iPhone 6, πληροφορίες για μόλις 1 GB RAM

Όσο πλησιάζουμε στον Σεπτέμβριο όλο και περισσότερες πληροφορίες διαρρέουν για το επερχόμενο iPhone 6 για το οποίο έχουμε ακούσει ότι θα βγει σε δυο εκδόσεις, ότι θα έχει οθόνη με επικάλυψη από ζαφείρι, έχουμε ακούσει για την μπαταρία του και πολλές άλλες πληροφορίες.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τη νέα πληροφορία το iPhone 6 θα διατηρήσει το 1GB RAM όπως το iPhone 5 iPhone 5s, τη στιγμή που οι Android συσκευές κινούνται στα 2GB RAM και μέσα στο έτος αναμένονται να φτάσουν στα 4GB. Ωστόσο οι iOS συσκευές αν και είναι πίσω από τις Android, τα πηγαίνουν αρκετά καλά στο multitasking. Η Apple συνηθίζει να κάνει upgrade στη RAM από γενιά σε γενιά – 128MB για το iPhone 3G, 256MB για το iPhone 3GS, 512MB για το iPhone 4 και 4S και 1GB για τα iPhone 5, 5c και 5s.

Aν και το παρακάτω έγγραφο λέγεται ότι είναι εκ των έσω, δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι, αλλά δεν μένουν και πολλές μέρες μέχρι την 9η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο δεν είναι διόλου απίθανο να δούμε την 4.7 ιντσών και την 5.5 ιντσών έκδοση, να έρχονται με διαφορετικές RAM.

iphone 6 1gb ram, iPhone 6, πληροφορίες για μόλις 1 GB RAM

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

161 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αρης

Η ραμ ειναι πιστευω μια ιδεα οταν το λειτουργικο ειναι καλο. Το ios ειναι πανάλαφρο και παλι με ενα giga θα πεταει αυτα να τα βλεπει το αντροιντ που με τρια λαγγαρει!!!!

Koulis

Απλά γελοίο άμα είναι αλήθεια κάτι τέτοιο. Όσο καλά και να τα πηγαίνει με 1 gb ram πρέπει σε αυτή την εταιρεία να κατανοήσουν και την οποία εξέλιξη που υπάρχει. Αλλιώς όσο πρόβατα και να παραμένουν μερικοί που είναι υποστηρικτές κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν και αυτοί. Εξάλλου και τα πρόβατα κάποια στιγμή ξυπνάνε. Το ελπίζω.

Zach

Φαντασου ποσο μπροστα ειναι.. Που θα παταει ολο τον ανταγωνισμο με 1gb!

NIk

1 φτανει κ περισσευει!

με 2- 3 το αντροιντ δεν υπαρχει συσκευη που να μην λαγκαρει παγωνει.. κ συννεφο τα bugs!

momo

@Nik,εχεις Nexus 5?Γιατι εγω εχω Nexus 5 και ειμαι φανατικος Wphonaκιας αλλα μην λες οτι σου ερθει πριν το δοκιμασεις 😉

Koulis

Όλοι λέτε κολλάει το android κολλάει το ένα κολλάει το άλλο. Είπα πως εντάξει μπορεί να πηγαίνει σφαίρα και να είστε πλήρως ευχαριστημένοι οι φαν της εταιρείας. Με την ίδια λογική όμως ρε μάγκες και η τηλεόραση της γιαγιάς μου πετάει και δείχνει τέλεια και είναι 20 ετιασ και είναι Κόμπλε με αποκωδικοποιητή. Αυτό σημαίνει ότι είμαι χαζός που έχω πάρει εγώ μια full hd? Η τεχνολογία προχωράει και η εταιρεία του Αδάμ μένει πίσω.

Loki

@ΝΙκ
Έχεις δουλέψει με Nexus 5, Galaxy S5 και HTC One M8?
Τα είχα όλα (εδώ και 3 μήνες το Μ8) και δεν κολλάει τίποτα.
Μάλλον έχεις να πιάσεις android από εποχή gingerbread.
Φιλικά.

nikosx

Μα τι να την κανουν την πολλη ram οι ios συσκευες ? το λειτουργικο ειναι τοσο απλο τοσο smooth…εδω ειμαι κατοχος nexus 5 εδω και 7 μηνες και με 2gb ram τετρ.επεξ. 2.2Ghz+++ και μπορει να τα πηγαινει αρκετα καλα στο θεμα του λειτουργικου (εχει ψιλοκολλησει 2-3 φορες με πολλες εφαρμογες ανοιχτες) αλλα οχι σαν τα ios..ios the best 😀

Koulis

Nikosx οκ ρε λεβέντη γιατί δεν πας τότε να τελειώνουμε στις iOS crazy smartphone συσκευεσ?Πήγαινε εξάλλου το ανδροιδ κολλάει. Μην τρέξε κρασί φιλαράκι. Εξάλλου την τη θες την πολλή ram? Δεν χρειάζεται. Όπως και την μπαταρία που θα έχει. Τι την χρειάζεσαι. Εξάλλου έχεις δίκιο. Tα iPhone είναι πολύ smooth όταν μπαίνεις facebook.

Spyros

@loki φίλε για nexus συμφωνώ από λιτά το κινητό φυσάει το m8 όχι και τόσο θα έλεγα μέτρια αλλά ρε παιδιά αυτό το s5 πως λαγκαρει έτσι ; Πραγματικά η κάτοχοι του πως την παλεύουν ; Τα δοκίμασα όλα σήμερα στο public και το μόνο που ξεχωρίζει ειναι το nexus και το g3

spazyjay

Ειμουν σιγουρος τι να το κανει παραπανω απο 1γιγα πεταει το iphone και αλλα.τα ιδια λεγατε με τις 4ιντσες οθονη δεν θελει παραπανω κλπ.σας εχω βαρεθει με την ιδια καραμελα.οαα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια

Nickolas

Ίσως και να μη χρειάζεται το ios αυτή τη στιγμή πάνω από 1GB Ram, όμως προσωπικά επειδή δεν αλλάζω κινητό κάθε εξάμηνο θέλω μια συσκευή να έχει διάρκεια και το μόνο σίγουρο είναι οτι σε μελλοντικές αναβαθμίσεις του λειτουργικού θα χρειαστεί την παραπάνω μνήμη.
Επειδή όμως πρόκειται για πληροφορίες δε ξέρουμε αν ισχύει τελικά αυτή η είδηση.
Πάντως δε βλέπω το λόγο να μη βάλουν έξτρα μνήμη, ειδικά στις τιμές που δίνει η Apple τα κινητά της, εκτός και αν τη φυλλάνε για το 6S :p

Nio

Άμα φτάνει το 1gb ram….
Και το Mac OS είναι καλό λειτουργικό αλλά του βάζουν τα πάντα μέσα. Αφήστε λοιπόν τις δικαιολογίες και πληρώστε προπερσινες τεχνολογίες χαβιάρι όσο smooth και να τρέχει.

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Ποια κινητά με 2-3 γίγα ραμ κολλάνε??? Πείτε μας μερικά…Ναι σίγουρα το ΙΟS δεν χρειάζεται τόση ραμ ‘οσο το Αντροιτ αλλά στις εκατοντάδες συσκευές με αντροιτ θα υπάρχουν και μερικές δεκάδες άχρηστες. Oxι όμως τα ίσης ή και λίγο πιο κατω αξίας αντροιτ να κολλάνε… Η Μηλιά έχει μόνο 2 συσκευές, δουλέυει για πάρτη της οπότε λογικό να είναι πιο σμουθ το λειτουργικό της. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν θα χρειαστεί περαιτέρω αναβάθμιση στο hardware!

Gavros7

Τα Fanboys του Android τελικα εγιναν πιο φανατισμενοι κ απο της Apple. Οι περισσοτεροι δεν εχουν χρησιμοποιησει iPhone για πανω απο 15 δεπτερολεπτα κ εχουν γινει ολοι δικαστες….Ναι κυριοι ΚΟΛΛΑΕΙ κ ΛΑΓΚΑΡΕΙ το Android σε ολες τις συσκευες και με custom Roms,και ναι κ στις ναυαρχιδες με τα 10 GB Ram (ο Θεος να τις κανει…).Σας σοκαρα??? ΟΧΙ,ολοι το ξερουμε.Μονο το Nexus την παλευει αλλα αυτο ειναι πιο απλο κ απο Symbian. Μην υποστηριζετε τις συσκευες σας επειδη μισειτε την Apple. Ξεκολλατε…Εχω παρει ολα τα iPhones μεχρι το 5αρι κ τον τελευταιο εναμιση χρονο αλλαξα S4,G2 και Note 3. Τωρα εχω S5 κ περιμενω το iPhone 6 οσο τπτ αλλο. Τερμα τα Android για μενα…καλο το παραμυθι τους αλλα δεν εχει Δρακο!!! Το iPhone ειναι ακομα ετη φωτος μπροστα κ σε Software κ σε Hardware. Οπως επισεις κ τα iPads κ τα MacBooks παιζουν χωρις αντιπαλο. Δυστυχως,αλλα ετσι ειναι…Η Samsung ειναι μονο σαλια κ spotακια κ παιχνιδια εντυπωσεων.

Loki

Το HTC One M8 δεν κολλάει.
Απλά δεν κολλάει.
Το Sense είναι το μόνο πλήρως optimized custom UI για android.
Έχω αλλάξει τα φώτα στο κινητό και δεν ζορίζεται καν.
Εκπληκτική δουλειά σ’αυτόν τον τομέα.
Για Nexus 5 τι να πω…
Το καταχάρηκα τόσους μήνες που το είχα.
Δεν υπάρχει lag.
Το S5 έχει κάνει άλματα προόδου με το νέο TouchWiz.
Είναι πάρα πολύ καλό και σχεδόν lag-free. Έχει λίγα θεματάκια.
Αυτά που ομολογουμένως έχουν ένα lag, που το νιώθει ο χρήστης, είναι το Z2 και το G3 (λόγω οθόνης).

nikos

Αυτος που λεει οτι το s5 λαγκαρει εχω να του πω οτι συμφωνω αλλα θα του πω και κατι αλλο…αφου πηγε και τα ειδε απο κοντα οπως λεει εχει καμια σχεση η οθονη του s5 με ολον τον αλλων που μας ειπε;; απο το s3 και μετα ειναι αφταστα οσον αφορα οθονη…

Enzo

Καλά θα κάνει η Apple να το βγάλει με 1gb ram να μην μπαίνει και σε περιττά έξοδα! Άλλωστε οι χρήστες iphone είναι τόσο πρόβατα που θα το αγοράσουν οσο απαράδεκτο κι αν είναι!

nikosx

@Koulis 1) Στο ios θα πηγαινα μόνο όταν η Apple βάλει μπαταρίες μεγαλύτερης διάρκειας και μεγαλώσει τις ίντσες στα κινητά της..(μάλλον αυτο θα γίνει με το iphone 6) 2) Όντως φίλε μου η ram δεν χρειάζεται..μέχρι στιγμής.Τώρα δεν ξέρω αν χρειάζεται παραπάνω ram το iphone 6 μπορει και να χρειάζεται..άντε και να πάει 1,5gb ή 2 τα android γιατί να έχουν 3-4 gb ram(τόσο θα πανε μέσα στο 2015 μπορει και πιο νωρις…ήδη το note 3 έχει 3gb ram τετραπύρηνο επεξ. και συγκρίνεται με το iphone 5s που έχει 2πυρηνο επεξ. και 1gb ram?

Vlad

Αυτό που όλοι εδώ μέσα είναι απόφοιτοι του ΜΙΤ και ξέρουν τι είναι καλύτερο για το iOS και το iPhone καλύτερα από τους μηχανικούς της συσκευής πραγματικά με ξεπερνάει. Αν το iOS δουλεύει με 1GB, δουλεύει. Τέλος. Φανταστείτε τι κράξιμο θα έτρωγε η Apple που κοκορεύεται και φουσκώνει σαν το παγόνι για τα προϊόντα της αν δεν ήταν smooth το λειτουργικό με 1GB RΑΜ, θα την είχαν σταυρώσει την επόμενη μέρα κιόλας. Στην αντίπερα όχθη, μάλλον λέω μάλλον, κάτι παραπάνω θα ξέρουν οι μηχανικοί της Google και των εταιριών που χρησιμοποιούν Android και βάζουν κάθε χρόνο και διπλάσια RAM στις συσκευές τους. Μόνο, μην φτάσουμε τα Android να θέλουν περισσότερη RAM από τα Windows στο PC, θα γελάν και οι πέτρες…

nikos

Όλοι κράζετε την Apple(δικαίως βέβαια) αλλά όχι για το σωστό λόγο! Ναι αυτά που λένε τα isheep είναι αλήθεια, το ios και με 1gb ram τρέχει σφαίρα, όπως και τα Windows Phone με 512mb!Παρόλα αυτά η ms δεν το βρίσκει αυτό ως δικαιολογία και βάζει τετραπύρηνους με 2gb ram στα high end μοντέλα! Γιατί λοιπόν η Apple δεν κάνει το ίδιο? Για ενα πολύ απλούστατο λόγο.Αν το iphone 6 έχει 2gb ram με τις απαιτήσεις συστήματος του ios θα πρέπει να παίρνει ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ updates για μια 3ετια τουλάχιστον! Ετσι λοιπόν με τις ελάχιστες διαφορές που έχει το κάθε iphone με το επόμενο(touch id για παράδειγμα ανάμεσα σε 5&5s) δεν θα υπάρχει ουσιαστικός λόγος αναβάθμισης αφού το software θα είναι ολόιδιο! Ενώ αν η ram μείνει στο 1gb τότε η μηλοεταιρεία θα συνεχίσει την ομολογουμένως έξυπνη κίνηση με τα πετσοκομμένα updates και θα δελεάζει τα isheep να αγοράζουν κάθε φορά το ανηπέρβλητο iphone που θα τους πλασάρει! Πρέπει να το παραδεχτώ ότι έχουν μυαλό εκεί στην Apple, και αφού υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να ανοίξουν τα μάτια τους καλά κάνει και τους τα τρώει!

