Galaxy S II vs. HTC Sensation, Ποιο τραβάει καλύτερο βίντεο Full HD

Κρατάμε στα χέρια μας τα δύο ισχυρότερα smartphones της αγοράς Samsung Galaxy S II και HTC Sensation και δοκιμάζουμε τις δυνατότητες της κάμερας 8 Megapixel κατά τη διάρκεια λήψης βίντεο 1920×1080 pixels. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα, σε νυχτερινό περιβάλλον, με συννεφιά και κάτω από τον ήλιο. Δείτε τα αποτελέσματα.

• Το Samung Galaxy S II τραβάει βίντεο με υψηλότερο bitrate, τα αρχεία είναι MP4 και έχουν μεγάλο μέγεθος. Έχει ένα LED flash, δεν έχει στερεοφωνικό ήχο και δεν μπορεί να ζουμάρει όταν τραβάς Full HD video.
• To HTC Sensation τραβάει βίντεο με χαμηλότερεο bitrate, τα αρχεία είναι 3GPP και έχουν μικρό μέγεθος. Έχει διπλό LED flash, στερεοφωνικό ήχο, και μπορεί να ζουμάρει όταν τραβάς Full HD video.

Τα βίντεο είναι πρώτα του Samsung Galaxy S II και ακολουθεί του HTC Sensation.

Screen capture από τα βίντεο.
, Galaxy S II vs. HTC Sensation, Ποιο τραβάει καλύτερο βίντεο Full HD

Screen capture από τα βίντεο.
, Galaxy S II vs. HTC Sensation, Ποιο τραβάει καλύτερο βίντεο Full HD

Screen capture από τα βίντεο.
, Galaxy S II vs. HTC Sensation, Ποιο τραβάει καλύτερο βίντεο Full HD

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των αρχείων βίντεο στην περίπτωση της νυχτερινής λήψης.

Samsung Galaxy S II
Dimensions: 1920×1080 pixels
Codecs: H.264, AAC
Audio Channels: 1
Total bit rate: 14.219
Kind: MPEG-4 movie
Size: 86.8MB

HTC Sensation
Dimensions: 1920×1080 pixels
Codecs: H.264, AAC
Audio Channels: 2
Total bit rate: 7.807
Kind: 3GPP movie
Size: 48.3 MB

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

45 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manos p.

Για εμενα το Sensation καταστρεφει το S II στο βιντεο αλλα και στις φωτογραφιες.Ειναι πιο ποιοτικες απο το SII

loukas

Htc Rules again

george

τα χρωματα στο htc νομιζω ειναι καλυτερα αλλα το bitrate δν συγκρινεται με του galaxy. +1 το s2

thanasis

Αν και μου αρεσει περισσοτερο το sensation το galaxy s2 ειναι πιστευω κατα πολυ καλυτερο!!!

Ανδρέας

To Sensation φαινεται να εχει αρκετα καλυτερη εικονα αλλα βλεπω οτι εχει λιγοτερα fps σε σχεση με το galaxy S II

Spiros

το HTC ειναι φανερά καλυτερο………..

Γιώργος

Νομίζω και εγώ το htc είναι καλύτερο.

dimitris-evia

ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΩΝ 200 ΕΥΡΩ (ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΙΠΑ…)
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ…ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΤΟ LG P500 ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ 2.3 ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ?

giannis

Ομολογώ πως δν το περίμενα αλλά το sensation στην κάμερα τουλάχιστον κερδίζει με διαφορά(και στο sense κατα τα άλλα νομίζω προτιμώ gs2)

Χρήστος

Τι είναι το bitrate ρε παιδια;

jivaras123

Κώστα με έβαλες σε τεράστιο δίλιμα. Είχα καταλήξει στο Samsung Galaxy S 2 αλλά μετά απο αυτό το Video θα το σκεφτώ πολύ καλά ποιό θα επιλέξω!

Makister

τσκ τσκ τσκ…… μαγεύεστε από τα φρου φρου κ τα αρώματα…..αλλά το htc πάσχει από bitrates…… όταν κουνιέται η εικόνα είναι σαν είμαι στο 4G στο Allou Fun Park…… σόρρυ, αλλά το Samsung του ρίχνει κεφάλι.

Παπανικολαου Νικολαος

Κι εγω πιστευω οτι το htc sensation ειναι καλητερο
Κωστα με ποσα bitrate τραβαει το καθενα
ρωταω γιατι υπαρχει η εφαρμογη lg camera που ανεβαζει τα bitrate
και αλαζει το forma kai to encoder απο 3gpp σε mp4. δεν γνωριζω αν δουλευει
στο sensation και στο s2.

