10 δέκτες ψηφιακής τηλεόρασης Digea MPEG4

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου η DIGEA ξεκινάει τη μετάδοση με ψηφιακό σήμα στην περιοχή της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, η DIGEA, μετά την εμπειρία της Κεντρικής Μακεδονίας θα ξεκινήσει την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμηττού. Το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής Υμηττού ενώ θα διακοπεί από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας.

Χάρτης ψηφιακής κάλυψης από Υμηττό και Αίγινα
Πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση

, 10 δέκτες ψηφιακής τηλεόρασης Digea MPEG4

Βήμα προς βήμα: Εγκατάσταση δέκτη ψηφιακής τηλεόρασης MPEG-4.

Crypto ReDi 200
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Component, Scart, Composite
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 79 ευρώ
www.cryptoelectronics.gr

digi+plus DHD-800
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Scart
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 90 ευρώ
www.majar.gr

DigiTV LF-2HD
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Component, Scart, Composite
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 65 ευρώ
www.laiosav.gr

Eurosan H-5000
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Scart
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 89 ευρώ
www.stefinet.gr

F&U DTR2205 HDPVR
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Component, 2x Scart, Composite
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 79 ευρώ
www.funai.gr

Lemm HDVB-T200
Έξοδοι εικόνας: HDMI, 2x Scart
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 69 ευρώ
www.delfitzis.gr

Technisat DigyBoxXT4
Έξοδοι εικόνας: HDMI, 2x Scart
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 86 ευρώ
www.shls.gr

Turbo-X HD-1000
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Scart, Composite
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 69 ευρώ
www.plaisio.gr

Schaub Lorenz SL-400
Έξοδοι εικόνας: Scart
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 59 ευρώ
www.laytoncrest.gr

Xoro HRT 7600
Έξοδοι εικόνας: HDMI, Component, Scart, Composite
Θύρα USB: Ναι
Τιμή: 59 ευρώ
www.play247.gr

Σημείωση: Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν από κατάστημα σε κατάστημα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης

Γιατί απλά να μην πάρουμε το πιο φτηνό? Τί διαφορά θα έχει μια ακριβότερη συσκευή?

cgoolas

Να κάνω μια ερώτηση …Έχω έναν απόκωδικοποιητή της F&U (για τα κρατικά ψιφικά ) που γράφει πάνω του DTR 930 και Digital Terrestrial Receiver….μίπος μπόρω να κάνω τίποτα με αυτόν…..και επισης άμα πάρω καινούριο θα πιάνω και τα κρατικά ψιφιακά η θα γεμίσει το σαλόνι μου με αποκωδικοποιητές ;

Και κάτι τελευταίο ……….. η ασπροβάλτα είναι στα όρια ανάμεσα σε Σέρρες και θεσσαλονίκη (ανίκη στο νομο θεσσαλονίκης) πιάνει τα ψιφιακά ;;;

Fadasma

Η γνώμη μου είναι να προτιμήσουμε αυτόν που κάνει γρηγορότερο zapping.
Όχι με τη μεγαλύτερη ανάλυση (hdmi) αφού η ανάλυση που θα έχουν τα κανάλια θα είναι χαμηλή.

Παναγιώτης

Εγώ από αυτή την άποψη το λέω. Εφόσον η ανάλυση που θα εκπέμπονται τα κανάλια, θα είναι αρκετά χαμηλή και πάλι, γιατί να μην πάρω κάτι με μικρότερες δυνατότητες. Όσον αφορά τα extras (θύρα usb κτλ), θα συμφωνήσω ότι ίσως αποδειχθούν χρήσιμα. Επίσης, θα ήθελα να ρωτήσω εάν εκτός του αποκωδικοποιητή, χρειαστούμε πιάτο. Εάν όχι, με το πιάτο θα πιάσουμε άλλα κανάλια? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Stelios P. H.

Να προσθέσω και τους καινούριους δέκτες της CRYSTAL AUDIO.

https://www.crystalaudio.gr/ProductCatalog/Accessories/Decoders.aspx

Πιστεύω αξίζουν την προσοχή σας…

johnny wide

https://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/LG-M2262D-PC-LCD-TV-Monitor-22-M2262D-PC.htm
εχει αυτο τον ψηφιακο δεκτη που χρειαζεται ?

johnny wide

α δεν το ειχα προσεξει οποτε ειμαι καλλυμενος για τα νεα καναλια 🙂

panagiotis

Σε ποιο καναλι θα γινετε η εκπομπη. Μενω Κορινθο αλλα απο την πλευρα που βλεπει αθηνα και πριν 2 μερες επιασα ενα σημα στο καναλι 37. Ειχε 4 καναλια αλλα μετα απο 1 ωρα σταματησε. Αραγε αυτο ειναι το καναλι και απλως κανανε δοκιμες;

Nikkos K

Από τα reviews και τις παρουσιάσεις που έχω διαβάσει έως τώρα, ξεχωρίζω τον Crypto ReDi 200 (ελληνική πρόταση) και τον Crystal Audio HD που είπε και ένας φίλος παραπάνω (μάλλον αυτό θα πάρω).
Στους φθηνούς υπάρχει και μια πρόταση από την Hyundai ενώ στο Media Markt είδα και δέκτη από την Humax.

Καλές αγορές.