Τέλης Μπατακης

Αν υποθέσουμε ότι λέτε αλήθεια όλοι σας έχετε ξοδέψει περισσότερα χρήματα από έναν χρήστη iPhone τη χρονια που μας πέρασε…από που προκύπτει το isheep? Αν συνυπολογίσουμε ότι όποιος αγόρασε 4s έχει σημερινή έκδοση λειτουργικού που ακριβώς πιάστηκε κορόιδο ο χρήστης? Το ότι ακόμα και το 3GS είναι καλύτερο smartphone από το 80% των android που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή μόνο πρόβατο δεν σε κάνει να νιώθεις….

forneverarrow

Ρε παιδιά μη συγκρίνετε πάλι με Android. Το iPhone πετάει και προς το παρόν δεν χρειάζεται περισσότερα απο 1GB. Μην κοιτάτε στον κόσμο του Android που η RAM αποτελεί selling point! Για όνομα του θεού, χρειάζεται ένας χρήστης smartphone (όσο hardcore και να ειναι) 3GB ram?? Με 2 δουλεύεις laptop με Windows 8.1 άνετα! Ειδα πρόσφατα ενα S4 mini με 4.4.2 update, μια συσκευη με 1,5gb ram, και δούλευε νερό! Οπότε, όλα τα αλλα ειναι κόλπα για να πουλάνε συσκευη κάθε 6 μηνες.

Υ.Γ. IPhone 5s χρησιμοποιώ εδώ και μηνες και δεν έχω παράπονο. Ελπίζω μόνο να μη χρειαστούμε παραπάνω ram με το iOS 8 που έρχεται.

Δημήτρης

Έχετε κολλήσει με την ram Που δεσμεύει το λειτουργικό.Το ios 7 δεσμεύει από 220-430 mb ανάλογα την έκδοση του λειτουργικού ανα μοντέλο( ξεκινώντας απ την χοντροκομμένη έκδοση του iPhone 4 και πηγαίνοντας προς τα πάνω).η μαμά έκδοση κιτ κατ της google χρειάζεται έως 300+- λόγο πραγματικου όμως multitasking χρησιμοποιεί όση περισσότερη γίνεται απ τη διαθέσιμη για να τρέχει παράλληλα τις υπηρεσίες. Για παράδειγμα το Google now τρέχει συνεχώς για να έχεις ανανεωμένες τις πληροφορίες που έχεις επιλέξει ανα πάσα στιγμή σε αντίθεση με την siri ας πούμε που δεν έχεις τέτοιες δύνατοτητες παρά μόνο στιγμιαία για όσο έχεις ανοιχτή Την εφαρμογή,ρωτήσεις όλο. το ίδιο ισχύει για όλες τις εφαρμογές της apple Με αποτέλεσμα να υπάρχει συνεχώς αχρησιμοποίητο ram Που καθεται ενώ θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.Μερικές φορές βλέπουμε στα android phones τον μεγάλο όγκο ram Που χρησιμοποιείται εκείνη τη στιγμή,φρικαρουμε χωρίς λόγο και καταφευγουμε στα task killers,Κίνηση Που δεν έχει νόημα. το λειτουργικό από μόνο του αν ανοίξουμε ένα πολύ απαιτητικο παιχνίδι, θα απελευθερώνει από μόνο του βάση πρωτεραιωτητας ακριβώς όση ram χρειάζεται η εφαρμογή παίζοντας παίζοντας έξυπνα με τα tasks Που τρέχουν απο πίσω.μπορεί λοιπόν το kit να τρέχει νερακι με 1 gb Άλλα με τα μειονεκτήματα Που πει ανέφερα… Συνέχεια »

Δημήτρης

Πετσοκομμενη*(5η σειρά).
Ios7*(37 σειρά).
Συγγνώμη για το διπλό ποστ.

Georgos

Δεν χρειάζεται παραπάνω μνήμη το iphone , με τις παιδικές οθόνες 4-4.7″ και λειτουργικό που δεν υποστηρίζει widgets και multitasking και 1 GB είναι υπεραρκετό.

manolis

παιδιά έχω Note 3 και επιβεβαιώνω ότι κολλάει για 0,2 miliseconds, τρελό lag… μάλιστα έχω σκοπό να το πετάξω στα σκουπίδια…

Γενικά ΜΗΝ μπερδεύεται τις συσκευές των 50 ευρώ με Android με high end.. Και ΝΑΙ έχει lag και το iPhone και τα WP, στη μία περίπτωση απλώς αργεί να ανοίξει η εφαρμογή και στη δεύτερη περίπτωση των WP γράφει ότι φορτώνει…Αυτά δηλαδή δεν είναι lag;;; ή εννοείται όλοι το να ανεβοκατεβάζεις τον τηλεφωνικό κατάλογο πάνω κάτω συνέχεια;;;;

Φιλικά…

vagouras

Αυτοί που λενε οτι το ios θελει λιγη μνήμη και δεν τρέχει κτλ ,ή ειναι fanboys ,η χαμηλοτατου iq.

Ειχα 3gs και 4 .
Με την πρώτη αναβάθμιση άρχισαν να αργούν ,με επομένη να αργούν πολυ ,και τα δυο έγιναν ΠΟΛΥ πιο αργα απο μια απλη android συσκευή ,βασικά έγιναν σπαστικά ,κι επειδή τοτε δε πολυειχα θέμα με τα λεφτα ,απλα τα διαολοστειλα ,χωρις να τα υπερασπίζομαι σε διάφορα site δικαιολογοντας τα αδικαιολόγητα .

Οποτε φίλτατοι ,πριν βιαστείτε να πείτε αν ειναι αρκετή η ραμ ,και να ειρωνεύεστε ηλιθιωδως , πείτε στον εαυτό σας την αλήθεια ,και μετα πείτε τη και παραέξω.

Κυκλοφορούν τόσα χρονια οι συσκευές αυτές ,που ξέρουμε ολοι πλέον τα + και τα – .
Καλα τα + ,αλλα μη μας δουλεύετε οτι δεν υπάρχουν -.

Γιάννης σε λέω

@nikos συμφωνώ απόλυτα! Βασικά τα i-sheeps ενδιαφέρονται μόνο για φιγούρα. Αρκεί η συσκευή τους να διαθέτει το δαγκωμένο μηλαράκι και ο μήνας έχει εννιά. Δεν τους ενδιαφέρουν τόσο πολύ τα specs, όσο η επίδειξη και η καγκουριά. Γι αυτό και ψάχνουν απεγνωσμένα ελαττώματα στα Android, ελαττώματα που πολλές φορές δεν υπάρχουν ή έχουν ξεπεραστεί με την πάροδο του χρόνου, μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν την δίψα τους για επίδειξη και φιγούρα.

jimeco1990

Ακούω πράγματα που με κάνουν κ τρελενομαι …Κάτοχος ipad 4 και το safari στα 4 ανοιχτά tabs κ μ ανοιχτές αλλες εφαρμογές αρχιζει τα refresh …Το 1 gb ram με κράτησε να μην παρω το Air ελπίζω αυτη η φήμη ν μην βγει αληθινή…

andreas_frenzy

Επιτέλους είπε και κάποιος κάτι σωστό. @jimeco1990
Κάτοχος iPad air, στο safari μετά τα 3 tabs, αρχίζει τα refresh. Δοκιμάστε να κάνετε browsing με 7 ,8 tabs ανοιχτά να δείτε τι εφιάλτης είναι. Δεν μιλάω καν για αλλαγή μεταξύ εφαρμογών…
Αυτό για τους φωστήρες που ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζεται πάνω από 1gb ram….

prankster

Αρε γυφτοapple, θες και 64 bit με το παραμυθι τα 0.5 ram που μενουν φτάνουν για το 64 task sou. 2014 και ακομα αμα ειναι αληθινό (αν και απο την αρχη το πιστευα γιατί ειχαν κανει μια δήλωση οτο τα ram στα iphone ειναι υπεραρκετά) ανεβάζουν την τιμη 1000 ευρώ day one το 5s τώρα 1200 το 6. Αφου μένει στασιμη σε μερικα κομματια (οπως ram) επειδή δεν χρειαζεται οπως λενε ΤΟΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΛΟΙΔΙΟ iphone ας μην ανεβαζουν την τιμή καθε φορα 100 με 150 ευρω (για κοιταξτε καθε χρονο με χρονο την αυξουσα)

ΚωσταςD.

Η αναλυση της οθονης εχει ανεβει πανω απο hd. Το 1 γιγα ραμ αν εχει τελικως 1 γιγα θα ειναι προβλημα.

Χάρης

Μάλλον όσοι άσχετοι μιλάτε για το android δεν έχετε ιδέα και καλό είναι να σωπάσετε. 1ον δεν υπάρχει συσκευεί πλέον android που να είναι 4πύρινη και να κολλάει, 2ον. Το android έχει ενα σωρό πράγματα να τροποποιήσεις ενω το iphone όχι, 3ον ακόμα και τα windows phone με 512mb ram τρέχουν αλαγγάριστα οπότε μην το πέρνετε πάνω σας appleboys ότι εγω έχω 1gb ram και σας πηδάω. 4ον το δεν σας αναβαθμίζει την ram η apple όσο κι αν πιστεύεται ότι δεν σας χρειάζεται ενω η τεχνολογία προχωράει, σημαίνει ότι παει να σας πιάσει γι αλλη μια φορά κορόιδα, με ακόμη πιο μειωμένο κόστος παραγωγής γι αυτήν, κι εσεις θα σκάσετε τα γελοία 700-800 κατοστάρικα. Κολλημένα μυαλά που έχετε..

Αποστόλης Ρόδος

Τα Apple Fans έχουν γίνει Βασιλικότεροι του Βασιλέως…. ότι πει η Κυρα Apple είναι Νόμος και το καλύτερο στον πλάνήτη. Να σας κοροιδεύουν ψιλό γαζί σας πέρασε ποτέ από το μυαλό?

Ο 9χρονος γιός μου με iPad2 και iPod Touch 5th gen την έχει διαπιστώσει την διαφορά και ζητάει Android. Ενα παιδί 9 ετών.

Giannis

ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ANDROID!!! ΟΤΙ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ ΑΝ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ IPHONE ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Ted

Τελικά αποδεικνύεται ότι ο ένας έχει δανείσει λεφτά στον άλλο και έχει άποψη για το τί θα πάρει ο καθένας! Ρε ξεκολλήστε! Ότι θέλει και ότι μπορεί ο καθένας! Μην κατηγορείτε ανθρώπους για το τί συσκεύη έχουν στην τσέπη τους! Γίνεστε γελοιότεροι αυτών! Η Apple ακολουθεί μία ξεκάθαρη – marketing oriented- λογική που νομίζω ότι οι περισσότεροι κάτοχοι το γνωρίζουν. Είναι πιο πολύ lifestyle επιλογή και όχι βασισμένη σε απτά επιχειρήματα (π.χ. hardware). Η google πάλι αντιγράφει την microsoft του 2000 στα pc. (People oriented, a.k.a. ότι θέλει και μπορεί ο λαός). Δώσε επιλογές να καλύψεις όλες τις τσέπες. Όσο ηλίθιο θεωρώ το lifestyle στην επιλογή smartphone άλλο τόσο ηλίθιο είναι να αγοράζεις S5, G3 και τα λοιπά android flagship με 500+ ευρω, την στιγμή που υπάρχουν “κινέζοι” που κάνουν το 95% με το 30% της τιμής των πρώτων! Btw μην αγνοείτε ότι marketing oriented είναι και οι samsung και οι lg. Samsung κυνηγάει το “anti-apple” lifestyle και η lg το “anti-samsung” lifestyle. Ρεζουμέ; Όλοι τα ίδια σκατά είναι! Χέστε την ram και τα specs και δείτε τι πραγματικά χρειάζεστε! Αν θέλετε iPhone, OK! Αν πάλι S5 και πάλι ΟΚ! Απλά να θυμάστε ότι όλοι θα είσαστε σωστοι για κάποιους… Συνέχεια »

Giannis

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kVel

Διαβάζω τα σχόλια εδώ μεσα και βλέπω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είστε καθυστερημένοι χωρίς ζωή…

Σχετικά με το άρθρο το iPhone χρειάζεται παραπάνω ram και ας τρέχει σφαίρα και με 1 Gb ότι και να λέμε. Χρειάζεται γιατί στην συνέχεια μπορει να έρθουν εφαρμογές με περισσότερες απαιτήσεις και το 1 GB να μην αρκεί.