Παπανικολαου Νικολαος

περιμενουμε και το βιντεο με το sensation…..

Nikos

Παιδια μην λεμε οτι θελουμε.Κοιταξτε τα πρωτα βιντεο τη στιγμη με τισ ομπρελες και γενικα προσεξτε ποσο μεγαλη διαφορα υπαρχει στα χρωματα για να μην μιλησω για το bitrate.Σε αυτα τα βιντεο δεν μπορεις να καταλαβεις απολυτα τη διαφορα αλλα το gsii ειναι πολυ ανωτερο ειδικα σε πιο φωτεινες ληψεις.Το λεω γιατι το εχω και αν δεν το διαβαζα ποιο ειναι ποιο δεν θα καταλαβαινα οτι αυτο ειναι το κινητο μου…

Retrob

Γιατί εγώ νομίζω , αντίθετα με τον Κώστα ότι έχει στερεοφωνικό ήχο? Ούτως η άλλως χρησιμοποιεί 2 μικρόφωνα για να καταγράψει video .

ghad21

πρεπει να εισαι πολυ κολλημενος για να μην πεις οτι το σ2 ειναι κλασεις ανωτερο εκτος απο τον ηχο.Οσο για φωτο ειναι να γελας ειναι ετη φωτος καλυτερο το σαμσουνγκ προκαλω οποιονδηποτε για συγκριτικο απο κοντα.

fred

Δεν με πολυενδιαφερει η κάμερα στα κινητά.αξιοπρεπεστατα είναι κ τα 2.

Petros Nikolopoulos

Το Sensation πιστεύω και εγώ ότι στη λήψη βίντεο είναι καλύτερο…το SG2 σε αρκετά σημεία θόλωνε πάρα πολύ η εικόνα κάτι που με χάλασε απίστευτα…

mihalis

παιδια το SGS2 ηθελα να παρω αλλα βλεπω μεγαλη διαφορα στο video.Τα χρωματα πολυ πιο ζωντανα και με στερεοφωνικο ηχο,ασε που με ιδια αναλυση video πιανει το μισο χωρο στο HTC.Περιμενουμε κι’αλλα συγκριτικα για ν’αποφασισουμε…

Tsints

@ dimitris-evia: Περιμένουμε την αναβάθμιση σε 2.3 για το LG Optimus One. Ίσως είναι διαθέσιμη στον επόμενο μήνα. Εγώ επειδή δεν μπορούσα να περιμένω, του πέρασα την 2.3 Cyanogen Rom 6.5.4 και Franco Kernel 16 από XDA. Το κινητό πετάει πραγματικά.. δεν τρώει καθόλου κολλήματα όταν ακουμπάς την οθόνη, το scrolling στα μενού και στο ιντερνετ είναι πολύ πιο smooth και γρήγορο, και τα παιχνίδια τρέχουν άψογα (πχ Angry Birds). Στο quadrant το βγάζει γύρω στα 1250, πάνω από Galaxy S, HTC EVO και Moto Droid X.

On Topic: To HTC φαίνεται να έχει καλύτερα χρώματα, αλλά το S2 έχει περισσότερα FPS και μάλλον καλύτερο ήχο.

lol

με μια ματια στο xda θα βρειτε ενα ενδιαφερον .απκ για το σ2 που φτιαχνει κατα πολυ τη καμερα

Gc

Αν ενδιαφερεστε τοσο πολυ για καμερα παρτε ενα Ν8 ειναι ετη φωτος μπροστα και απο τα 2
Οσο για το 1080p που τραβανε και τα 2 απλα LOL
Αν επρεπε να διαλεξω παντως λογο χαλια frame rate στο HTC θα επελεγα το S2

konsoulito

Κι εγώ που νόμιζα ότι ολόκληρη Sasmsung θα έχει κάνει καλή δουλειά στη λήψη φωτογραφιών και βίντεο! Μακράν καλύτερη η κάμερα του HTC Sensation και ξεχωρίζει, δε μιλάμε για λεπτομέρειες στον τομέα αυτό.

