Οι χώρες με το πιο γρήγορο και πιο αργό Internet – που βρίσκεται η Ελλάδα;

Το Internet θεωρείται πλέον απαραίτητο αγαθό τόσο για διασκέδαση, επικοινωνία ή δουλειά. Όλοι μας χρησιμοποιούμε σταθερό ή σε mobile συσκευές. Όμως σε κάποιους κάνει πιο εύκολη τη ζωή απ ότι σε κάποιους άλλους οι οποίοι είναι πιο άτυχοι με τις ταχύτητες λόγω της γεωγραφικής τους θέσης.

Ο Independent δημοσίευσε την έρευνα της Ookla που μας δίνει τον παγκόσμιο χάρτη με το ταχύτερο και το πιο αργό internet.

Η έρευνα δείχνει ότι οι περιοχές με το πιο γρήγορο Internet είναι Σιγκαπούρη (104.25 Mbps download speeds) και το Hong Kong (96.38Mbs) και τελευταία η Burkina Faso με μόλις 1.12 Mbps. Στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα βρίσκεται στην 92η θέση με 9,64 Mbps.

χωρες με το πιο γρήγορο ιντερνετ, Οι χώρες με το πιο γρήγορο και πιο αργό Internet – που βρίσκεται η Ελλάδα;

χωρες με το πιο γρήγορο ιντερνετ, Οι χώρες με το πιο γρήγορο και πιο αργό Internet – που βρίσκεται η Ελλάδα;

Όσο για την Ευρώπη ο μέσος όρος είναι 29.45Mbps (download speed) με την Ρουμανία να είναι πρώτη με 59.96Mbps. H Ελλάδα βρίσκεται δεύτερη αλλά από το τέλος με μέση ταχύτητα 9,63 Mbps.

χωρες με το πιο γρήγορο ιντερνετ, Οι χώρες με το πιο γρήγορο και πιο αργό Internet – που βρίσκεται η Ελλάδα;

Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες ταχύτητες στην Ελλάδα είναι η Γλυφάδα και η Βούλα, την τριάδα συμπληρώνουν οι Σέρρες και στις θέσεις 4 και 5 βρίσκονται Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή αντίστοιχα. Η Αθήνα βρίσκεται στη θέση 16 και η Θεσσαλονίκη στην 17η θέση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μπείτε και να δείτε τον χάρτη εδώ.

χωρες με το πιο γρήγορο ιντερνετ, Οι χώρες με το πιο γρήγορο και πιο αργό Internet – που βρίσκεται η Ελλάδα;

χωρες με το πιο γρήγορο ιντερνετ, Οι χώρες με το πιο γρήγορο και πιο αργό Internet – που βρίσκεται η Ελλάδα;

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
andrew

Χαχα δευτερη αλλα απο το τελος. Κλαιω

Nick

Ρε παιδιά να ρωτήσω κάτι;Πώς είναι δυνατόν αυτό να “θεωρείται” ταχύτητα κατεβάσματος,όταν σου λένε ότι το κατέβασμά σου είναι το 10% της γραμμής σου;Και το λέω γιατί το έχω συζητήσει και με φίλο τεχνικό δικτύων πολλές φορές…Πχ εγώ που έχω 17.5Mbps γραμμή(και θεωρώ τον εαυτό μου “τυχερό” υποτίθεται,αλλά βλέποντας τον αναλυτικό πίνακα έπαθα ένα σοκ),και η ταχύτητα κατεβάσματός μου δεν έχει ξεπεράσει ΠΟΤΕ το 1.7Mbps στην καλύτερη των καλυτέρων περίπτωση…
Μήπως η έρευνα αναφέρει ποιότητα/ταχύτητα γραμμής και οχι κατεβάσματος;

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά τα νούμερα δεν είναι ακριβώς αλήθεια. Δηλαδή εγώ που πιάνω σε μέσο όρο 15 mbps στους αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης τα πιάνω από δορυφόρο;
Έχει τύχει να πιάσω και 20 mbps (2mb download).
Πιστεύω ότι όσο πιο κοντά στον κόμβο είσαι τόσο καλύτερα.

mitsos07

Μετακομίζω Σιγκαπούρη!

edd

Θεωρώ ότι μια χαρά είναι οι ταχύτητες download στην Ελλάδα καθώς και το κόστος αν Mbps. π.χ. Στην Αμερική έχουν περισσότερες επιλογές στην ταχύτητα σε κάποιες περιοχές αλλά εξωφρενικά μεγάλο κόστος ακόμα και για την πιο αργή σύνδεση. Το πρόβλημα σε μας είναι το upload το οποίο έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα εδώ και χρόνια. Πρακτικά δεν μπορούμε να κάνουμε χρήση cloud.
Έχω 14 down και 0.8 upload, όπου πιστεύω ότι το δεύτερο πρέπει να ανέβει τουλάχιστον στο μισό του download.
Για κάποιο λόγο έχει πέσει η ταχύτητα από τον ιουνιο. Πέρσυ τέτοιο καιρό ήταν στα 22 down.Μαγκιές της forthnet μαλλον.