Και μην λέτε για πρόβατα όσοι αλλάζετε κινητά κάθε 6 μήνες…

pavlos

Ας τρέχει ότι θέλει.Θα δοκιμάσω μια θεοβαρη εφαρμογή και στο 6αρι και σε android και όποιο δουλεύει καλύτερα θα το πάρω

kVel

@Ted +1000000000

X

Κατά πρώτον το άρθρο δε λέει ότι σίγουρα θα έχει 1GB. Κατά δεύτερον το IOS είναι γενικότερα πιο Smooth και πιο σταθερό από το Android ενώ και το Appstore είναι καλύτερο από το Googleplay – Επιπλέον το Iphone είναι συσκευή που και την αξία της κρατάει και δεν θέλεις εύκολα να την αλλάξεις – Από την άλλη το Andoid είναι ένα λειτουργικό που διαρκώς ανεβαίνει ενώ και το επίπεδο του GooglePlay είναι πλέον αρκετά καλό τα παραπάνω GB Ram συνήθως τα απορροφάει το λειτουργικό και έτσι ουσιαστικά η διαφορές στην ταχύτητα υπάρχουν υπέρ του IOS μεν αλλά δεν είναι τόσο μεγάλες ώστε να απορρίψει κάποιος το Android. Εν ο λίγης η γνώμη μου για αγορά συσκευής είναι πως αυτή θα πρέπει αν επιλεγεί με βάση τις οικονομικές δυνατότητες για παράδειγμα αν είναι να δώσει κάποιος 500+ ευρώ για κινητό νομίζω ότι το IOS θα πρέπει να είναι μονόδρομος (Με εξαίρεση τους χρήστες που χρειάζονται οπωσδήποτε μεγάλη οθόνη για δικούς τους λόγους- ταινίες κτλ). Τώρα αν οι οικονομικές μας δυνατότητες είναι μικρότερες δηλαδή περίπου 300 ευρώ (όπως εγώ) τότε πιστεύω πως ένα Android πχ σαν το SamsungGalaxy S3 είναι ασύγκριτα καλύτερη επιλογή από ένα ας πούμε Iphone 4S! – Φυσικά όσο… Συνέχεια »

Gavros7

Εγω ενα πραγμα θα πω,αυτοι που εχουν τα Lagdroids και μισουν θανασιμα την Apple,οταν θα παρουν iPhone ή iPad ή Macbook,που θα παρουν καποια στιγμη δικο τους κ οχι του τυπου επιασα λιγο του γνωστου μου ή το ειδα στα Public κ τετοια,γιατι κ οι πιο κολλημενοι στο τελος,επειδη πανω απ’ολα τους αρεσει η τεχνολογια,εστω κ απο περιεργεια θα γινουν κατοχοι ενος iPhone.Τοτε τα ξαναλεμε…Καλα τα specs εντυπωσιασμου αλλα οταν πεσουν οι μασκες στην καθημερινη χρηση το iPhone ειναι αυτο που χαμογελαει πονηρα στο τελος…

Dimitrinho

Θα τα πουμε στις 9 σεπτεμβρη χαρειτε οσο μπορειτε μεχρι τοτε

fotis balopitas

Μονο 1gb ram .παρα που ειμαι λατρης της apple αυτο δεν μου αρεσε καθολου .Αρα το iphone 6 το μονο καινουριο που θα εχει θα ειναι η οθωνη των 4.7ιντσων .Μαλλον τελικα δεν θα παρω το 6 στις 4.7 ιντες

nikmour

Για να γελάσουμε λίγο, γιατί η βλ#&#%εια εδω μέσα από μερικούς χτυπάει κοκκινο. Είμαι σε ένα καφενείο με την κόρη μου και για να αφήσει υσηχο να διαβάσω εφημερίδα, έχω βάλει στο YouTube να βλέπει peppa, μέσω 4g. Στο διπλανό τραπεζάκι είναι μία κοπέλα με το κοριτσάκι της και νε ρωτάει γεμάτη έκπληξη τι είναι αυτό που βλέπουμε. Όταν της το εξηγώ, με κοιτάει και λέει “πω,πω τι φοβερό”. Τι τηλέφωνο είχε? IPhone. Δηλαδή πιστεύετε εδω ότι οι περισσότεροι που έχουν είτε android,iPhone και WP ξερουν(ή νοιάζονται) για την ram? Μούρη θέλουν να πουλήσουν. Τέλος το IOS Kai WP δεν χρειάζονται μεγάλη ram γιατί το multitasking δεν είναι ακριβώς multitasking (κάτοχος WP). Όσοι πιστεύουν το αντίθετο μάλλον παπαγαλιζουν ασυναίσθητα ότι ημιμαθώς πιστεύουν. Χαρειται τα smartphone σας και σταματήστε να γκρινιάζετε.

Kostas K.

Προφανώς και το Android χρειάζεται περισσότερη μνήμη από το Ios αφού έχει σοβαρό multitasking και όχι της πλάκας όπως στο ios. Χαρείτε λοιπόν τις συσκευές σας με το 1 gb Ram και αφήστε το Android που τόσο απεχθανεστε στην ησυχία του

spiros s

Και 512ΜΒ ram να είχε το iphone 6 μια χαρά θα ήταν δεν θα είχε κανένα πρόβλημα για κόλλημα, αφού δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονο και τα παιχνίδια δεν ζητάνε πάνω από 1GB ram. Είχα Lg optimus g και δούλευα internet και σε chrome και explore σε βαριές σελίδες ταυτόχρονα να τρέχουν, skype ανοιχτό ταινία να παίζει όλα μαζί στην οθόνη με την εφαρμογή quick memo! να παίζω moder compact 4 και ένα παιχνίδι στην αναμονή να μπορώ να σταματήσω το ένα και να βάλω το άλλο και όλα μαζί να τρέχουν. Τώρα καταλάβατε γιατί μόνο 1GB ram στο iphone 6. Α !!! και δεν μου έχει κολλήσει το κινητό ποτέ. Μου λέτε ποιο πάνω για πρωτοπορία ποια πρωτοπορία ? για την τιμή στην Ελλάδα? που φίλος μου στην Αμερική πήρε το 5s 64GB με συμβόλαιο 399 δολάρια! που κάμερα οθόνη και επεξεργαστή είναι από sony samsung sharp lg που ακούγετε τώρα, που θέλει να γυρίσει πάλι πίσω στην samsung για να φτιάξει τους επεξεργαστές. Πρωτοπορία ήταν που μόνο βίντεο κλήση μόνο με iphone προς iphone κάνει αυτό και αν ήταν πρωτοπορία εκτός αν λέτε και την micro sim nano sim αυτό και αν ήταν πρωτοπορία! Δεν… Συνέχεια »

Αλέξης

Λοιπόν, αυτό που όλοι αλλάζετε 5-6 συσκευές των 500+ ευρώ το χρόνο είναι εκπληκτικό!!!

CYR

ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ TECH EVENT ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ! ΩΧ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΦΩ, σορρυ μαγκες ! οσον αφορα τη ραμ ,2 γ θα ταν οτι πρεπει ,ενα γιγ παλι? για τριτη χρονια ? ψιλοξενερα! οσοι λετε για προβατα ,τα προβατα του αντροιντ ειναι πιο κλαμμενα παντα , τα ΙΠΗΟΝΕΣ ειτε το θελετε ειτε οχι ειναι τα καλυτερα σμαρτφον ,καλυτερεσ μακραν εφαρμογες ,χωρις λαγ, αψογα ολα ,σαν συσκευες ειναι οι πιο ομορφεσ και λιτες ,και προσωπικα απο τοτε που αρχισα να παιρνω αιφονς ,δε μου χλασε ουτε ενα ολα τα πουλησα γρηγορα και σε καλη τιμη ! η οθονη ηταν ο μοναδικος παραγοντας που κοιταζα τα αντροιντ ,τωρα ομως παει ,εληξε και αυτο το θεμα ,τα σαμσθνγ ειναι ενα χαλι μαυρο το σ5 λαγγαρει σα τρελο και το νοτ 3 ,τα εχει ο αδεφος μου που ειναι αντροιντ προβατο ,παραδεχετε παντα ομως οτι λαγκαρουν,,,βασικα το αιφον 5 ποθ εχω ειναι πιο γρηγορο απο το νοτ 3 σε μπροουσινγ και εχει καλυτερη αποδοση στα παιχνιδια ! δε συγκρινεται το αιφον με καμια συσκευη ,αλλιως δε θα δινε κανενας τοσα λεφτα !

tve

Ρε είστε καλά;;;; Ξεκινήσατε όλοι οι androidακιδες και τσακώνεστε μόνοι σας στα σχόλια;;
Εντάξει τα android φτιάχνουν και καφέ το καταλάβαμε.. Αλλά γιατί σας καίνε τόσο οι φήμες για το iPhone και ξεκινάτε κατευθείαν να κράζετε για το τι έχει και το τι ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ κατα τι γνώμη των μεγάλων hardware engineer που σχολιάζουν εδώ μέσα.. Ξεκόλλησε και περιμένετε να βγει πρώτα..
Α και κάτι άλλο.. Το σχόλιο το γράφω από iPad 2 έχω ανοιχτό το iTunes για μουσική και έχω και 9 καρτέλες στο safari..

Λευτερης

Μ αρεσει που το παιζετε μερικοι γνωστες της τεχνολογιας. Τα ραμ εκτος του οτι ειναι απαραιτητα για το λειτουργικό, η κυρια λειτουργια τους ειναι το multitasking. Ειμαι κατοχος ipad air και Note 3. Ειναι αστειο το ποσα πραγματα μπορω να κανω με το Note που δεν μπορω με το ipad το οποιο ε ει και διπλασια σχεδόν οθοη. Εχω καταληξει να το χρησιμοποιω σαν media player για να βλεπω ταινιες.Και ναι το ipad ειναι ελαχιστα πιο γρηγορο; πο το note αλλα και τα δυο λαγκαρουν καποιες στιγμες. Τι να το κανω το γρηγορο λειτουργικο οταν δεν κανει τα βασικα. Και jailbreak που το εκανα οταν εγκατεστησα καποια tweaks (οχι πολλα) που το ανδροιδ τα εχει προεγκατεστημενα αρχισε να κολλαει αρκετα. Ειναι καλο ταμπλετ αλλα τ λειτουργιες του Note δεν τ αλλαζω και ειδικα το multitasking. Μα ειναι δυνατον; 1 γιγα ραμ και 0 multitasking και θελουν και 800 ευρω. Αλλα οσο υπαρχουν προβατα η Apple θα πουλαει προπερσινη τεχνολογια και καλα θα κανει…

Λευτέρης

Χρειάζεται περισσότερο από 1GB ram γιατί μπορεί το ios 8 να είναι πιο “βαρυ” και στη συνέχεια οι νέες αναβαθμίσεις να του προκαλέσουν προβλήματα…εκτός του ότι και για τα μάτια του κόσμου πρέπει να αυξήσει τη ram από το παλιό μοντέλο…Αλλά δυστυχώς ένα μεγάλο ποσοστό ακολουθεί τύφλα την Apple οπότε λίγο τους ενδιαφέρει…

ddr2

Η απλ βαζει οση ραμ χρειαζεται. Η ιδια εχει το μαχαιρι και το πεπονι, η ιδια φτιαχνει sw και καθοριζει και το hw που χρειαζεται.
ΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΣΗ ΡΑΜ ΕΧΕΙ, οταν ολα τρεχουν σφαιρα, smooth και χωρις προβληματα???
Αλλα ειναι τα προβατα και το ξερουμε πολυ καιρο!!

μιχαλης

Πρεπει να καταλάβετε οτι η μνημη ραμ λειτουργει σαν βενζινη αλλά για το κινητο.τα παλια αμαξια χρειαζοντουσαν πολυ βενζινη και αυτο λογο της τεχνολογίας τους.τα νεα αμαξια όμως ειναι πιο αποδοτικα και χρειαζοντε λιγοτερη βενζινη επειδη η τεχνολογια τους εχει εξελιχθει.ετσι και το ιφον λειτουργει ετσι.ενώ ολα τα αντροιντ χρειάζονται πολυ ραμ αλλιως ζορίζονται.

nikmour

@μιχάλη έλιωσα…. μπράβο σου! Φοβερός! ααααα! Σοβαρά μιλούσες?

spazyjay

Ειδα gran turismo απο emulator σε lg g2 και επαθα πλακα.αραγε υπαρχει κατι αναλογο σε iphone?

nikos

@Αποστόλης Ρόδος,με όλο τον σεβασμό και χωρίς να σε γνωρίζω προσωπικά, δεν νομίζεις ότι ο 9χρονος γιος σου δεν θα έπρεπε να έχει τίποτα απ αυτά και πως θα ήταν καλύτερο να έβγαινε μστην αλάνα να παίξει μπαλίτσα?
Υ.Γ μην νομίζεις ότι είμαι κανένας κωλογερος, 16 χρονών είμαι, αλλά ρε φίλε το θεωρώ υπερβολή 9 χρονών να έχει όλα αυτά (και να ζητάει και Android) όσο και αν αγαπώ την τεχνολογία!

giannaras

Φίλε βλάχακη βάλε κάτι να έχει μέσα g3 s5 και 5s δώσε πονο φίλε εκεί να δεις σκοτωμους έτσι για να έχουμε κάτι να ασχοληθουμε

giannisanag

Τα iphone ειναι κορυφαοες ποιοτικα συσκευες αλλα ειναι lifestyle smartphones ( photos, social media, κλπ). Σε αυτα διακρινεται και στη μουρη. Business smartphone δεν ειναι. Οποιος θελει smartphone για την χρησιμοτητα του δεν θα παρει iphone. Χρησιμοτητα σημαινει να μπορω να ανοιγω το calculator floating πανω στο browser και ταυροχρονα να παιρνω και τηλεφωνο. Αυτα τα κανει το note 3 και ισως κι αλλα (δεν ξερω). Καο γι αυτα θες μνημη πολλη μνημη. Iphone ειχα (αλλαξα 4 συσκευες). Αποθανη ποιοτητα και εμπειρια χρησης αλλα λιγες δυνατοτητες. Απεξαρτηθηκα.

pavlos

Μιλάμε όλοι για τηλεφωνακια και ξεχνάμε πως φτάσατε να έχετε όλοι ένα τέτοιο.Όταν μας πάσαρε η Apple το πρώτο iPhone όλος ο κοσμος θαύμασε αυτή τη συσκευή που τα έκανε όλα απλά και γρηγορα που ούτε καν είχαν σκεφτεί οι ανταγωνιστες.θυμάστε όλοι ότι η Google ήθελε να παρουσιάσει ένα έκτρωμα και μόλις κατάλαβε τι θα παρουσίαζε η Apple το πέταξε στα σκουπίδια .Φυσιολογικό ειταν όλος ο κόσμος να πάρει Apple,κατόπιν η Google εβγαλε το android το οποίο όλα αυτά τα χρόνια ήταν ένα σίχαμα λειτουργικό .Το android άρχισε να στρώνει μετά την 2.3 έκδοση Και οι σημερινές εκδόσεις ειναι καλές.Όλα τα προηγούμενα χρόνια όλος ο κόσμος ήθελε Apple γιατί ήταν η μέρα με τη νύχτα .Τώρα για να κρίνει κάποιος για ράμ κλπ είναι τεχνικά πολύ δύσκολο αλλιώς θα δουλεύανε στη Google η στην Apple

George

Αμα το ακνουν να μη κολλαει με 1 gb ram μπαρβο τους. Το κακο θα ειναι να κολλαει και οι fans τους να μη το βλεπουν.
Το Lg G3 με τα 3gb ram δε κολλαει πουθενα και ας εχει τη καλυτερη-δυνατοτερη οθονη σε κινητο.

pavlos

Δεν πρόκειται να κολλάει το 6αρι.Εδώ δεν μου κολλάει το δικό μου iPad 2 μοντέλο 2011 που έχει αρχίσει με το IOS 4.0 και τον Σεπτέμβρη θα πάρει το 8.0.Εάν κολλάει το 6 αρι θα είναι μεγάλο θέμα για την Apple και ακόμα μεγαλύτερο για όσους δώσουν κανένα 800 αρι να το πάρουν

forneverarrow

Δεν συνηθίζω να μπλέκω σε ανταλλαγή post, αλλα τώρα δεν κρατιέμαι. Γιατι πιστεύετε οτι υπάρχει multitasking στο android ενώ στο iOS οχι;; Το youtube γιατι δεν παίζει παράλληλα με άλλες εφαρμογές σε καμία πλατφόρμα τότε; Γιατι κατα τα αλλα, όσες εφαρμογές ανοίγω παράλληλα σε iPad/iPhone ανοίγω και σε android συσκευές.

kostas

ο “x” λεει SamsungGalaxy S3 είναι ασύγκριτα καλύτερη επιλογή από ένα ας πούμε Iphone 4S!αυτο που λες ειναι άκυρο γιατί βγηκαν στο ιδιο ετος!!!