sxat

Καταρχας απλως να πω για τα γατακια που κανουν τους εξυπνους εδω μεσα, οτι ειμαι cameraman απο τη NOVA χειριζομαι επαγγελματικες καμερες της sony canon και της panasonic ειμαι κατοχος Sony HVR-Z7E και μιας SLR Canon eos 5d mkii που αν μη τι αλλο τραβανε εκπληκτικο βιντεο αναφορας… Ρε τι γκαβωμαρα ειναι αυτη που εχετε ολοι..!!! το βιντεο του samsung τουλαχιστον στο θεμα του χρωματος ειναι πιστο με τα χρωματα των παραπανω μηχανων που ανεφερα, το bitrate αν και οχι τελειο (αλλωστε φυσιολογικο για κινητο) που παλι καλα που ειναι τοσο καλο και δεν κουραζει τοσο, οταν κανεις δεξια αριστερα γρηγορα με τo φαινομενο Jelly που ειδικα στο htc ειναι για κλαματα λοιπον για να βαλουμε τα πραγματα στη θεση τους στο θεμα εικονας βιντεο και φωτογραφιας μακραν μπροστα το SII μονο στον ηχο του βιντεο ειναι καλυτερο το htc που και σ’αυτον τον τομεα με ενα root στο SII o ηχος γινεται 192kbps stereo και 48khz οπου και παλι λοιπον βεντουζα……αντε γινατε ολοι γνωστες εδω μεσα, και οποιος αμφιβαλει τον προκαλω για τεστ διπλα διπλα

psilos

αισθητά καλύτερο το htc αλλά το sg2 έχει 1 giga ram και 2 mp μπροστινή κάμερα…..όπως και να το κάνεις είναι μεγάλη η διαφορά σε αυτό…..

333Mbs

sxat εισαι Θεος !!Συμφωνο απολυτα μαζι σου !!Κωστα κανε και κανενα αλλο VS μας τρελανες με τα συγκεκριμενα ……..

tasos

ok,παντως εμενα με το ματι, βλεποντας, το htc ειναι καλυτερο, και με το ματι θα κρινω αν μαρεσει το βιντεο και η εικονα.

NikosVolos

Εγω θα κρινω με το δικο μου ματι χωρις να ειμαι γνωστης οπως ο φιλος @sxat.Ειδικα το βραδυ εχει πολυ καλυτερη ευκρινεια το HTC και γενικοτερα μου αρεσε περισσοτερο η ποιοτητα της εικονας του σε σχεση με το S2.Kαι οσο για το οταν κανεις δεξια αριστερα γρηγορα παλι πιο “πιστη” εικονα μου φαινεται του HTC,δεν χανει την ευκρινεια της τοσο οσο του S2.

ΠΑΥΛΟς

Μην τρελαθούμε κιόλας,λέγαμε για τους fan boy της aplle αλλά εσείς της htc τους ξεπερνάτε,τραβάει καλύτερο βίντεο το htc?Μακράν καλύτερο το βίντεο του samsung παρόλο που δεν μου αρέσει τόσο πολύ σαν κινητό απο θέμα κατασκευής,ας είμαστε τουλάχιστον αντικειμενικοί και σε κάτι, επιτέλους.

Και για να μην δημιουργώ λάθος εντυπώσεις στο κάτω κάτω κανένα από αυτά τα δείγματα βίντεο δεν αγγίζει το fullhd γιατί όσο και να το κάνουμε για να τραβήξεις fullhd χρειάζεσαι τουλάχιστον μεγαλύτερο φακό.

Γιωργος

Θα συμφωνησω κι εγω με τον @sxat! Στο σαμσουνγκ τα χρωματα ειναι οπως πρεπει να ειναι, με λιγα λογια φυσιολογικα. Στο htc προφανως περνανε απο επεξεργασια η κι εγω δε ξερω τι, και ναι μεν φαινονται πιο ζωντανα αλλα δεν ειναι αυτα που βλεπεις με τα ματια σου.
Δειτε το βιντεο με τη συννεφια στην παραλια ,στο 0.15 (θαλασσα και ουρανος) και στο 0.35 (θαλασσα ουρανοσ και δεντρα) και στα δυο βιντεο και καντε παυση. Η διαφορα ειναι φανερη , στο σαμσουνγκ τα χρωματα φαινονται γηινα, στο htc ειναι το κοντραστ ανεβασμενο. Ενας ερασιτεχνης φωτογραφος και κατοχος htc !

Γιωργος

contrast και saturation !