Τομ

Ωραιο αρθράκι, οι βόρεια Ελλάδα μας εχει στο Ίντερνετ!

Πάντως ειναι και θέμα παρόχου φίλος μένει Γλυφάδα κεντρο και εχει θεματα με την σύνδεση του.

Εγω εχω κανα 14 στον νέο κόσμο ενώ Κυριακές και αργίες όπου δεν δουλεύουν επιχειρήσεις κλπ πιάνω 18

Danny

Είμαι Πάτρα από τους τυχερούς της υπόθεσης καθώς πιάνω 19Mbps με forthnet !!624 μέτρα από τον κόμβο!Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η απόσταση!Σε άλλο σπίτι με hol 1.5k.m από τον κόμβο πιάνω 13Mbps!Πάλι καλά!

Panos7GR

Δε θα σχολιάσω το άρθρο γιατί είναι ιδιαίτερο θέμα, αλλά έχω να πω ευχαριστώ γιατί έμαθα τα Turks and Caicos Island (https://goo.gl/Q6p4Cv). 😛
Όσο ζεις, μαθαίνεις τελικά!

Gvirginia

@Nick
Κοίτα, ή ταχύτητα που λένε οι πάροχοι είναι σε Mbps (Mega-Bits-per-second) όμως όταν κατεβάζεις αρχεία κτλ σου δείχνει την ταχύτητα σε MB/s (Mega-Bytes-per-second). Το ένα Byte (μπάιτ) “περιέχει” 8 Bits (μπίτς) άρα διαιρώντας την ταχύτητα που σου δίνει ο πάροχος με 8 παίρνεις την ταχύτητα που σου δείχνει ο browser/πρόγραμμα.
Τώρα καλά σου λέει ο φίλος σου, αντί για 8, γίνεται ένα χοντρόκομμα με 10% έτσι ώστε να είσαι πιο κοντά στην πραγματική ταχύτητα (όλα τα προηγούμενα είναι θεωρητικά) μιας και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα όπως πόσα άτομα κατεβάζουν συγχρόνως, αν έχεις τίποτα να τρέχει από πίσω και να σου τρώει πολλή λίγη ταχύτητα κτλ..

manos.d

@Nick Η ταχυτητα που σου πουλανε ειναι MBit per sec και κατεβασεις σε ΜΒyte οποτε εχεις downstream 2,1 Mbyte per sec στη καλυτερη…Αναρωτιεμαι τη συζηταγες με το τεχνικο δηλαδη…Επισης το να εχεις τετοιες ταχυτητες για να μπενεις facebook ειναι λιγο τραγικο…

Αντώνης

Ο ΟΤΕ δινει 30 και 50 mbps. Τωρα ΟΣΟΙ εχουνε την οικονομικη δυνατοτητα να παρουνε αυτο το πακετο (που ειναι και λιγο ακριβο και κανουνε την καταλληλη συνδεση βεβαια), μπορουνε να πιασουνε αυτες τις ταχυτητες. Εγω που ειμαι Ηλιουπολη ας πουμε πληρωνω για 30 και εχω 30. Αυτο το τεστ μας εχει βαλει εκει που μας εχει βαλει οχι επειδη δεν εχει την δυνατοτητα ο οτε να πιασει μεγαλυτερες ταχυτητες, επειδη δεν μπορουμε εμεις. Οποτε εγω μας βαζω καπου στην 7η θεση με βαση τον παροχο

Υ.Γ Και 24 πιανονται πιστευω με την σωστη συνδεση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ

Παιδιά Μελίσσια Αττικής με ΟΤΕ VDSL 50 ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ εδώ και ενάμιση χρόνο πιάνω σταθερά 46 και κάτι download και 4,6 upload μέτρηση με ookla speed test πάντα.