Marinos

Δηλαδή πραγματικα πιστεύετε πως αν η apple “επρεπε” να βαλει στα iPhone περισσότερη ram δεν θα το εκανε?για κάποιο λογο θα το κανει…ίσως επειδη δεν το χρειάζεται, επειδη το λειτουργικό ειναι πολυ ελαφρή σε σχέση με αλλα…γι’αυτο πριν αρχίσετε να κραζετε ολοι σαν υστερικοι την apple, λες και σας υποχρεώνει κανενας να πάρετε το iphone, απλα σκεφτείτε…!!!

gio

τι να τα κανει τα 2 ram ?
ετσι κι αλλιος μια mid range συσκευη σε χαρακτηριστικα θα ειναι κ παλι που λατρευουν οι μοδιστροι και οι κλαρινογαμπροι στις πιστες με τα γαρυφαλλα
1 ram και πολυ του ειναι #mpeeeeeee

Κωνσταντίνος

@Λευτέρης , το iOS 8 θα μπει σε iPhone 4,4s,5,5c,5s,6 κλπ. Λες να το σηκώνει το 4αρι και να έχει προβλήματα το 6 με 1 γιγα ραμ; Εντάξει, μην γινόμαστε και υπερβολικοί…
Και οσο και να χτυπιέστε μερικοί που έχετε τηλέφωνα με 2 και 3 γιγα ραμ και συγκρίνονται με το 5 και το 5s, αυτή είναι η αλήθεια. Deal with it.

Υ.Γ. Εγώ είμαι κάτοχος iPad 2 (iOS 7.1.2) και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα στο Safari. Ή οπουδήποτε αλλού. Εξάλλου, αυτός είναι και ο λόγος που δεν εχω αναβαθμίσει τόσο καιρο.

Zakk

Η μετά-Jobs Apple είναι για γέλια.

Kostas K.

@ forneverarrow εννοείται ότι το you tube παίζει σε floating window στο Note 3 παράλληλα με άλλες εφαρμογές. Μην λέτε ανακρίβειες χωρίς να το έχετε ψάξει

X

@kostas Βιάζεται να με βγάλεις άκυρο αλλα δεν πειράζει φίλε μου απλά πριν βγάλεις τα συμπεράσματα σου δες λιγο και κάποια αλλα πραγματα οπως ειναι η τιμή και η μνήμη του μοντέλου επιπλέον το s3 ειναι καλύτερη επιλογή γιατι πέρνει την τελευταία έκδοση Android και παει μια χαρά ενώ το 4s με την 7 εχει ηδη αρχίσει να δείχνει την ηλικία του και φυσικα με την 8 θα τελειώσει – έχω ενα tablet samsung galaxy με επεξεργαστή πολυ χειροτερο απο το S3 και σε πληροφορώ πως τα παει μια χαρα ακόμη και με τις τελευταίες εφαρμογές του Googleplay. ΥΓ. Επειδή μαλλον δεν το εχεις καταλάβει απευθύνεσαι σε ανθρωπο που ειναι απόλυτα ευχαριστημένος απο την Apple και τα προϊόντα της αλλα εδώ έχουμε καθαρή υπέροχη του s3 ας πούμε την αλήθεια χωρις φανατισμούς, οταν βγήκαν θα συμφωνήσω μαζί σου το iphone4s ηταν καλύτερη επιλογή και αν ψάξεις εδώ μέσα πιθανόν να βρεις και σχόλια δικά μου που το λένε αλλα σήμερα δεν ειναι σήμερα το S3 σε σχέση με τα λεφτά του παντα ειναι ασύγκριτα καλύτερη επιλογή! . ΥΓ. Αν τα βρεις στην ίδια τιμή (μεταχειρισμένο) και στην ίδια μνήμη τότε οκ παρε το 4s αλλα σε τιμές αγοράς το S3… Συνέχεια »

Τομ

Κανονικα ολοι θα πρεπε να κοιταμε την εμπειρια χρησης και οχι specsheets αλλα τεσπα. Το ενα προβατο λεει στο αλλο προβατο οτι ειναι προβατο ειναι η φαση. Οσο προβατα ειναι η appleαδες που ψωνιζουν μονο και μονο επειδη εχει το μηλο αλλο τοσο προβατα ειναι αυτοι που ψωνιζουν κοιτωντας στατιστικα στο Internet νομιζοντας οτι ετσι διαλεγουν κινητο.

giannisanag

@Kostas K. Και οχι μονο το youtube. Το note 3 κανει οντως multitasking. Και για να μην μπερδευεστε ορισμενοι: multitasking δεν ειναι na εχετε πολλες εφαρμογες ανοικτες και να πηγαινετε απο την μια στην αλλα αυτες να δουλευουν στο background (εστω). Δηλαδη: βαζω να παιζει ενα βιντεο στο tube το σταματαω απανταω στο mail που μολις ηρθε και οταν γυρισω στο tube δεν ξαναφορτωνει το βιντεο. Η βλεπω μια ταινια και τα mail μου συγχρονιζονται αυτοματα, οι εφαρμογες μου κανουν update και ολα αυτα χωρις η με ελαχιστο lag. Lag η οχι ομως το iphone δεν μπορει να το κανει. Για να μη μιλησω ξανα για το note και γινω κουραστικος.

Alexboom

Αυτή η πληροφορία μάλλον διέρρευσε απο κάποιο test lab…Στα labs λοιπόν, τρέχουν διάφορες εκδόσεις με πολλαπλές ΡΑΜ…και η BB έκανε το ίδιο έχοντας συσκευές με 1 ΓΒ ΡΑΜ για το Ζ10, ενώ κάποιες άλλες είχαν 2 ΓΒ…

Αυτό όμως με την σύγκριση μεταξύ ΙΟΣ και ανδροειδούς είναι χαζό…το τελευταίο iphone που δοκίμασα ήταν το 4…ίδιο ακριβώς με το ανδροειδές σε lag…επιπλέον, οι ”καλές” ανδρόιντ συσκευές δε λαγκάρουν…το ανδρόιντ είναι βαρύ και μπερδεμένο, αλλά και το ΙΟΣ δεν πάει πίσω, ειδικά σε μπέρδεμα, συν του οτι παραμένει απελπιστικά ίδιο….
ΑΝ επιβεβαιωθεί πάντως το 1ΓΒ ΡΑΜ είναι απλά τραγικό…μην λέτε κάποιοι οτι πάει σφαίρα το ΙΟΣ κι οτι 1ΓΒ είναι αρκετό…είναι αστείο…

@giannisanag, περιγράφεις σαν ΜΗ multitasking αυτό που είναι ακριβώς το multitasking…
πολλές εφαρμογές κόβουν την αναπαραγωγή λόγω διένεξης ήχου…

ΜΑΝΩΛΗΣ79

Το 1 γίγα φτάνει και περισσεύει…για το τραπεζάκι του καφέ.
ΟΛΑ τα μήλα κολλάνε με την επόμενη αναβάθμιση. Αρα είναι οριακό το hardware…
Οχι οτι δεν γίνεται και στα “ρομποτάκια”… Αλλά πχ το (παλαιο) G μου με ΚΙΤΚΑΤ πετάει…
Είχα πολλές ναυαρχίδες..η χειρότερη όλων το S3. Από τις καλύτερες το iphone 4S και ξέρω πολύ καλά οτι με το ΙΟS6 κολλούσε τρελλά…

dark_master

Αν το μοντέλο στις 5.5″ έχει 1GB Ram και QHD ανάλυση τότε θα ζορίζεται πανεύκολα. Δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο ειδικά για το “μεγάλο” μοντέλο στις 5.5″.

tiamat

αν εισαι ενα ασπρομαλλιαρο προβατακι στην ωραιοτατη εξοχικη υπαιθρο τρως αμασητο το χορταρακι σου χωρις να σε ενδιαφερει αν ειναι 1 η’ 2 giga ram. το χορταρακι ειναι 1giga εσυ ομως συνεχιζεις και εισαι ευτυχισμενο.

ναι το ios δεν χρειαζεται παραπανω ραμ γιατι πολυ απλα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!.

το κινητο μου εχει να διαχειριστει μια full hd οθονη, 7 σελιδες ΓΕΜΑΤΕΣ widgets και η οθονη ειναι τις περισσοτερες φορες χωρισμενη στα 2 ,παραλληλα γραφω η’ επεξεργαζομαι σημειωσεις με το πενακι, κραταω αποκομματα απο θεματα που με ενδιαφερουν στο ιντερνετ κοβοντας τα και επισυναπτοντας κειμενο, ανοιγω και ταυτοχρονα κινουμενα μικροτερα παραθυρακια με τη μουσικη μου,τα βιντεο μου,το utube η’ τα mail μου ενω στο παρασκηνιο τρεχουν παντα 15 εφαρμογες που τις αφηνω μονιμα ανοιχτες γιατι βαριεμαι να τις κλεινω . ε δε θα λαγκαρει και αυτο καμια φορα? δε θα χρειαστει ram για να μπορει να τα κανει ολα αυτα??? γι’αυτο και ο κατασκευαστης βαζει το χερι στη τσεπη και μου δινει ραμ απλοχερα,πριν ζητησει τα ωραια λεφτουδακια μου!

το ios πολυ απλα ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ,ΓΙΑΥΤΟ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!
αλλα ζητας που ζητας 800 αρια ρε apple!!,,δωσε τουλαχιστον 2giga ram να κανεις τουλαχιστον τα ριμαδια σου futureproof….

giannisanag

@alexboom Ισως να μην εγινα κατανοητος. Το να μπορω να πηγαινω απο ανοικτη εφαρμογη σε ανοικτη εφαρμογη, ναι θεωρειται multitasking. Ποσο ειναι ομως στ αληθεια οτν επιστρεφοντας η εφαρμογη ξαναφορτωνει ή χρειαζεται απο την αρχη τη συμπληρωση της οποιας φορμας; για να μην ειμαι αδικος με το ios να πω οτι ουτε σε midrange android ενιωσα πραγμaτικο multitask. Παντως αυτο με τα fanboys της μιας η της αλλης πλευρας ειναι αστειο. Ανθρωποι που ποτε δεν ειχαν iphone χττπιουνται οτι θα ειναι αργο με 1 gb και ανθρωποι που ποτε δεν ειχαν droid με 3gb ραμ χτυπιουνται οτι lagaρει. Η πλακα θα ναι να βγει το 6αρι με 2gb. Τα isheep θα πρεπει να παραδεχθουν οτι τελικα χρειαζεται το ios 8 2gb για να μην κολλαει και τα sammyboys οτι τελικα η apple δεν κοροιδευει το κοινο.
Εγω θα περιμενω το note 5. Εχω συμβιβαστει με την πλαστικουρα για να εχω τις κορυφαιες δυνατοτητες (δεν αγοραζουμε ολοι με το specsheet )του note 3. Ξαναλεω οτι η ποιοτητα κατασκευης και λειτουργιας των iphone με εντυπωσιαζει αλλα οι δυνατοτητες ειναι πτωχες.

X

@Alexboom
Σε σχέση με το Lag που γράφεις για το Iphone 4 όντως έτσι είναι το συγκεκριμένο μοντέλο στην 7 έκδοση Lagarei πραγματικά αλλά αυτό γίνεται γατί η Apple σκοτώνει τις συσκευές της όταν γερνάνε πολύ (και καλά κάνει). Το Iphone 4 κυκλοφορεί από τον Απρίλιο του 2011 !!!! Λογικό δεν είναι να σέρνεται σήμερα και πάλι όμως αν κάποιος μείνει στην προηγούμενη έκδοση 6+ το λειτουργικό πάει σφαίρα! Καμία σχέση δηλαδή με ολοκαίνουρια Android που βγαίνουν από το κουτί τους και μόλις εγκαταστήσεις αρκετά πράγματα αρχίζουν και Lagaroun λες και έχουν βγει πριν από 4 χρόνια!