ΙΩΑΝΝΗΣ

παιδιά πιο κοντά στα πραγματικά χρώματα είναι το samsung τα χρώματα στο htc είναι κορεσμένα

παναγιωτης

με διαφορα sensation…πολυ καλα χρωματα,καθαρη εικονα!

maria

για σας παιδιά πρόσφατα απέκτησα ενα samsung γαλλαξια 2 αλλα με ενδιαφέρει ο ήχος υπάρχει κάποιος τρόπος να τον βελτιώσω? πχ απσ κάτι? ααα επίσης να πω καλό θα ήταν να τα δείτε απο κοντά τα κινητά για να κρίνετε την ποιότητα της κάμερας στα βίντεο φαίνετε καλύτερο το htc με μια πρώτη ματιά λόγο ζωντανών χρωμάτων αλλά μετά απο λίγο αρχίζει να σε κουράζει… δεν έχω δει απο κοντά το htc αλλα ο γαλαξίας που έχω τραβά καλύτερα βίντεο απο αυτα που είδα εδω. και για να τονίσω κάποιες λεπτομέρειες πρώτο βίντεο πρώτη φοτο προφανώς τα δέντρα δεν ειναι πορτοκαλί ειναι??? δεύτερο βιντεο δεύτερη φοτο δεν εχω δει μουσταρδοκίτρινο βραχο ποτε εσείς??? τρίτο βιντεο τρίτη φοτο ειχα την εντύπωση πως η θάλασσα εχει ενα γαλαζοπράσινο η αντε γαλάζιο χρώμα αλλα μαλον το htc εχει αντίθετη γνώμη απο εμένα αυτο επιμένει να την θέλει μοβ… και τέταρτο και τελευταίο ποτε βγαλανε λιλά άσφαλτο?? αυτα παρατήρησα.

Αντώνης

τα video ειναι ανεβασμενα σε χαμηλη αναλυση και τα original files δεν ειναι διαθεσιμα για download.
Σε περιπτωση που δεν το ξερεις το vimeo στα δωρεαν μελη του επιτρεπει μονο 2 hd videos τη βδομαδα, τα υπολοιπα ανεβαινουν σε χαμηλη αναλυση

Τουλαχιστον κανε διαθεσιμα τα original files αλλιως η ολη συγκριση ειναι μαλλον ατυχης

Κώστας

Το HTC τραβάει καλύτερα και απορώ πως γίνεται αφού τραβάει σε 3GPP και έχει μικρότερο μέγεθος από το βίντεο του Galaxy… 😛 τέλος πάντων μια κόντρα με Nokia N8 τα βάζω και τα 2…εγώ με 720p και αυτά με 1080 😛

Silender

HTC και από μένα.

tryf3

Aπαραδεκτο το framerate του ΗΤC. Με διαφορα καλυτερο το samsung. Καλα εκει στην htc θα βγαλουν καμια φορα κινητο με σωστη καμερα;

Ceron

Nokia N8 και ειστε πισω χιλιομετρα

Αντωνης

Με λιγο ψαξιμο στο XDA οπως ειπαν και αλλοι το S2 γινετε και καλυτερο στον ηxo αλλα και στο bitrate να φτανει τα 32mbit γιατι το ΙΟ path του S2 ειναι κατα πολυ ανωτερο απο του Sensation. Χωρις κοψιματα στο video. Lgcamera δυστυχώς δεν δουλεύει στο S2 αλλά εχω ηδη μιλησει με τον Dev και το ψάχνει… Οσο για τα χρωματα πιστευω οτι στο S2 ειναι ποιο αληθινά. Δεν με εχει πληρωσει η Samsung παντα ειχα HTC αλλα παιδες αυτην τη φορα η Sam εκανε καλη δουλεια…

sxat

Γατακι Ceron εχω και τα δυο και Ν8 και galaxy SII και κανεις τεραστιο λαθος,,οντως εχει πολυ καλο βιντεο το νοκια αλλα εχει εντονο προβλημα σταθεροτητας το βιντεο του,αφενως οταν κινησε εχει φαινομενο JELLY οπως προανεφερα, προβλημα σαν του htc Kαι μην πιανεις στο στομα σου τον θεο που λεγεται Galaxy διοτι που παει η κακομοιρα η νοκια με 680mhz επεξεργαστη και 720p 25fps βιντεο χωρις autofocus κοντρα στο θηριοδες dual core 1.2ghz me 1080p και 30fps και autofocus!!. Εκτος αυτου η νοκια απο τη samsung παιρνει οθονες βεβαιως περασμενης τεχνολογιας (απλη amoled) διοτι ενοειται κραταει το καλυτερο μονο για την ιδια γι’αυτο ηγειται εδω και τοσο καιρο…Να μη λεμε λοιπον οτι μπουρδα μας κατεβει….

Ironwolf

Μαλλον ο φακος του Galaxy S2 ειχε δαχτυλιες γιατι κατι αλλα video που εχω δει ειναι crystal clear

jivaras123

Για εμένα το καλύτερο είναι το Samsung Galaxy S2 αποδίδει πιο ρεαλιστική εικόνα παρόλο που το HTC Sensation έχει πιο έντονα χρώματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.