Sot11

Όλοι παραλιακή παιδιά! Λόγω Ποσειδωνίου έχει τέτοιες ταχύτητες απο κει;

Paris Kts

Εγω παιδια απο Σκαλα Λακωνιας με OTE VDSL 50
Με μετρηση απο ookla πιανω
Download: 27.70 Mbps
και Upload: 2.40 Mbps
Μια χαρα για επαρχια νομιζω…

Alex

Κατερίνη με CYTA VDSL 35Mbps

Download: 34.7 Mbps
Upload: 3.0 Mbps

kostas52

Περιστερι με Wind ADSL 24Mbps
Download:0,7 με 1 mbps
Upload 0,6

Λεωνίδας.Α

Σέρρες : ΟΤΕ VDSL 50
Download :48.9
Upload :4.8

MANOS

Χίος OTE VDSL 50
Download : 5.59 MB/s

Μετρημένο με VUZE σε Torrent

Παναγιώτης

ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε όλο το forum ..όντως στη Σέρρες ειναι ετσι ..είχα hol και ΟΤΕ vdsl 50 και στις δυο εταιρίες ..ΕΣΥ φίλε μου στη σκάλα Λακωνίας να το κοιτάξεις το θέμα σου με τη γραμμή γιατι όταν έχεις 50 mgbs download η απώλεια ειναι περίπου 2 με 4 μεγαμπάιτ και όχι τόσο πολύ όσο έχεις ΕΣΥ ..και να πάω στα δικά μου τώρα .εχει 3 μήνες που έβαλα Ίντερνετ από μια ιδιωτική εταιρία με συνεργασία φυσικά από τη Βουλγαρια και πιάνω 100mgbs ειναι λίγο ακριβή αλλα δεν έχω πέσει ποτέ κάτω από τα 99 ..και όταν είχα πάει να ρωτήσω μέχρι πόσα mgbs γραμμή έχετε να μου δώσετε ..μου απάντησαν μέχρι 300 ..με ιδιόκτητο ΔΥΚΤΙΟ οπτικών γραμμών ..

sanegain

Η Ρουμανία με 60 mbps Μόνο σε εμένα έκανε τρομερή εντύπωση?

Manolis Gkogkolos

Άλλο Mbit άλλο MByte ρε παιδιά μη μπερδεύεστε. Mbit σου πουλάνε, σε MByte τα μετράς εσύ.

edd

@sanegain, ίσα ίσα που θα ήταν παράξενο να έχει χαμηλές ταχύτητες. Η διαφορά κόστους να εγκαταστήσεις γρήγορο δίκτυο με το να εγκαταστήσεις αργό δεν είναι μεγάλη. Το μεγάλο συνολικό κόστος έρχεται όταν πρέπει να αντικαταστήσεις ήδη υπάρχον δίκτυο με πιο γρήγορο. Πολλές χώρες όπως η Ρουμανία ή η Βουλγαρία δεν είχαν δίκτυο νωρίτερα, οπότε όταν εγκατέστησαν, έβαλαν σύγχρονων προδιαγραφών. Οι χώρες που είχαν από παλιά δίκτυο, δε μπορούν να το αναβαθμίζουν κάθε τρεις και λίγο. Στην επαρχία στην Ελλάδα τοποθετούν οπτικές ίνες εδώ και κάποια χρόνια. Είναι χαμηλές οι ανάγκες και είναι πολύ πιο εύκολο στην τοποθέτηση απ ότι σε μια μποτιλιαρισμένη μεγάλη πόλη. Ο λόγος που ακόμα έχει μείνει στα 10-15 mbps (τελευταία φορά στο πατρικό μου τόσο ήταν-Πύργος Ηλείας) είναι γιατί δεν υπάρχει υποστήριξη από τους παρόχους. Παλιότερα με την Tellas είχε ο πατέρας μου 12mbps (όταν εγώ Θεσσαλονίκη είχα 5), αλλά επειδή το κέντρο της Tellas ήταν σάπιο,για πολύ λίγες γραμμές και με “ανταπόκριση” από Αθήνα, 6 με 11 το απόγευμα δεν είχε ίντερνετ. Γενικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις επενδύσεις των παρόχων αλλά και του ΟΤΕ. Και φυσικά πολύ μεγάλο πρόβλημα οι ταχύτητες upload. Πληρώνεις vdsl και έχεις χαμηλότερο upload από 3G. Απλά απαράδεκτο για μένα… Συνέχεια »

gt77

Μελἰκη Ημαθἰας η γραμμη μου συμφωνα με τον ΟΤΕ βγαζει 19 ενω με το speedtest στο κιν μου βγαζει 16-17 πιστεὐω ειμαι καλα..με upload 2mbs