Κώστας

Παιδιά, παιδιά, παιδιά…Κάτι πήρε το μάτι για τα android που κολλάνε με 2-3 GB RAM και δεν συμμαζεύεται! Επιτρέψτε μου να σας διορθώσω, τουλάχιστον για την δικιά μου περίπτωση.. Έχω ένα ταπεινό Galaxy Ace 3 LTE με dual core 1,2 GHz και 1 GB RAM! Αρχικά το είχα με Stock Rom, αλλά βαρέθηκα το άπειρο bloatware της Samsung, και έτσι έκανα Android Development για CyanogenMod 11 (Android KitKat), έτσι όπως δεν είχε κάνεις κάποιος άλλος 😛 Τώρα το κινητό πάει σφαίρα, και έχω συνέχεια 350-450 MB RAM ελεύθερη! Και μην μου πει κάποιος ότι δεν είναι αρκετά για μια ομαλή περιήγηση στο μενου του κινητού, μην τρελαθούμε! Τα πάει μια χαρά με facebook messenger, viber και skype να “τρέχουν” στο παρασκήνιο! Παρεπιπτόντως αν ξέρεις πως να χρησιμοποιείς ένα κινητό δεν κολλάει ακόμα και στην stock ROM Όσον αφορά τα iPhone, δεν έχω ιδέα τι φάση παίζει και το παραδέχομαι, είναι σαφώς πιο ελαφρυ λειτουργικό, αλλά πιστέψτε με, έχω δει iPhone να κολλάει του θανατά! (iPhone 5S) Δεν ξέρω βέβαια που οφείλεται και δεν με ενδιαφέρει, αφού προτιμώ το opensource και δεν πρόκειται να γίνω χρήστης iPhone εκτός και αν μου κάνουν δώρο κάποιο 😛 ΥΓ: Χρησιμοποιώ ART Runtime και όχι… Συνέχεια »

tech21man

Σιγα το multitasking που κανει το Note και τα λοιπα android. Δεν υπαρχει κανενας λογος να μη “μπορει” να τα κανει ολα αυτα οποιοδηποτε αλλο κινητο την ωρα που οι περισσοτεροι πινουν καφε στην καφετερια. Copy paste με την οθονη χωρισμενη στα δυο? Αυτο ειναι multitasking? Δηλαδη κανενα αλλο κινητο δεν μπορει να κανει copy paste, πρεπει να κλεινει το internet για να ανοιξει το σημειωματαριο? Δεν νομιζω. Εδω επι εποχης Nokia 5800 ειχες ανοιχτο skype youtube torrent και το κινητο λειτουργουσε μια χαρα και τιποτα δεν εκλεινε. Αλλο το slow down, αλλο το lag επισης. Slow down ειναι να γινεται κατι πιο αργα οταν εχει μπουκωσει που λεει ο λογος. Lag ειναι να πατησεις να δωσεις μια εντολη και αυτο να μην ανταποκριθει. Να την κανει μετα σα να την ειχες δωσει εκεινη τη στιγμη. Οσοι χρειαζεστε πραγματικο multitasking και διαχειριζεστε τοοοοοοοσες πολλες δουλειες ταυτοχρονα ειναι στα ορια του μαζοχισμου να το κανεις μεσα απο android σε μικρες ακομη και 5+ οθονες. Παρε ενα pc!!! Τα ευκολα δυσκολα…φανταζομαι σε λιγο καιρο θα μαλωνουνε ολοι για πιο ρολοι δεν κολλαει οταν ανανεωνει τον καιρο την ωρα που βλεπεις μια hd ταινια με το youtube απο πισω ανοικτο (λες και εχει… Συνέχεια »

τολης

η ραμ ποτε δεν βλαπτει.μετα απο 2 χρονια ολα τα iphonia κολλανε λογω μνημης απο τα updates.ξεμενουνε απο μνημη.

Χρήστος

Επειδή έχω διαβάσει και δει αρκετά τους τελευταίους 5 μηνες στην δουλειά μου, θα πω κάποια πραγματα. Πριν αρχίσω να πω οτι έχω το Nokia Lumia 920, iPhone 5s και το Nexus 7 (2013). Όταν πάω να τρεξω σε iPhone πελατων μου( 4s και πανω με το τελευταιο ios) προγράμματα όπως το idmss με πάνω απο 4 καμερες αν δεν κλείσει η εφαρμογη λόγω μη επαρκούς μνήμης, σερνετε τόσο που σου ερχετε να το σπασεις.καλό το iOS, απλό, αλλά αν πας να κανεις κάτι σοβαρό (πχ να δεις κάμερες ασφαλείας, συστημα συναγερμού, sonos controller)τρώνε πολλά κολλήματα λογο ram, με ένδειξη “not enough memory”. Ενω παλι οι ίδιες εφαρμογές σε android (κυριως με συσκευές galaxy και note έχω πάρε δωσε ) ναι μεν έχουν κάποια κολλήματα αλλά ποτε δεν είδα ανεπάρκεια μνήμης και κρασαρισμα. Πάμε τώρα στην δική μου αγαπημένη Nokia(και ας ονομάζετε τώρα πια Microsoft). Το Windows 8.1 ειναι το πιο απλό Ui που υπάρχει αυτή τημ στιγμη, και κυρίως πολύ ελαφρύ. Εδώ και 1.5 χρονο σχεδόν που το έχω να μου έχει κλείσει εφαρμογή απο lag είναι ζήτημα και όταν το πρωτοπηρα με το gdr2, τωρα με 8,1 δεν έχω δει το παραμικρό κολλημα σε οτι και αν κάνω(δεν… Συνέχεια »

giannisanag

@tech21man φιλε μου το note 3 κανει αληθινο multitasking . Και οταν λεω αληθινο εννοω να διαβαζω λιστα με τιμες σε email και να εχω ανοικτη την αριθμομηχανη σε floating οθονιτσα για να κανω αθροιση.
Αυτο ειναι απλα ενα παραδειγμα. Δεν ειναι σωστο ναπαξιωνεις κατι που δεν εχεις δει πως δουλευει. Δεν χρειαζομαστε ολοι το smartphone για εφε και ταινιες. Το χουμε και για ΔΟΥΛΕΙΑ.

michalis

Αυτο με το κόλλημα και τα lug στα android ναι ίσχυε αλλα δεν ισχύει ποια….όσοι συγκρίνεται το iphone5S με τα 900ευρω με ένα android που πέρνουμε με 99ευρω για την γιαγιά μας τότε εντάξει είναι αστείο……με τα ίδια λεφτά του iphone για δείτε το note3….600εφαρμογες και δεν κολλάει ποτέ…….επίσης όπως είπε και ένα φίλος πιο πάνω και η ασπρόμαυρη τηλεόραση της γιαγιάς απο τον πόλεμο δεν κολλάει……Στο τέλος θα λέμε “φίλε έβαλα το tetris και μου το παίζει τέρμα γραφικά”. Άλλο να βγάζεις 4K video και ταυτόχρονα να κάνει searing με S beam ολόκληρες ταινίες και να μην κολλάει και αλλο απλά να σκρολάρεις στα εικονιδιάκια. Ας βάλουν αρχικά την δυνατότητα αποστολής με bluetooth η έστω αλλαγης μπαταρίας που τρέχουν απο μπριζα σε μπρίζα και βλέπουμε…..σε αυτό που τους παραδέχομαι μέχρι στιγμής μόνο είναι στην ποιότητα κατασκευής όπως και την Hauwei…όμως έρχεται το prime τωρα….αυτα!

dream21

iPhone 4 με iOS 7 ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ Η ΠΕΤΡΕΣ με τα κολλήματα.Αυτο ειναι innovation 😛

Kimi_R*

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόση γκρίνια και βαβούρα….Εμένα μια χαρά μου φαίνεται το 1 GB RAM!!! Άλλωστε δεν ξέρω και πολλές άλλες mid range συσκευές να έχουν παραπάνω….

vasilis

Παιδία πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο μεγάλος ντόρος για το 1gb ram
Πχ εγώ είχα το s4 και μου κολαγε στον τηλεφωνικό κατάλογο και στα μηνύματα πράγμα που το θεωρώ αδιανόητο
Όσο για το άμα χρειάζεται το iPhone η όχι την παραπάνω μνήμη πιστεύω δεν μαστέ ειδική να το κρίνουμε
Ο καθένας αγοράζει οποίο κινητό θέλει δεν πέφτει λόγος στον κανένα μας άμα είναι πρόβατο η όχι…
Αυτά μας φαγανε και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε… Όσο για τα τεχνολογικά εγώ έχω iPhone και για τα άπλα και λίγα που κάνω
είμαι ευχαριστημενος…και τις εφαρμογές μου έχω οι οποίες είναι προσεγμένες σε όλα τους και την δουλεία μου κάνω ευχαρίστα

Το ότι προχωραει η τεχνολογία ναι συμφωνώ αλλά μην μας πλασάρουν ότι βλακεία βρουν όπως μετρητής παλμών βαρόμετρα και άλλες μπούρδες
Τηλέφωνο αγοράζω όχι την ΕΜΥ.

Το iPhone είναι απλό στην χρήση και αυτά τα λίγα (ας τα πούμε λίγα τα κάνει όχι άπλα καλά αλλά ΤΕΛΕΙΑ.)

οτιναναι

το iPhone είναι για την μάχη της καφετέριας
το Note είναι για την επαγγελματική μάχη

tve

Όλοι εσείς που λέτε ότι το android έχει μεγάλη ram για να αντέχει μελλοντικές αναβαθμισεις.. Πείτε μου ένα android τριετίας που μετά απο δέκα λεπτά χρήσης δεν θες να το σπασεις!
Και πείτε μου και ένα android τριετίας που πέρνει αναβαθμισεις!!! Μην το ψάχνετε.. Δεν υπαρχει

οτιναναι

@tve

android με 512 RAM 3ετίας-4ετίας μόλις βάλουν την KitKat έχουν διαθέσιμο χώρο πάνω από 100mb

το θέμα δεν είναι να ξυλώνεται ο χρόνος περί επίσημων αναβαθμίσεων, αλλά όντως να δέχονται πλήρως τις αναβαθμίσεις. και κινητά 3-4 χρόνων λογικό είναι να μην λαμβάνουν τις επίσημες. γι’ αυτό υπάρχει το XDA 🙂

giannogeorge

Συγκρίνουμε λειτουργικά σαν να έχουν τις ίδιες ανάγκες σε μνήμη και επεξεργαστές. Καμμία σχέση.

tech21man

Ε οχι ρε μεγαλε και η παραλληλη αριθμομηχανη multitasking.
Ελεος.

Απο επαγγελματικης αποψης, οσοι μα οσοι πωλητες ερχονται στο χωρο μου ουτε ΕΝΑΣ δεν εχει android.

Ολοι εχουν ipad η παλαιοτερα περιεργα laptop αφης η πιο καινουρια με κανονικα windows αφης.

Για “δουλεια” καλη τυχη σε οσους επιλεξουν android.

Δεν βλεπω τιποτα της προκοπης που να θεωρειται αξιο αναφορας.

Ο φιλος με το camera surveillance app παρε ενα pc ρε φιλε και με τα ρεστα παρε και ενα καλο τηλεφωνο που να χωραει τσεπη.

Ειλικρινα με τοσα που βλεπω εδω νομιζω οτι οι χρηστες note ειναι οι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ολων.Νομιζουν οτι πατησαν επανω σε μια κοσμικη ισορροπια μεταξυ pc-τηλεφωνου-laptop-tablet κτλ…

Φιλος προσφατα πηρε note 3 και θεωρει το galaxy “μπουρδα” και ανοησια ως τηλεφωνο…

Χρηστος

Tech21man

Δυστυχως ή ευτυχως οι πελατες μου θελουν να βλεπουν τις καμερες ασφαλειας στα κινητα τους. Εδω στην Αυστραλια ετσι δουλευουν ολοι τις καμερες ασφαλειας στα σπιτια τους και τις εταιριες τους. Λες να μην εχουν pc και λαπτοπ για να τα δουν? απο την στιγμη που σε ολες τις πλατφορφες λειτουργει smooth αλλα στο iOS εχει θεμα μεγαλο λογω μνημης τοτε κατι πρεπει να κανουν εκει στην Apple. Γιατι η εμπειρια χρησης παει περιπατο οταν δεν μπορεις να λειτουργησεις αυτο που πληρωσες γιατι το κινητο “δεν χρειαζεται παραπανω ram για να τρεξει το λειτουργικο”
Και κατι ακομα, διαβασε την πρωτη παραγραφο μου, εχω lumia 920 και iPhone 5s, εχω πληρη εικονα απο ολα τα “στρατοπεδα” για τα καλα και τα κακα που εχει το ξαθε λειτουργικο και συσκευη που δουλευω

Georgos

Σου εύχομαι μια ημέρα να γίνεις και εσύ κάτοχος Note , μετά θα βλέπεις iphone και θα λυπάσαι αυτούς που πλήρωσαν τα ίδια λεφτά με εσένα για να πάρουν δείγμα κινητού.

Δημήτρης

Αντί να προβληματισουν τόσα σοβαρά ποση Που έγιναν από μερικούς φίλους εδώ πέρα,ο καθένας λέει ότι του έρθει στο κεφάλι επιμένοντας στα ίδια και τα ίδια. Αυτό το loyality Σε κάθε τομέα της ζωής μας και ας πάει κόντρα στο συμφέρον μας, ειναι αδιανόητο.Ενώ απ την πλευρά των android οδεύουμε στο να γίνει ευρεία η χρήση ddr4 ram Στις high end συσκευές με την ddr3 να εξαπλώνεται Μέχρι και Στις low-mid, το iPhone 5s έχει 1 gb ddr2.Ειμαι μια μεγάλη εταιρεία εφαρμογών(ας πούμε παιχνιδιών για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό). Στοχευω να φτιάξω ένα high end game με port Και στα 3 λειτουργικά.Το ταβάνι μου λοιπόν σε ότι αφορά τις απαιτήσεις άρα και την ποιοτητα θα είναι τα χαρακτηριστικά του iPhone.Το ίδιο ισχύει και σε εφαρμογές που θα μπορούσαν άνετα να εκμεταλλευτούν το multitasking Και τις ελευθερίες του android.Άλλα σιγά μη κάτσουν να ασχοληθούν εις βάθος με το optimization. ανώφελο όταν ξέρουν κιόλας ότι Απ το app store θα βγάλουν τα περισσότερα λεφτά.Και ακριβώς τα ίδια συμβαίνουν και στα Παιχνίδια Που βγαίνουν σε κονσόλες και υπολογιστές. Η apple λοιπόν κρατάει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη σε μια σειρά από πράγματα προς το παρόν. το συμφέρον μου Μέχρι το iPhone… Συνέχεια »

