για όλες τις γλώσσες:
https://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page

Alex

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή Sony Reader έχει μόνο ο Παπασωτηρίου. Για τίτλους δεν ξέρω, ακομα πολυ λιγα πραγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony PlayStation 5 Pro: Με ισχυρότερη GPU και ταχύτερη CPU

Νέο δημοσίευμα έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά από τον περασμένο μήνα που ήθελε να έρχεται στην αγορά ένα PlayStation 5 Pro.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Render που διέρρευσαν δείχνουν τη νέα αναλογία διαστάσεων

Το Xperia 1 VI της Sony φημολογείται ότι έχει παρόμοια σχεδίαση με τον προκάτοχό του, απλώς με διαφορετική αναλογία διαστάσεων οθόνης.

Smartphones Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Θα διατηρήσει ακριβώς το ίδιο σύστημα κάμερας με το V

Απογοητευτικά είναι τα νέα για για το Xperia 1 VI όσον αφορά στο hardware που έχει επιλέξει η Sony για τις κάμερες.