Mrk

Συγνωμη ρε παιδια εγω δλδ που εχω 24αρα και πιανω με το ζορι 12 Mbps και απο τον οτε δεν απεχω ουτε 400 μετρα τι παιζει;;; το download παντως ειναι 1.5MB/s :-3 βλεπω αλλα σχολια που λενε ξερω γω απεχω 600 μετρα απο οτε και πιανω 19!!! Ελεοςςςς!! Γιατι να ειμαι τοσο ατυχος

Νίκος

Έχω την εντύπωση ότι στίς πρώτες χώρες δηλώνει η έρευνα το ανώτατο όριο ίντερνετ και στίς υπόλοιπες χώρες τον μέσο όρο που δηλώνουνε. Δεν νομίζω να υπάρχει μέσο ίντερνετ στην Ρουμανία 60 mbps. Το 104 της Σιγκαπούρης έχω την εντύπωση ότι είναι το ανώτατο, σαν το 50 VDSL το δικό μας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όλοι οι Σιγκαπουριανοί έχουνε 104 mbps και όλοι οι Έλληνες 9. Επίσης δεν καταλαβαίνω σε τι χρησιμεύουνε τα 50 και τα 100 mbps σε έναν χρήστη, είχα κάποτε στο πανεπιστήμιο τεράστιες συνδέσεις. Στο ίντερνετ παίζει ρόλο η ιστοσελίδα και όχι η σύνδεση που έχεις στον υπολογιστή σου, όπως και ο Server για την ταχύτητα του κατεβάσματος. Ας πάμε όμως για παράδειγμα στους Private Trackers. Οκ, κατέβαζα κάποτε με 3,5 mb το δευτερόλεπτο. Και; Ήθελα 5 μέρες μετά ανέβασμα για να διατηρήσω ενα αξιοπρεπές ράτιο του 0.7, οπότε πιο το νόημα; Τι κατέβαινε σε 1 ώρα το παιχνίδι τί σε 3 ώρες, το ίδιο ακριβώς ήτανε, οπότε και δεν τρελένομαι εγώ για τις δήθεν μεγάλες ταχύτητες. Τα 17 mbps μου φτάνουνε και μου περισσεύουνε. Το θέμα είναι μόνο το Upload.

Jim

Όσο αφορά το mobile internet, το σίγουρο είναι ότι συγκεκριμένη εταιρία (με πολύ καλές τιμές, άρα προτιμητέα από πολύ κόσμο) με χάλια σήμα “ρίχνει” το μέσο όρο της Ελλάδας:

https://www.netindex.com/mdownload/2,22/Greece/#isp_big

https://www.netindex.com/mupload/2,22/Greece/#isp_big

https://www.netindex.com/mdownload/2,22/Greece/

ΘΟΔΩΡΗΣ

FTTH https://www.speedtest.net/result/4117271022.png
ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
Forthnet

dimitra

μου φαίνεται η η γερμανική θυγατρική της deutsche telekom οτε δεν επενδύει καθόλου λεφτά στην Ελλάδα και για αυτό σε θέματα ταχυτήτων είμαστε τόσο δεύτερη από το τέλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Nova

Νέα προγράμματα κινητής Nova Family: Μεγαλύτερη οικονομία για όλη την οικογένεια

Η Nova, με τα προγράμματα Nova Family, δίνει σε κάθε μέλος της οικογένειας , τη δυνατότητα να απολαμβάνει τεχνολογία αιχμής στην καλύτερη δυνατή τιμή.

Internet Twitter

Χ: Θα εφαρμόσει μικρή χρέωση στους νέους χρήστες για να αλληλεπιδρούν

Η πλατφόρμα μέσων κοινωνικής δικτύωσης X θα αρχίσει σύντομα να εφαρμόζει σε νέους χρήστες «μικρή χρέωση» για τη δημοσίευση περιεχομένου κ.α.

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Internet YouTube

Youtube: Αμφιλεγόμενος ο νέος σχεδιασμός για αναπαραγωγή βίντεο σε desktop

Το YouTube είναι από τις καλύτερες εφαρμογές ψυχαγωγίας αλλά έχει πάρει αμφισβητήσιμες αποφάσεις στο κομμάτι της παρουσίασης περιεχομένου.