Αντώνης Μαρίνος

Ότι υπάρχουν αρκετοί “ευκολόπιστοι” με android είναι στατιστικά πάρα πολύ πιθανό…αλλά η απύθμενη άγνοια και η εσκεμμένη ή έμφυτη “βλακεία” μερικών φίλων της Apple (και η σχεδόν τέλεια “προσηλύτισή” τους) είναι εξαιρετικά αστεία….να συζητήσω σοβαρά πάντως με κάτοχο Apple προϊόντος δεν έχω καταφέρει ακόμα. Το παρόν thread είναι ένα ακόμα δείγμα του πόσο άσχετοι είναι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των “πελατών” της Apple…. Πάντως το καλύτερο σχόλιο ήταν του Kimi_R*, όντως κάπως έτσι είναι, η Apple έχει καταφέρει να πουλάει μέτριες συσκευές μετρίων δυνατοτήτων μετρίων specs, σε ultra premium τιμές…και οι “πελάτες” της όχι μόνο να δυσανασχετούν ή έστω να ζητάνε κάτι παραπάνω για τα λεφτουδάκια τους που δίνουν, αλλά να επικροτούν και να λένε “μπράβο Apple, προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα” !!! 😀 ΥΓ: Για όσους θέλουν πραγματικά να ξέρουν τι συμβαίνει και όχι να αναπαραγάγουν ψέματα (εσκεμμένα ή απλώς επειδή δεν ξέρουν), ναι το android έχει πραγματικό multitasking, ναι οι περισσότερες “ναυαρχίδες” android σήμερα έχουν 2/3GB RAM γιατί τρέχουν παράλληλα περίπου 15-20 εφαρμογές, ναι το youtube τρέχει μια χαρά σε floating/dual window (το ίδιο και δεκάδες άλλες εφαρμογές), ναι αν θέλεις να κάνεις δουλειά με φορητή συσκευή θα πάρεις Android ή Windows (προφανώς όχι Apple όμως), ναι… Συνέχεια »

giannisanag

@tech21man cool down φιλε.μην αναβεις εχει και ζεστη. Η αριθμομηχανη ηταν απλα ενα παραδειγμα. (Παρεπιπτωντος δεν θυμαμαι το ios να κανει κατι αντιστοιχο). Τωρα αυρο με τους πωλητες δεν εχεις αδικο αλλα ισως να μην σου περασε απτο μυαλο οτι υπαρχουν κι αλλες δουλειες που θα επωφελουνταν τα μεγιστα απο μια συσκευη παλαμης με υολογιστικη ισχυ λαπτοπ και δυνατοτητες επικοινωνιας. Ναι πριν το note και το Ζ2 (γρηγορο, ανθεκτικο, αδιαβροχο) καποιοι χρησιμοποιουσαν laptop netbook ή κατι rugged μοντελα της panasonic. Η τεχνολογια ομως προχωρα. Αυτο που εκανα με ενα laptop τωρα μπορω να το κανω ορθιος μεσα σε ενα λεωφορειο. Αν με εξυπηρετει στη δουλεια μου τοτε θα το κανω. Δεν ειχα ποτε wp αλλα ημουν ερωτευμενος με την apple και τα iphone. Απεξαρτηθηκα βασανιζομενος με 3 midrange android και τωρα ξερω οτι για τη χρηση που κανω -που δεν ειναι απλα social media, φωτογραφιες, browsing και παιχνιδια η τελεια smοoth iphone εμπειρια δεν μου αρκει γιατι ειναι ρηχη απο δυνατοτητες. Δεν κατηγορω κανεναν για τις επιλογες του αλλα αυτο δεν σημαινει οτι καποια πραγματα παυουν να ισχυουν.

truth

I-CRAP!!Ετσι απλα..

tiamat

Άα καλά….
δε γίνεται multitasking στο note λέει ο άλλος…..που ειδικά αυτό το μηχανάκι είναι το απολυτα αξεπέραστο στο συγκεκριμένο αντικειμενο.
Ένα τωρινό παράδειγμα στη μισή οθόνη tripadvisor στην άλλη μιση scrapbook να μαζεύω πληροφορίες και στην μέση παραθυρακι ενεργό αμεσο σημειωμα να κάνω λιστες τα πιο sos ταυτοχρονα με παραθυράκι line για chat !

να πάρω pc να τα κάνω αυτά? Από που? Στη καφετέρια που καθόμουνα?

giannisanag

@tiamat δεν σου λεει δεν κανει. Σου λεει σιγα το πραμα αυτα τα κανε και το Nokia 5800. Και το omnia 8910 θα προσθεσω εγω!!!! Χαχαχαχα

Εξαλλου αυτο που περιγραφεις γινεται και με iphone. Με 5 iphone.

Αλέξανδρος

Έχετε πολύ πλάκα….. αλλά το θέμα που φυσικά υπάρχει εδώ είναι ANDROID Vs others και απορώ γιατί δίνεται τέτοια διάσταση στο θέμα, προσωπικά έχω πάψει να ασχολούμε αλλά το ios για επαγγελματία αυτό και αν έχει πλάκα και για να μην μιλήσω προσωπικά σας δίνω ένα link από κάποιον που έχει και Site για επαγγελματίες λέγοντας και την γνώμη του:
https://www.businessinsider.com/iphone-compared-to-samsung-galaxy-s5-2014-7

nikos

Χέστηκε η φοράδα στ’αλώνι αν έχει 1gb ram ή 2 ή δεν ξέρω….απορώ πως κάνετε πρώτο θέμα ένα αδιάφορο κατά τη γνώμη μου πλέον κινητό;;; Η apple υπήρχε μέχρι το iphone 4…μετά έχει πήρε την κάτω βόλτα πρώτον γιατί δεν έχει βγάλει καμία συσκευή που να λες ουαου απο το iphone 4 και μετά και δεύτερον επειδή ανέβηκαν πολύ android και windows…εμένα πάντως δεν μου κάνει αίσθηση πλέον…για να το πω και διαφορετικά…πλέον iphone είχαν και οι πέτρες(εκτος απο τους και τις ψωναρες)…μόδα ήταν και πέρασε…ο περισσότερος κόσμος το βαρέθηκε εκτος απο τα ψωνια που συνεχιζουν να αγοραζουν οπως αγοραζουν και audi,bmw κτλ κτλ…τη δουλειά σου την κάνεις με πολύ φθηνότερα μοντέλα πλέον που έχουν τα πάντα..ξερετε ποια ειναι η γνωμη οσων εχω ρωτησει για τα iphone;;;; οτι δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο σαν λειτουργικο…ειναι βαρετα και ιδια εδω και τοσα χρονια…απορω πως ορισμενοι κανετε ετσι και κοβετε φλεβα για ενα κινητο….

forneverarrow

@Kostas K και όσους μιλάνε για Note 3: είναι λογικό αυτό το επιχείρημα; Και επειδή παίζει multitasking σε μια συσκευή που οριακά δεν είναι tablet, σημαίνει ότι το Android το υποστηρίζει γενικά; Ακόμα και σε S4 ή HTC One δεν τρέχει YouTube παράλληλα, αλλά σε background.

Αλλά και πάλι, η ram δεν είναι πρόβλημα στο iOS. Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, απλά δεν είχε ποτέ iPhone ή iPad.

giannisanag

@fornever arrow γι αυτα που ειναι προορισμενο να λανει 1gb θα φτανει και θα περισσευει. Η ενσταση ειναι οτι γι αυτα που κανει ειναι πανακριβο. Οσο για το youtube note 2, 3 , s4, s5, grand, mega, note 3 neo, alpha ειναι τα samsung που το κανουν. Κι απο οτι καταλαβα και συσκευες της lg. Κσι ισως κι οποιαδηποτε μεroot και custom rom

Νίκος

Γελάνε και οι πέτρες με την apple. Δεν είναι δυνατόν να χρεώνεις συσκευή 1000 ευρώ και να τσιγκουνεύεσαι 2GB RAM… Οι κινέζοι σου δίνουν κινητό με 130 ευρώ και 2GB RAM… Ψάξτε την Xiaomi πχ, εξαιρετικής ποιότητας κατασκευή και λειτουργικό (MIUI).
Το θέμα είναι ότι η Apple απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο κοινό που θέλει να ξοδεύει τα λεφτά για να κάνει μούρη, αλλά ίσως και σε κάποιους επαγγελματίες, που θέλουν να κάνουν την δουλειά τους με το Logic πχ. Και για να λέμε την αλήθεια, το λειτουργικό της είναι πιο σταθερό. Όμως η Apple θα χάσει ακόμα και αυτούς που συνειδητά παίρνουν MacBook και όχι επειδή τους αρέσει το μηλαράκι. Αφήστε αυτούς που παίρνουν Apple να τους κοροϊδεύει η εταιρία τους, τι μας νοιάζει εμάς; Αφήστε την να αυτοκτονήσει μόνη της!

tiamat

I Ditched My iPhone For A Samsung Galaxy S5 And Was Blown Away By What I Was Missing With Apple And I am blown away. I had no idea what I’ve been missing on the IPhone This small iPhone just isn’t good. The calendar and email support on iPhone are far from perfect, and worst of all the keyboard is so tiny that it produces fat-finger errors every time. It’s like a toy phone for children with iddy-biddy fingers. enough any more. This is a phone for grownups who need to work.( galaxy ) Best of all, I can actually edit stories on Business Insider’s desktop-based CMS editorial system on my phone.iPhone cannot do this. That is a game-changer. Most people at BI use iPhones, and if they need to change anything on the site they have to run back to their laptops to do it. Not me. Android’s text cursors are superior, too — no more iOS magnifying glass for me! I can drag my cursors around the same way I do on a desktop, pretty much. Finally, I can get some work done on my phone. There are several crucial areas where the Galaxy S5 makes my old… Συνέχεια »

pazzo

Παιδια οι μισοι έιστε κατά του android και οι άλλοι μισή κατά του iphone.. τώρα πια και τα 3 γνωστά λογισμικά είναι αψογα. απλά το καθένα χρειάζεται διαφορετικά specs για να λειτουργίσει ομαλά. εγώ πριν 4 χρόνια πήρα iphone 4. το χάρηκα 2 χρόνια και μετά άλλαξα σε 2 mid-range android κινητα (sony j και samsung s3mini). το sony καθετε στο συρτάρι από το πρώτο τρίμηνο που το έιχα και το samsung για κανα εξάμηνο, καθως και τα δυο lagαρανε ασυστολα. ξαναγύρισα στο iphone 4 και ηρέμησα. όχι επειδή φταίει το android αλλα οι συσκευές. το android τωρα πια χρειάζεται 4πυρηνο στα 1.5  ghz, και ram στα 2gb για να δουλεψει απροβλημάτιστα. το iphone λόγο iOS χρειάζεται τα μισά και αν. και ναι μπορει το iphone να κάνει 550 ευρω+ αλλα και τα “καλά” android κοιμένοντε στις ίδιες τιμές. Το μεγαλητερο κακό στα android και τα γνωστά lagαρίσματα προέχοντε πιο πολύ απο τα διάφορα Sence, Touchwiz κλπ που επιβαρύνουν επιπλέον την συσκευή. το iphone έχει “καθαρό” λογισμικό, όπως βέβαια και τo Nexus 5, Moto G, android συσκευές που δεν κολλάνε με τίποτα. Ο καθένας παίρνει αυτο που τον βολεύει. θέλει designiα σε μικρές διαστάσεις, λογισμικό που να χειρίζεται ευκολα και… Συνέχεια »

herculex

1gb είναι αρκετό και για android (είμαι κάτοχος moto g και δεν έχω ξεχάσει τι θα πει lag και crash) πόσο μάλλον για iOs που δεν υπάρχει θέμα fragmentation.

Φίλιππος

Ποπ κορν και απόλαυση να βλέπεις να φαγώνονται οι “οπαδοί” μεταξύ τους! Επιεικώς γελοίοι!!!
Και όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω, πάρε αυτό που σε βολεύει και μην ασχολείσαι με το τι κάνει ο άλλος…Χρησιμοποιώ και τα 3 λειτουργικά (4 με το BB10 αλλά επειδή το έχω παρατημένο στο συρτάρι δεν θα το μετρήσω!) και το κάθε ένα έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του! Απορώ πως είναι δυνατόν να φανατίζεστε ορισμένοι με τα λειτουργικά των κινητών σας…IQ ραδικιού, πραγματικά!
@tiamat δεν ξέρω τι είπε ο Μάκης, αλλά απ’το τελευταίο σου σχόλιο κατάλαβα πολλά…

Gavros7

Καλα ε,τη μεγαλυτερη πλακα την εχουν αυτοι με τα Note. Ολοι τους κοροιδευουν για την ιστιοσανιδα που κουβαλανε και αυτοι νομιζουν οτι εχουν την καλυτερη συσκευη που κυκλοφορει…Η πλακα κορυφωνεται δε,οταν τη βαζουν στο αυτι για μιλησουν…

giannisanag

Φιλαρακι αυτη την καζουρα τη δεχομαι με χαμογελο. Πλεον εχω συνηθισει το μεγεθος αλλα δεν θα ξεχασω οταν εδωσα σε μια γνωστη μου να μιλησει και η πρωτη αντιδραση ηταν “παναγια μου τι ειναι τουτο;”. Η τελευταια της ηταν “ελα παρε την τηλεοραση σου”. Αν χρειαζεσαι πραγματικα τις δυνατοτητες του λες χαλαλι το μεγεθος (υπαρχουν και τα bluetooth και βελτιωνουν ακομα περισσοτερκ την χρηστικοτητα του) και ναι τοτε ειναι οντως το καλυτερο smartohone στον κοσμο μεχρι το note 4. Εχει και καποια μεγαλυτερα εξαλλου χωρις αντιστοιχες ικανοτητες.

Georgos

Τα ανδρικά κινητά είναι μεγάλα σε μέγεθος γιατί έχουμε μεγάλα χέρια , για όσους έχουν μικρά και λεπτεπίλεπτα χεράκια (μόδιστρους , κομμωτές , μοντέλα , παρουσιάστριες κουτσομπολίστικων εκπομπών κτλ) υπάρχουν και τα iphone.

aurum

@Gavros7…το οτι καποιος κοροιδευει καποιον αλλον για την επιλογη του κινητου το θεωρω το λιγοτερο ανουσιο και το περισσοτερο χαζο οταν ειναι κοροιδια και οχι απλα ενα φιλικο πειραγμα…οσο κοκορευονται οι χρηστες s5,one m8,iphone κλπ κλπ αλλο τοσο κοκορευομαστε κ μεις…ειμαι περιεργος τη συσκευη χρησιμοποιεις βεβαια…αν και δεν παιζει καποιον ρολο…φ

Ioannis

Το iphone που έχω 5s λέω να το κρατήσω για καμία 5ετια δεδομένου ότι θα έχω αναβάθμισεις λογικά μέχρι και το ios10 και δεύτερον από σχεδιασμό είναι άπαιχτο και ελαφρύ , όσο για τα επερχόμενα μοντέλα θα είναι πιο μεγάλα και απλά πιο γρήγορα λογικό.αν αλλάζω κάθε 5 χρόνια το μοντέλο έχω κάνει απόσβεση

diecast

το πρωτο σχολιο του αρη ειναι το πιο σωστο ολων!
τι να κανει την 3 giga ram αν ηδη δουλευει αλαγκαριστα και σφαιρα..

iakinthos

Για τα android fan boys το παρακάτω άρθρο τα λέει όλα!

https://techblog.gr/mobile/htc-one-m8-for-windows-battery-life-5490/

Εσύ με μία ferrari γυρνάς σε μία πίστα πίο αργά από ότι ο alonso με ένα golf! Και ο νοών νοείτω!

Δημητρης

Φίλε μου iakinthos Το link με το παράδειγμα σου είναι πλήρως αποτυχημένα.σε ηρεμήσουμε λίγο και ας αφήσουμε τις εξυπνάδες. Φυσικά και το android Που τρέχει ένα σωρό tasks ταυτόχρονα θα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση σε σχέση με τα wp Που είναι και το πιο ανώριμο λειτουργικό από πλευράς multitadking σε σχέση με τα άλλα δύο. Και για τη διαχείριση κατανάλωσης σε σχέση με τις δυνατότητες των wp,ας το μη το ανοίξεις σαν θέμα Γιατί είναι ένα απ τα βασικα προβλήματα των φαν του λειτουργικού.Όσοι διαβάζουν τα σχόλια μου ξέρουν πόσο εκτιμώ τα wp Γι αυτό που κάνουν, Άλλα μη συγκρίνουμε τώρα τις βουρτσες με τις Π…. Είναι σα να μας λες ότι τα desktop Windows Είναι άχρηστα και απαράδεκτα επειδή έχουν λίγες ώρες αυτονομία στα laptop η επειδή αν τα ετρεχε το m8 θα έσβηνε σε 5 λεπτά.όποιο λειτουργικό βολεύει και αρεσει στον κάθε να Άλλα μη βγαίνουμε να λεμε και κουτοπονηριες.ευτυχισμένος κάτοχος lumia 925 Που το κατά ευχαριστιέμαι για καθημερινή χρήση(σαν δευτερο) και ειδικά για εκδρομες, π

vasilis

παιδία τα πράγματα είναι άπλα

Η κάθε εταιρία παίρνει το androit και το παραμετροποιει με βάση τις δικες της ανάγκες + ότι του βάζει μέσα και δικά της πράγματα
Σαν αποτέλεσμα να τραβαει περισσότερο μνήμη και μπαταριά είτε μας αρέσει είτε όχι

Στο iOS η apple φτιάχνει το κινητό με βάσει το λογισμικό είναι αυτό που λέμε καθαρό λογισμικό

Η εφαρμογές στην apple είναι με βάση τα standar που έχει θέση η ίδια και για αυτό δουλεύουν άψογα χωρίς να κολανε

Στο androit ο καθένας φτιάχνει μια εφαρμογή όπως να νε ακόμα μπορεί να έχει και κάποιο virus

Tώρα εμένα προσωπικά με καλύπτει ποιο πολύ το iPhone για αυτά που κάνω (τηλέφωνα sms internet και να χρησιμοποιώ κάποιες εφαρμογές )

Επίσης ότι κάνει η apple άπλα το κάνει τελεία . Δοκιμάστε στο S5 το δακτυλικό αποτύπωμα και το ίδιο στο iPhone άπλα είναι μέρα με την νύχτα

Μιχαλης

Ηθελα αρχικα να πω οτι υο 90% των κατόχων ειναι άσχετοι και οι κοπελες που τους το κανανε δωρο οι γλυκουλιδες τους μπας και τσιμπήσουν λίγο “αληθινή” αγαπη απο αυτες….. και στη συνέχεια ηθελα να πω οτι τουλάχιστον εδω μεσα εφόσον ψάχνονται ξερουν κατι παραπάνω. Όμως μερικοι, με το να λενε το note3 δεν κανει ιδιαίτερο multitasking ενω παγκοσμίως ολα τα reviews λενε αυτο και όχι εγω προσωπικά, με ξεπερνα. Μην ακουτε εμενα αλλα δειτε τι λενε επαγγελματιες του ειδους σε επισημα site…. εν ετη 2014,να θελω να στειλω με bluetooth φωτογραφίες διακοπων σε κοπελα με iphone 900€ ειναι τουλάχιστον τραγικο. Μονο το 4K video του note αξιζει τα άπειρα.

giannisanag

Και τι ξερουν αυτοι ρε; αφου το γραφει “….φιλος πηρε το note 3 και θεωρει το galaxy μεγαλη μπουρδα ως κινητο”……..
Ο αλλος γραφει :”…οτι κανει η apple το κανει τελεια” . Μεσα ρε φιλε, συμφωνω. Αλλα κανει πολυ λιγα για 700-800 ευρω!!!

Μιχαλης

Δεν στέλνει με bluetooth, δεν αλλαζει η μπαταρια, δεν κανεκ videoκληση σε αλλα κινητα, δεν εχει widjets, δεν εχει live wallpaper, δεν βγαζει 4K, δεν κανει multitaskin, δεν έχει γρήγορους μεθόδους μεταφορας αρχείων οπως sbeam κλπ, νομιζω ουτε nfc… αυτα και πολλα αλλα απο τα βασικά… δεν λεω για air gesture, group play, screen miroring κλπ…. εχει ποιότητα κατασκευής only σαν το galaxy alpha που βγαίνει τωρα και θα το εχει και αυτο.

viel

@Μιχαλης

1. μια χαρα στελνει με bletooth σε ios devices με airdrop
2. δεν αλαζει μπαταρια για μενα ειναι καλο διοτι σε περιπτωση κλωπης θα μπορω να εχω gps σημα συνεχεια, αν θελω φωρτησει εχω portable φωρτηστη που μπαινει και στο τσαντακι
3. widget εχει στο notificationcenter απο το ios 4… τωρα με το ios 8 και οι 3rd party apps θα εχουν το δικο τους το οποιο θα δυνδεετε με τον πυρηνα της εφαρμογης
4.live wallpaper οχι… dynamic ςαλλπεπαερ exei
5.4k θα βγαζει το iphone 6 βασει τις φημες
6.το airbrop ειναι η πιο γρηγορη μεταφορα αρχειων αυτη τη στηγμη σε ota! σε cable το lighting ειναι ταχυτατο
7.nfc oxi lene οτι θα εχει το iphone 6 αν και η αππλε δουλευει πολυ πανω στο ibeacons

οποτε προφανος δεν εχεις πιασει iphone

vasilis

φιλαράκο πιστεύω ότι ήσουν απόλυτα κατατοπιστικός

Επίσης άμα θέλεις μεταφορά αρχείου σε άλλη συσκευή έχεις και e-mail εκτός άμα έχεις σκάσει τόσα λεφτά

για να πάρεις το 5s η το s5 και δεν έχεις 10εur gia na exeis full data

Από εκεί και πέρα μπορεί η apple να βάλει πράγματα που τα έχουν είδη άλλες συσκευές αλλά αυτό που θα κάνει θα είναι άπλα ΤΕΛΕΙΟ

Εγώ μια φορά είπα να δοκιμάσω το s4 και πραγματικά άμα εξαιρέσεις την super οθόνη και κάμερα δεν με εντυπωσίασε για έναν λόγο

Δεν γίνετε να ανοίγω τον τηλεφωνικό κατάλογο και να αργεί να ανοίξει όπως επίσης και το σκρολινκ να κολαει το ίδιο ισχύει και για τα sms

και να κατεβάζω άλλη εφαρμογή και να πάει σφαίρα…

Απαιτώ η μάμα εφαρμογές να τρέχουν τελεία…

Όσο αφορά εμένα τώρα με 4,7 που θα πάει με καλύπτει πλήρως σαν κινητό…

dimitris

Άσχετο αλλά τι business κάνουν κάποιοι και το note κάνει ενώ όλα τα άλλα δεν κάνουν. Στέλνουν καλύτερα mail Από τα άλλα ή έχει εφαρμογές από το play store που δεν τις παίρνει πχ η δική μου παντόφλα και εννοώ το LG g2.

nikos

Αν δεις του s5 την οθοναρα θα καταλαβεις οτι υπαρχει η samsung και μετα το χαος!!!!!! apple ή sony και κολοκυθια τουμπανα!!!!! οθοναρες βγαζει μονο μια εταιρια!!!!!!

Georgos
forneverarrow

Και κλείνω… γιατί απλά να μη μείνει ο καθένας μας με ό,τι τον ευχαριστεί/εξυπηρετεί και να τελειώνει εδώ το θέμα? Εφόσον το 1GB δεν επηρεάζει την εμπειρία χρήσης του iOS, το iPhone/iPad δεν χρειάζεται παραπάνω! Αυτό βάλτε το καλά στο νου σας όλοι. Τώρα, αν στο android την είδανε PC και θέλουν πολλαπλά παράθυρα σε συσκευές 5-6″, τότε σε λίγο καιρό θα θες όχι 3, αλλά 8GB DDR5 ram! Είναι λογικό να βάζουν ram με το τσουβάλι ακόμα και στα Κινέζικα μοντέλα γιατί αν του βάλεις 1GB θα σέρνεται, και απόδειξη ότι συσκευές με 1GB RAM έμειναν έξω από το Kit Kat (official, όχι root και βλ@κείες). Αν εσάς σας αρέσει να πληρώνεται τα 700€ (γιατί τόσα κάνουν όλες οι νέες high end συσκευές πλέον) για specs, εμάς μας αρέσει να πληρώνουμε για ποιότητα κατασκευής, υποστήριξη (service και updates) και, γιατί όχι, για το μήλο! Γούστα είναι αυτά.

Είχα Android για μια διετία πριν καταλήξω σε iPhone. Δεν είχα ιδιαίτερα παράπονα από τις συσκεύες με το λογισμικό της Google, απλά το iPhone με κέρδισε περισσότερο. Τόσα απλά.

Dimitris

Το μονο αρνητικο που μπορω να δω στη περιπτωση του 1ος GB ειναι
πως ισως να εχει προβληματα στο IOS9-IOSX.
δεν υπαρχει περιπτωση να μη τρεχει οπως πρεπει να τρεχει ενα κινητο της κατηγοριας του.
Και αυτη ειναι και η ουσιαστικη διαφορα πως περνοντας το σκεφτεσαι πως θα τρεχει σε 2-3 χρονια
και οχι τι κινητο θα παρω τα χριστουγεννα γιατι παλιωσε το καλοκαιρινο μου.

giannisanag

@viel 1. μια χαρα στελνει με bletooth σε ios devices με airdrop—- υπαρχουν κι αλλες συσκευες σε αυτον τον κοσμο. Και ναι εγω χρησιμοποιω mail για data tramsfer αλλα υπαρχουν ακομα περιοχες με αργο σημα. 2. δεν αλαζει μπαταρια για μενα ειναι καλο διοτι σε περιπτωση κλωπης θα μπορω να εχω gps σημα συνεχεια, αν θελω φωρτησει εχω portable φωρτηστη που μπαινει και στο τσαντακι—–κλασσικος wall hugger . Ο φορτιστης θελει και τοιχο. 3. widget εχει στο notificationcenter απο το ios 4… τωρα με το ios 8 και οι 3rd party apps θα εχουν το δικο τους το οποιο θα δυνδεετε με τον πυρηνα της εφαρμογης.—-πωπω πρωτοποριακο για widgets στη lockscreen εχετε ακουσει; καλα για active note στο sview δεν ρωταω. 4.live wallpaper οχι… dynamic ςαλλπεπαερ exei——-πως να σηκωσει live wallpaper με 1gb RAM; 5.4k θα βγαζει το iphone 6 βασει τις φημες—– το note 3 βγαζει απο τον 9ο του 2013.Δεν ειναι φημη. 6.το airbrop ειναι η πιο γρηγορη μεταφορα αρχειων αυτη τη στηγμη σε ota! σε cable το lighting ειναι ταχυτατο—μεταξυ ios μονο….καρασνομπ 7.nfc oxi lene οτι θα εχει το iphone 6 αν και η αππλε δουλευει πολυ πανω στο ibeacon—-λενε, ibeacons και μ….ες. nfc εχει το xperia… Συνέχεια »

Λευτέρης

Μα όσο ελαφρύ και να ναι, ακόμα και αν δεν χρειάζεται άλλη ραμ για να μην κολλάει, η μεγαλύτερη ραμ διευκολύνει το multitasking που θεωρείται πλέον βασικό σε τέτοια τηλέφωνα.

οτιναναι

το iphone δεν έχει Multitask

MadMax

Ο Α8 (iphone 6 , iPad Air 2 κτλ) πιστεύω θα έχει 2 gb ram και όχι 1, παραδοσιακά η apple ανα 2 έτη αναβαθμίζει την ram.

9gag

133 σχολια…τα ιδια και τα ιδια λετε…

λες και τωρα ο αλλος θα αλλαξει γνωμη περι iPhone ή περι Android…

“τι κανεις γιαννη; Κουκια σπερνω ”

μολις διαβασα ενα αρθρο σε ξενο site περι της καμερας του iPhone…οχι περι pixels αλλα το γεγονος οτι ΙΣΩΣ να εχει ενα μικρο εξογκωμα…να βγαινει προς τα εξω κοινως…

και τοτε να δω πως θα μπουκαρουν οι WPhonakides κρατωντας το λαβαρο του 1020 ψηλα! 🙂

Χαρης

ρε παιδια καθομαστε και ασχολουμαστε με το αν του φτανει το 1gb..οπως ειπε και ο tiamat απο τη στιγμη που δε κανει ΤΙΠΟΤΑ λογικο ειναι να του ειναι υπεραρκετη..ειναι μονο για φουμπου αντε κανενα candy crash saga internet και μουσικη και τπτ αλλο!!για αυτα που κανει το συγκεκριμενο τηλ ειναι υπεραρκετα..αν θες να παρεις κινητο το οποιο να του βγαζεις το λαδι σιγουρα δε πας σε iphone λογω μπαταριας και ραμ και πας σε αντροιντ..αν θες να κανεις τα παραπανω που ειπα και να εχεις μια premium συσκευη στα χερια σου και να κανεις και λεζαντα παιρνεις iphone και μην ακουσω οτι το iphone δν ειναι λεζαντοσυσκευη γτ εχω δει τυπισσα να του εχει case με κατι αυτια πανω!!800 ευρω smartphone και του ειχε βαλει μια case με αυτια!!

tve

Το κορυφαίο της υπόθεσης είναι ότι όσοι λέτε ότι το iPhone δεν κάνει τίποτα δεν είχατε ποτέ στην ζωή σας iPhone και η μεγαλύτερη δοκιμή που του κάνατε είναι ένα 2λεπτο στο public..
Σε 2 λεπτά σίγουρα δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι παραπάνω από την κάμερα και το wifi..
Και όσοι λέτε ότι πήρατε καινούριο iPhone και μέσα σε 5 μέρες καταλάβατε ότι είναι άχρηστο και πήγατε κατευθείαν να δώσετε αλλά 800ε για android είστε τουλάχιστον για γέλια!

Nick

Ημουν κατοχος του iphone 4s το οποιο και αντικατεστησα περσι με το samsung s4 mini. Τα ονομαστικα χαρακτηριστικα του 2ρου ηταν πολυ καλυτερα απο το iphone. Ομως η πραγματικη συγκριση αποδοσεων δεν δικαιωσε την επιλογη μου. Στο μοναδικο σημειο που υπερειχε το samsung ειναι η μεγαλυτερη οθονη (4.3 ιντσες vs 3.50). Αναμενω το iphone των 4.70 ιντσων για να….διορθωσω το περσινο μου λαθος. Και ναι προτιμω 1 γιγα ραμ και το κινητο να φυσαει παρα 2 γιγα και να μου κρασαρει συνεχως. Θελουν πολυ δουλεια τα ανδροιντ για να φτασουν τα ios.

Agas

Παιδιά, όσοι λέτε ότι με το iOS δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, κάνετε λάθος. Άπειρες εφαρμογές για iPad & iPhone είναι εξαιρετικές, άκρως επαγγελματικές. Αν δουλέψετε iOS συσκευή και ψάξετε το App Store (δεν εννοώ τα top charts), θα καταλάβετε. Εγώ δεν παράτησα τυχαία το Android 4.3 τηλέφωνό μου για να πάρω ένα μεταχειρισμένο 4s, ηλικίας 1,5 χρόνου.
Δεν έχετε άδικο ότι το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων χρηστών iOS δεν έχουν χαμπάρι τι μπορεί να κάνει το λογισμικό τους, αλλά αδικείτε κι εμάς που το αξιοποιούμε στη δουλειά μας μέχρι εκεί που δεν πάει. Επίσης αδικείτε τους εαυτούς σας, γιατί δείχνετε ότι απλά δε γνωρίζετε. Επί δυόμισι χρόνια έχω θερίσει το playstore, χρησιμοποιώντας παράλληλα και iOS. Ειλικρινά, τις εφαρμογές του iOS δεν τις βρήκα στο playstore.
Δε λέω, οι μεγαλύτερες οθόνες ειναι σαφώς καλύτερες, οι μεγαλύτερες μπαταρίες, ειδικά της σειράς note, δεν πιάνονται, αλλά, από λειτουργικό, το γεγονός ότι είναι ανοιχτού κώδικα δεν είναι και πολύ καλό. (Αλήθεια, έχει χρησιμοποιήσει κανείς σας το Bluetooth Audio Streaming στο Android;)

Gavros7

Πραγματικα πιστευω οτι οσοι κατηγορουν το iOS κ το iPhone το κανουν απο αγνοια κ τους τυφλωνει το μισος για την Apple.Οσοι εχουν περασει κ απο τα δυο “στρατοπεδα” ξερουν πολυ καλα οτι το iPhone με Jailbreak μπορει να κανει τα παντα κ ειναι πολυ μπροστα απο το Lagdroid το οποιο κατ’εμε υπερτερει μονο στο μεγεθος των οθονων.Οι υπολοιποι απλα το εχουν δει στα Public.Ειμαι παρομοια περιπτωση με τον Nick δυο post πιο πανω…αλλαξα στρατοπεδο πριν εναμιση χρονο,αλλαξα 2-3 Android ναυαρχιδες κ τωρα βρεθηκα με ενα S5 το οποιο θα πουλησω για να παρω 5S μεχρι να βγει το 6αρι κ να διορθωσω το λαθος μου,γιατι μερα με τη μερα κατρακυλαει η τιμη του S5 στον κατηφορο…

οτιναναι

rooted Android με 4.4 κάνει παπάδες. επίσης την καραμέλα με το Lag στο Android ακόμη την μασάτε. δεν είμαστε στο 2010. ξυπνάτε.

Georgos

@Gavros7
Ξέχασες να γράψεις ότι τις ναυαρχίδες Android τις άλλαξες στο όνειρο σου αλλιώς σιγά μην ασχολιόσουν με το ipoo.

Nick

Παιδιά, τα πράγματα είναι πολύ απλά:

Όσοι θεωρούν πως οι συσκευές android είναι πολύ καλύτερες, μπορούν να συνεχίσουν να τις χαίρονται. Οι λοιποί απλά αναμένουμε το καινούριο iphone με τη μεγαλύτερη οθόνη!

ΥΓ: Ποτέ μου δεν υπήρξα fan της Apple, αλλά συγκρίνοντας και τα 2, η αξιοπιστία της και δυνατότητες της μου φάνηκαν σαφώς καλύτερες. Περί ορέξεως…..

giannisanag

Απο ναυαρχιδες
Motorola startac
Ericsson t20
Nokia 6110
Panasonic gd95
Nokia 6210
Nokia 7110
Nokia 8210
Nokia 8800
Nokia n95
Samsung omnia hd i8900
Iphone 3g
Iphone 3gs
Iphone 4
Iphone 4s
Note 3

Κι απο midrange
Galaxy mini
Galaxy core
Xperia sole
Galaxy tab 3 10.1
Lg l90

Επειδη ναυαρχιδες υπηρχαν πριν το ios κσι το android καποιοι ξερουμε να αξιολογουμε τα spec sheet σε real life σκληρη χρηση. Και γοα να τεκειωνει το παραμυθι.

Θες να κανεις τα βασικα ενος smartphone τελεια με κορυφαια ποιοτητα και εμπειρια χρησης; iphone. Αλλα θα πληρωσεις το στυλ και τη λεζαντα.

Θες να γινει το smartphone σου απολυτο εργαλειο δουλειας; android high end

Κανεις εξειδικευμενη δουλεια ηχου και εικονας; καποιες ios εφαρμογες σεipad θα σε κανουν να τριβεις τα ματια σου.

Θα εχει το iphone 6 αληθινο συγχρονο multiasking οπως αυτο οριζεται ως εμειρια απο το note 3 και τα κορυφαια lg; 1gb ram ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ.

Nick

@giannisanag

Δεν γνωρίζω σε τι δουλειές χρησιμοποιήτε το smart phone σας, αλλά προσωπικά το χρησιμοποιώ σε δουλειά γραφείου και το Iphone με καλύπτει ΠΟΛΥ περισσότερο.

giannisanag

Δουλεια γραφειου
Διαχειριση εγγραφων και αρχειων πελατων
Email
Project management με τη μορφη φακελων
Διαχειριση πελατων
Mobile παρουσιασεις.

Υποψιν σας μην παρεξηγηθω δεν συγκρινω το iphone με droids των 200 ευρω. Ημουν ορκισμενος iphonaκιας. Αλλα στα κοστη των 500 ευρω πλεον στα android παιρνεις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ που απλα η apple δεν προσφερει. Για να μην αναφερω κανα galaxy note tab και συγκρινω τις ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ του με το ipad.

Ps: οσοι μιλατε για root και jailbreak. Ξερετε καλα οτι ουτε ολοι το θελουν ουτε ολοι το μπορουν. Χωρις τo touchwiz το note 3 μπορει να ταν alagaristo και με 1.5 gb μνημη. Αλλα θα ρισκαρω τα δεδομενα μου και το χρονο μου εμπιστευομενος τον kernel και τη rom καποιου ρωσου η ινδου tech freak;
Ανεχομαι το bloatware της samsung για τις λοιπες δυνατοτητες. Απαρνηθηκα τη smooth user experience της apple για ταχυτητα και δυνατοτητες

nikos

άρε πόσο ζηλεύουν μερικοί μερικοί το Iphone καντέ οικονομίες μπας και δείτε το φώς το αληθινό αυτό σας λέω μόνο….
Κάτοχος g2 kai s5 φέτος τα πέταξα(κυριολεκτικα΄) και πήρα iphone 5s άλλη κλάση παιδιά αυτο το τηλέφωνο δεν ΚΟΛΛΑΕΙ ΠΟΤΕ έχει την καλύτερη κάμερα και είναι αντικειμενικά το ποιο όμορφο επισείς έχει το ποιο σύγχρονο και καλό λογισμικό που έχει φτιαχτεί για τηλέφωνο και είνια πραγματικά το ποιο βολικό στο χέρι από όλα

Nick

Από την μικρή μου εμπειρία σε 2 συσκευές της εκάστοτε εταιρείας (iphone 4s και S4), το επόμενο κινητό μου θα είναι iphone. Τα αρνητικά που είχα σε iphone ήταν η μικρή οθόνη και η μπαταρία. Με Samsung αντιμετωπιζω προβλήματα σε βασικές καθημερινές εργασίες (μέχρι και το email είναι λιγότερο λειτουργικό), η φωτεινότητα της οθόνης στο φως του ήλιου απαράδεκτη με full brightness, ενώ πρέπει κάθε τρεις και λίγο να κάνω boost για μνήμη, να σβήνω junk files κλπ για να μπορεί το κινητό να ανταποκρίνεται σε λογικά πλαίσια….

Πιθανόν κάποια ανδρόιντ να διαφημίζουν ή όντως να κάνουν περισσότερες εργασίες (τις περισσότερες από τις οποίες είτε δεν τις κάνουν ακόμα καλά ή ο χρήστης δεν τις ξέρει ή δεν τις χρησιμοποιεί ή δεν του χρειάζονται κλπ) αλλά το iphone, για την ώρα, ότι κάνει, το κάνει σαφώς καλύτερα.

ΥΓ: Ούτε εγώ αναφέρομαι σε ανδρόιντ των 200 ευρώ. Έχει ένας φίλος μου και ειλικρινά απορώ με την υπομονή του ….

giannisanag

@nick
Λιγοτερο, ελαχιστα η περισσοτερο τα παρακατω που λετε ισχυουν σε ολα τα android (εδω ειναι το πλεονεκτημα τουios λογω του σωστου integration στο hardware.):

“Mε Samsung αντιμετωπιζω προβλήματα σε βασικές καθημερινές εργασίες (μέχρι και το email είναι λιγότερο λειτουργικό), η φωτεινότητα της οθόνης στο φως του ήλιου απαράδεκτη με full brightness, ενώ πρέπει κάθε τρεις και λίγο να κάνω boost για μνήμη, να σβήνω junk files κλπ για να μπορεί το κινητό να ανταποκρίνεται σε λογικά πλαίσια….”

και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αυτα που κανει το note 3 μου αν τα κανει ποτε το ios θα τα κανει τελεια. Δεν τα κανει ομως και οταν θα τα κανει θα τα κοστολογει 1000+.

@nick
Χαρηκα για τον πολιτισμενο διαλογο .
Καλημερα

Gavros7

Φιλε Giorgaki (post #141) το αν αλλαξα μερικες Android συσκευες στο ονειρο μου οπως λες μου δινει να καταλαβω οτι εισαι 15χρονο που παιζει με το tablet του μπαμπα του,κ πολυ ασχοληθηκα μαζι σου. Φιλε giannisanag,επειδη βλεπω οτι εχεις ορεξη για συζητηση κ οχι trollies κ τσακωμους,θα σου πω λιγο τη γνωμη μου.Θεωρω λοιπον οτι απλα για ολα αυτα που χρειαζεσαι εσυ στη δουλεια σου δεν θες κινητο που θα χρησιμοποιουσε ο μεσος χρηστης αλλα tablet.Σαφως λοιπον κ σε βολευει το Note που ειναι phablet ομως,οχι κινητο,το οποιο μαλιστα παιζει χωρις αντιπαλο,προς το παρων τουλαχιστον.Οταν θα βγει το 6αρι με την 5.5 οθονη και το απιαστο AppStore ειμαι σιγουρος οτι θα πας να το τσεκαρεις για να κανεις αυτα θες,αν τα κανει το iPhone,ακομα καλυτερα. Εγω,οπως κ η πλειοψηφια που θελω ενα κινητο για καθε μερα,κ εφυγα απο το iPhone κ πηρα G2,S4 κ τωρα S5,τα οποια χωρις custom Roms ειναι επιεικως απαραδεκτα,ειδικα τα Samsung,θεωρω το iPhone παρα παρα πολυ καλυτερο.Το S4 κ το S5 με την Omega ψιλοεστρωσαν αλλα παλι ειχουν σοβαρα προβληματα για κινητο 750 ευρω.Δε συζηταω καν για το τραγικο TW της Sammy. Το Note περασε ενα φεγγαρι απο τα χερια μου αλλα δεν εκανε για μενα… Συνέχεια »

giannisanag

@gavros7

Εχουμε και μια ηλικια δεν ειμαστε για τρολιες (εδω για τη μπαλα δεν θα τσακωνομουν μαζι σου ( παοκτσης ειμαι-κανε καζουρα απο μεσα σου) θα τσαkωθω για την apple;;). Ειναι ανουσιος ο ολος καυγας κι ανωριμος. Οποιος δεν βλεπει τα προβληματα του android και την ασταθεια σε σχεση με το ios ειναι απλα πορωμενος. Το iphone κανει τα πραγματα με τροπο που σε κανει να λες “οοοοο”. Απλα κανει λιγα. Αν αυτο αλλαξει με χαρα θα ξαναγυρισω. (αααα οσο ειχα iphone δεν με πειραζε αλλα με 3 tablet και 4 smartphone στο σπιτι το file transfer μεταξυ διαφορετικων os η εστω ως otg usb ειναι απαραιτητο για να γυρισω)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.