Teo

Παιδια προσοχη στα τεχνικα στοιχεια που δινει η καθε εταιρεια. Κ γιατι το λεω αυτο???Θεσσαλονικη οπως ξερετε εχουμε εδω κ καιρο ψηφιακο σημα. Ετσι ετρεξα κ εγω να προμηθευτω εναν αποκωδικοποιητή μιας κ μενω σε περιοχη με προβληματικο αναλογικο σημα. Μιας κ οι περισσοτεροι αποκωδικοποιητες μου εμοιαζαν ιδιοι, αποφασισα να ξοδεψω λιγα παραπανω χρηματα απο τα 50 ευρω του μεσου ορου, με το πλεονεκτημα οτι ο αποκωδικοποιητης που επελεξα υποσχοταν οτι θα επαιζε DivX αρχεια μεσω της θυρας USB. Ετσι εγραφε στο site του καταστηματος που τον πουλουσε αλλα κ στο site του εισαγωγεα Majar, οπως κ ετσι εγραφε κ στο βιβλιαρακι με τις οδηγιες που συνοδευε τον αποκοδικοποιητη οπου αναφερει κ οδηγιες για το πως να κανεις αναπαραγωγη αρχειων DivX. Ετσι μετα κ απο διαβεβαιωση του πωλητη οτι αφου το λεει ο κατασκευαστης ετσι κ θα ειναι προχωρησα στην αγορα του Digi+ DSD-5000. Προς μεγαλη μου απογοητευση ο δεκτης ποτε δεν επαιξε αρχεια DivX, ουτε κ μετα απο αναβαθμισεις firmware που εδινε η εταιρεια.Μαλιστα σε τηλ επικοινωνια που ειχα με την Majar με ειχαν διαβεβαιωση οτι το προβλημα θα λυνοταν το πολυ μεχρι τον Φεβρουαριο….Περιττο να σας πω οτι ποτε δεν λυθηκε το προβλημα, Ετσι κατεληξα να εχω ξοδεψει… Συνέχεια »

alexg

Παιδιά για πείτε κάποιο καλό μηχάνημα που να παίζει και avi με ελληνικούς srt και να έχει και usb και hdmi και γενικά να είναι πολύ καλό!!

Jean Tod

Πως σου φαίνεται αυτός ο αποκωδικοποιητης?

Finlux FLDVBT2055D4

Είναι σε προσφορά και πριν αγοράσω ήθελα να σε ρωτήσω

enigma

Εγώ σκέφτομαι να πάω σε crypto όταν έρθει η ώρα μόνο και μόνο επειδή είναι ελληνική εταιρία και δεν είναι κανά τρομερό ηλ. εξάρτημα.

Manos

Αυτή τη στιγμή νομίζω οτι ο φθηνότερος δέκτης είναι ο Hyundai HDT3025 PVR MPEG4 με 34,90 ευρώ από τα multirama https://multirama.gr/products/product?pid=0470039&catid=060304

pavlos

συγνωμη θα ηθελα να σας κανω μια ερωτηση.μενω στην μυκονο και απο οτι βλεπω το σημα πιανει εχαλιστα πρεπει να παρω εναν.θα ερθει μυκονο?

enigma

Αυτό εδώ το είδατε https://troktiko.blogspot.com/2010/06/digea_20.html ?

Τελικά τι παίζει;;;Υποτίθεται ότι θα κάναμε απευθείας μετάβαση στο καλό πρότυπο τελικά τι ισχύει;;;

mesasola

Τελικά ένα μηχάνημα με HDMI και SCART Που να παίζει Dvix με ελληνικούς srt και να είναι δοκιμασμένο έχει να προτείνει κανείς?

κωστας

εχω τον digi+plus5000den μπορω να ποιασω τα ψηφιακα της ερτ.μενω στο ξυλοκαστρο.το σημα της digea ειναι καλο.απο τη ωρα που συνδεθηκε με την samsung LE40A656A τα ψηφιακα της ερτ χαθηκαν

κοστας

εκανα αναζητηση πολλες φορες τιποτα.το προβλημα παραμενει τι αλλο να κανω

Katerina

Θέλω να μάθω αν οι αποκωδοκοποιητες αναβαθμιζονται. Εχω έναν digit dsd 5000 από καιρό και δεν πιάνει κάποια κανάλια. Κατα τα αλλά είναι εξαιρετικός. Που να απευθυνθώ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Home Cinema Digea

Digea: Επανασυντονίστε τα ψηφιακά κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Μάθε πως να συντονίσεις ξανά τα ψηφιακά τηλεοπτικά κανάλια βήμα βήμα. Επανασυντονίστε τους δέκτες σας, την τηλεόραση ή τον αποκωδικοποιητή εύκολα.

Reviews Digea EDISION featured

EDISION PICCO T2 hands-on: Δεκτικός στα νέα φορμά τηλεόρασης [DVB-T2]

Δοκιμάζουμε τον επίγειο αποκωδικοποιητή DVB-T2 EDISION PICCO T2 για να είστε έτοιμοι για την 2η Ψηφιακή Μετάβαση με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Software Digea

Digea: Πως επανασυντονίζω τα κανάλια τηλεόρασης [οδηγός βήμα-βήμα]

Κατά την μετάβαση στις νέες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας, τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή.

Software Digea featured

DIGEA: Ξεκινάει η 2η Ψηφιακή Μετάβαση, μάθε ποιες περιοχές θα επηρεάσει

Από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ξεκινά από κοινού από τους δύο παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής, την ΕΡΤ και την Digea, η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση.